Παρασκευή 1 Ιουνίου 2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ Μ.Μ.Ε.

Όπως ήταν φυσικό, η διαδικτυακή κινητοποίηση «Για την Αμαλία», έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στα blogs. Δεχόμαστε καταιγισμό προσκλήσεων από τηλεοπτικούς σταθμούς προκειμένου να μιλήσουμε ως bloggers σχετικά με την πρωτοβουλία μας. Επιλέγουμε ωστόσο να μην εμφανιστούμε στις τηλεοπτικές οθόνες για τους παρακάτω λόγους:

* Μας το επιβάλλει ο σεβασμός στη μνήμη της Αμαλίας Καλυβίνου, που επέλεξε να παλέψει με δύναμη και αξιοπρέπεια μέχρι το τέλος

* Μας το επιβάλλει ο σεβασμός στο πένθος των συγγενών και των φίλων της Αμαλίας

* Η κινητοποίηση μας είναι μαζική ακριβώς επειδή είναι ανιδιοτελής και απέχει από κάθε είδους πολιτικά ή οικονομικά συμφέροντα. Επικεντρωνόμαστε στην ουσία των προβλημάτων και όχι σε εύκολους εντυπωσιασμούς και στείρες αντιπαραθέσεις

* Θεωρούμε τουλάχιστον άκομψο το να επωφεληθεί οποιοσδήποτε (από εμάς ή άλλος) από τον τραγικό χαμό της Αμαλίας προκειμένου να ικανοποιήσει την προσωπική του ματαιοδοξία.

* Πιστεύουμε ότι η ελεύθερη έκφραση μέσω διαδικτύου είναι από τη φύση της πολυσυλλεκτική. Σε μία συλλογική προσπάθεια όπως η σημερινή δε μπορούν να υπάρξουν μεμονωμένα άτομα που θα εκπροσωπήσουν ένα κατά τ’ άλλα ανομοιογενές σύνολο.

* Η οργάνωση της σημερινής κινητοποίησης έγινε με ανοιχτές σε όλους δημοκρατικές διαδικασίες και σκοπό να ευαισθητοποιήσει την Πολιτεία, τους πολίτες και την Ιατρική κοινότητα σχετικά με τα φαινόμενα αναποτελεσματικότητας και διαφθοράς του Ε.Σ.Υ.

Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση που μας απευθύνατε και για τη δημοσιότητα που δώσατε στον αγώνα μας.

Συνεχίζουμε.


ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ