Παρασκευή 1 Ιουνίου 2007

Ενας πρώτος απολογισμός 1ης Ιουνίου 2007, ημέρας αφιερωμένης στη μνήμη της Αμαλίας.

Κίνηση: Διαμαρτυρία bloggers εκ μέρους όλων
Αιτία: Αναλγησία, αυθαιρεσία, ασυνειδησία Ε.Σ.Υ.
Αφορμή: http://fakellaki.blogspot.com
Στόχος: Να ληφθούν μέτρα από την πολιτεία
Να αλλάξει η νοοτροπία γιατρών και ασθενών
.

Φτάσαμε στο τέλος της «Επόμενης Μέρας». Αυτό που θέλαμε το πετύχαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και με το παραπάνω. Η μεγαλύτερη ηλεκτρονική κινητοποίηση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα την 1η Ιουνίου 2007, με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών με κάθε τρόπο, έστειλε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση καθαρά και ξάστερα. Μας έμαθαν, κι ας μη φαινόμαστε. Δεν υπάρχουν από πίσω κόμματα, συντεχνίες, συμφέροντα. Φωνάξαμε για το αυτονόητο: την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

56.116 επισκέπτες στο fakellaki.blogspot την 1η Ιουνίου, πάνω από 30 χώρες και 120 οργανώσεις να δέχονται και να στέλνουν πάνω από 120.000 e-mails, τα videos κορυφή σε youtube και google, χιλιάδες bloggers να αφιερώνουν την ημέρα στην Αμαλία και πάνω από 400.000 άνθρωποι να ψάχνουν στις μηχανές αναζήτησης να μάθουν.

Μόνο και μόνο εδώ, στο blog που στήθηκε κι οργανώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ για να μαθευτούν και να διαδοθούν τα βασικά σημεία της διαμαρτυρίας, πάνω από 10.000 άνθρωποι μπήκαν χτες για να αντλήσουν υλικό. The rest is history.

Παρακολουθούμε.

Η δημοσιότητα θα κάνει τον κύκλο της, αλλά η ιστορία δεν σταματά εδώ.Τώρα αρχίζει η ουσιαστική δουλειά ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ο καθένας βάζει τον καλυτερό του εαυτό. Θα πάρει καιρό, αυτά δεν αλλάζουν εύκολα.

Αλλά αλλάζουν.


Συνεχίζουμε!


Πρωτοβουλία Ελλήνων bloggers.

276 σχόλια:

1 – 200 από 276   Νεότερο›   Νεότερο»
cindaki είπε...

Νομίζω πως το "συνεχίζουμε" έχει γινει πραγματικά το σλόγκαν όλων όσων συμμετέχουν σ' αυτήν την προσπάθεια!

Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τα ποστ, τα σχόλια, βλέπω όλη αυτήν την προσπάθεια και πραγματικά θέλω να κλάψω!...

Καληνύχτα παιδιά, ελπίζω όλοι όσοι δουλεύετε τόσο σκληρά να δείτε τα πιο γλυκά όνειρα!

blogger είπε...

Συγκινητικό sofi και σε ευχαριστούμε, με τα κλάματα όμως δεν κερδίζουμε τίποτα. Με το πείσμα όμως.. κάτι γίνεται ;)

Aphrodite είπε...

Είναι αδύνατον πάντως να μη σε συγκινεί το να βλέπεις ότι όλοι τελικά, under this flokati we wear, τα κέρατα στο κεφάλι, τις προβοσκίδες, τα πλοκάμια, το στόμα να ξερνάει φλόγες και την οργή στο μάτι, είμαστε τρυφερούδια....

Ναι, σοβαρά το λέω.

ΥΓ1- μπορεί να μην κερδίζουμε τίποτα με τα κλάμματα, αλλά δε γίνεται αλλιώς, όταν ραγίζει το σώμα, η ψυχή αναβλύζει από τις χαραμάδες, τι να γίνει...

ΥΓ2- Εξάλλου όταν κλαίει είναι πιο κούκλα ακόμα!

stellini είπε...

lypamai pou den vgike akri me to video tou mega :(:(:(

to video apo net pou to egrapse h filh sylph to exei anevasei EDW
kante ta koumanta sas ;)

Aphrodite είπε...

Πέφτει ο μπλόγκερ κατά διαστήματα πάλι οπότε θα το ανεβάσουμε μαζί με τα υπόλοιπα αργότερα!

VoskinTV είπε...

mpravo re paidia etsi na sinexisei o kathenas opws mporei gia oti kalytero distixws tin mania tou teratos pou legetai dimosia ygeia eprepe na faei allo ena thyma gia na katalavoume pali se ti xeria afinoume tin zwi mas "ygeia" mas.H Amalia as einai to teleutaio thyma autis tis arrwstias,as eimaste oi prwtergates tis allagis.H 1 Iouniou sigoura emeine stin diadiktiaki istoria pagosmios ,kai epeisis euxomai na emeine kai san enas megalos kompos sto laimo oson euthinontai gia to katanti tis Ygeias apo ypourgous mexri nosileytes.Kali sunexeia kai egw apo tin pleura mou estisa to keimeno diamartirias me megala grammata stin EYDAP apo eimai symbasioyxous....Kai oloi meinan Mal..es...Giwrgo Den se Kserw Alla Sigxaritiria gia tin Tromeri Douleia pou kaneis me ta alla paidia.....Kalo Ksimerwma.

Xaris N.Iwnia

stellini είπε...

nai afrodite mou.. me ta texnika ta pate safestata kalytera apo mena :s ( to fysaw k den to krywnw me tou mega) sas kalinyxtw..

VoskinTV είπε...

Helix Nebulae Katerina Νικος Περακης Gerasimos paraxeno ATHENA philos padrazo Aphrodite Zaphod pølsemannen motokouzi tf doctor....

SE OLO TO TEAM SYGXATHTHRIA..

Aphrodite είπε...

Τι λετε βρε συγχαρητήρια, άντε πες και κάναμε τη διαμαρτυρία μόνοι μας, δλδ μια χούφτα άνθρωποι. Ε, και?

Αν δεν είσασταν ΟΟΟΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ να σκίζεστε, τι θα κάναμε μια χούφτα μόνοι μας? Αντε να παίζαμε χιονοπόλεμο - τη χιονοστιβάδα ομως... ζ-μπρώξαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Αμήν να πάει καλά, και να αρχίσουν να το χωνεύουν, ακόμη κι όταν ξεφουσκώσει... στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε εμείς νοοτροπία για να αλλάξουν κι οι άλλοι!

Aphrodite είπε...

Καληνύχτα κι από μένα, εύχομαι να βάρυνε και να ελάφρυνε μαζί η συνείδησή μας... μπας και ξυπνήσουμε όλοι μας καλύτεροι άνθρωποι.

Κι όταν ξυπνήσουμε καλύτεροι άνθρωποι, θα γίνει καλύτερος ο κόσμος μας...

Χίλια προσωπικά ευχαριστώ σε όλους, έναν-έναν χωριστά και όλους μαζί, από τα παιδιά που μοίραζαν τις εκτυπώσεις στα νοσοκομεία μέσα, μέχρι τον πιο σκληροπυρηνικό "φακελάκια" - κι ας κωφεύσει, αύριο δεν θα είναι το ίδιο...

Changes happen in small degrees!

Ανώνυμος είπε...

I know that I am always late. I have been through a similar Doctor Ordeal .I have even seen Doctor personalities change as time passed and new, increased economic resposibilities, or burdens I might say, appeared before them. I am still fighting my way to Health, sometimes with tears in my eyes, or clenching my fists and grinding my teeth. In this I am always alone. I can't seek publicity of any kind. My employment position does not allow for that. I try to support everyone in a similar situation without blowing my cover as a sane person. Sorry, I am not familiar with blog technology but I hope that my message will come through.

Unknown είπε...

Δυνατά... θέλει αγώνες η αξιοπρέπεια στην ελλάδα...

Ανώνυμος είπε...

Η Αμαλία έφυγε...είμαστε δυό γίναμε τρείς...έχουμε βήμα και δύναμη !!!

Ανώνυμος είπε...

Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία


Kalhmera!!!

Ανώνυμος είπε...

Kυριακάτικη Ελευθεροτυπία

La8os biasunhs sto prohgoumeno :P

Ανώνυμος είπε...

e-go

Takis Alevantis είπε...

Πολύ καλός ο απολογισμός σου αφροδιτάκι είδα πως πέρασε και στην ΕΡΤ. Όμως αν θέλουμε πράγματι να αλλάξουν τα πράγματα νομίζω πως πρέπει να διαμορφώσουμε και μερικές πρακτικές προτάσεις. Οι πολιτικοί, έγραψε ο Jean Monnet στα Απομνημονεύματά του, δεν σκέπτονται. Όταν βρεθούν μπροστά σε μια κρίση θα υιοθετήσουν όποια λύση τους προτείνεις αρκεί να τους βγάζει από τη δύσκολη θέση. Αν έχεις σκεφτεί και αναλύσει την κατάσταση που οδηγεί στην κρίση από πριν και έχεις έτοιμη μια μελετημένη λύση θα την υιοθετήσουν και ταυτόχρονα θα έχεις πετύχει μια σωστή λύση του προβλήματος. Κάπως έτσι ο Monnet έβαλε τις βάσεις της Ενωμένης Ευρώπης πριν από 57 χρόνια.

Τι προτείνω λοιπόν - να συζητήσουμε μεταξύ μας μια σειρά από πρακτικά μέτρα για την εξάλειψη των προβλημάτων που αναφέρει η Αμαλία και όλοι εμείς οι υπόλοιποι. Δεν θα χρειαστεί να προωθήσουμε τις προτάσεις μας στου πολιτικούς. Μας διαβάζουν ήδη και θα μας αντιγράψουν μόλις αντιμετωπίσουν την επόμενη κρίση. Και η κινητοποίησή μας έδειξε ότι μπορούμε να τους φέρουμε ενώπιον των ευθυνών τους.

Σκεφθείτε τα παραπάνω και τα ξαναλέμε. Νομίζω πως η κίνηση που δημιουργήθηκε με αφορμή την Αμαλία είναι η καλύτερη απόδειξη ότι και στην Ελλάδα μπορεί να υπάρξει η Κοινωνία των Πολιτών. Αν διαμορφώσουμε και μερικές πρακτικές προτάσεις θα αποδείξουμε ότι η Κοινωνία των Πολιτών μπορεί να παίξει και ουσιαστικό ρόλο στα κοινά.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τί έγινε με τη μετάφραση;

Victoria είπε...

Καλημερες κι απο μενα... Πολυ καλο το κειμενο του απολογισμου!!!

Greca είπε...

καλημερα!!!! ψαχνουνε ακομα τις ειδησεις στο μεγκα τις χτεσινες τα παιδια στο bw..αλλα πειτε μου να γραψουν καποιες σημερα?? εχουμε μαθει αν 8α γινει αναφορα παλι σε καποιο δελτιο? νετ ισως? η μπορουμε να μαθουμε? ;-) για να κανω request.,..αλλα πρπει να το μαθουμε νωρις.. post here..

Ανώνυμος είπε...

Έβλεπα μέχρι χτες ότι αναμενόταν η έγκριση της οικογένειας της Αμαλίας για τη μετάφραση. Με όλο το σεβασμό στην οικογένεια, δε νομίζω ότι εξαρτάται πλέον από τη θέλησή τους. Αν δηλαδή έλεγαν ότι η κίνηση αυτή δε θέλουν να κάνει καμμία αναφορά στην Αμαλία, να αφαιρεθούν όλα τα links στο blog της, να κατέβουν τα video και να αποσυσχετιστεί η Αμαλία απ'όλα αυτά, θα συμφωνούσατε;

Επιπλέον, όπως γίνεται σ'αυτές τις περιπτώσεις πάντα στο Internet, αργά ή γρήγορα το blog της Αμαλίας θα μεταφραστεί και θα κυκλοφορήσει ούτως ή άλλως. Θα ήταν καλύτερα αν αυτό γινόταν από μια συντονισμένη ομάδα παρά από κάποιον μεμονωμένο που μπορεί να κάνει πολά λάθη.

Δεν πιστεύω ότι η οικογένεια της Αμαλίας έχει τη διακαιοσία σε ΟΛΑ τα σχετικά με το θέμα. Μπορούν να επιλέξουν να μείνουν εκτός της κίνησης οι ίδιοι και να μην συμμετάσχουν περαιτέρω, αλλά θεωρώ ότι θέματα όπως η μετάφραση δεν είναι απαραίτητο (ούτε ηθικά, ούτε νομικά) να καθορίζονται από εκείνους.

Τα παραπάνω αποτελούν απλά την προσωπική μου άποψη.

Victoria είπε...

Αυτη τη στιγμη #7 στο blog buzz του google video το fakellaki

Victoria είπε...

θα συμφωνησω οτι πρεπει να ανεβει και μεταφρασμενο το μπλογκ... οπως επισης και το να γινει με ομαδικη δουλεια απο την ομαδα που στηριξε οργανωτικα αυτη τη διαμαρτυρια... και οχι ατομικα... γιατι πραγματι μπορει καποιος μεμονωμενα να αποφασισει να το ανεβασει...
ειλικρινα ευχομαι η οικογενεια της να εγκρινει αυτη την κινηση...

Greca είπε...

paidia apla na enhmerwsw oti sto insomnia pleon to thread gia thn amalia metafer8hke kai einai edw
http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=194754

Ανώνυμος είπε...

ενα μεγαλο ευγε και στα παιδια που οσχοληθηκαν και οργανωσαν ολη αυτη την ιστορια.Ξερω οτι δεν το χρειαζονται αλλα αξιζει να τους μνημονευσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως ο κύριος Αλεβαντής έχει δίκιο, ένα site με την μορφή forum όπου θα μπορεί ο κάθενας να επικοινωνήσει με ειδικούς από όλο τον κόσμο για το πρόβλημά του ίσως να είναι μια καλή βάση για να ξεκινήσουμε.
Σκεφτείτε μόνο πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή της Αμαλίας αν το ιστορικό και οι εξετάσεις της είχαν φτάσει από νωρίς στα χέρια έστω και ενός έμπειρου και συνειδητοποιημένου γιατρού.

Kάλλιο το προλαμβάνειν από το θεραπεύειν, ιδίως αν ζεις στην Ελλάδα.

---

"Δεν πιστεύω ότι η οικογένεια της Αμαλίας έχει τη διακαιοσία σε ΟΛΑ τα σχετικά με το θέμα."

Μια ενδεχόμενη μήνυση δεν θα στοχεύει εσένα, αλλά εκείνους. Αρκετά προβλήματα έχουν οι άνθρωποι.
Ούτως ή άλλως στο internet δεν υπάρχουν νόμοι που να επιβάλλουν δικαιοδοσίες. Απλά φιλότιμο!

vasilis είπε...

Καλημέρα και απο μένα!!!!

Ανώνυμος είπε...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5517&subid=2&pubid=112238

Ανώνυμος είπε...

"Δεν πιστεύω ότι η οικογένεια της Αμαλίας έχει τη διακαιοσία σε ΟΛΑ τα σχετικά με το θέμα."


Yparxei kai h le3h pneumatika dikaiwmata...

Ανώνυμος είπε...

reactor69, έχεις τεράστιο λάθος. Δεν είναι δυνατόν να γίνει μήνυση στην οικογένεια κάποιου για κάτι που έγραψε ένα μέλος της οικογένειας του, είτε αυτό ζει είτε έχει πεθάνει.

Επιπλέον, ακόμα και να ήταν δυνατόν, η μήνυση δε θα βασιζόταν στη μετάφραση αλλά στο πρωτότυπο κείμενο.

Τα έχουμε ξαναπεί: Η Αμαλία, ενώ παιζόταν η ζωή της, δε φοβήθηκε να καταγγείλει και αυτό ήταν που έκανε τη διαφορά. Δε βλέπω το λόγο να τρομοκρατηθούμε εμείς, όταν μάλιστα δεν υπάρχει καμμία νομκή βάση για τέτοιες μηνύσεις και όταν το κείμενο θα διαβαστεί στην ίδια τη βουλή!

Είναι τελείως παράλογο και αστήρικτο να υποστηρίζει κανείς ότι μια μετάφραση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην οικογένεια.

Ανώνυμος είπε...

katerina, ποιά πνευματικά δικαιώματα λες; Έχουν τα νευματικά δικαιώματα στη μετάφραση και όχι στο πρωτότυπο; Και ξαναρωτάω, αν ήθελαν δηλαδή να εξαφανιστεί από προσώπου γης το πρωτότυπο, αυτό θα έπρεπε να γίνει;

Ανώνυμος είπε...

Απλα πιστευω οτι δεν μπορουμε να προβουμε στην αναρτηση της μεταφρασης χωρις την εγκριση τους.

Greca είπε...

παιδια μολις ανεβηκαν στο bluewhite οι ειδησεις της νετ..το παιρνω τωρα... πειτε τι να κανω....ειναι 17,30MB..οδηγιες...pls pls

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι άλλο σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα: Αν καθιστούν απαραίτητη την έγκριση της οικογένειας για τη μετάφραση, τότε θα έπρεπε να έχουμε την έγκριση τους και για τα video, και για την έκδοση σε PDF, κτλ, κτλ. Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ.

Είναι πράγματι πολύ απλό.

Greca είπε...

dior8wsh ths et1

Victoria είπε...

@greca

καλο ειναι να ανεβουν στο youtube... ο γιωργος εχει ασχοληθει περισσοτερο με αυτο.. τις ειχε ανεβασει χτες με ληψη απο την καμερα του κινητου... αλλα μαλλον αυτο που εχεις ειναι καλυτερη ποιοτητα... γιωργο???

Victoria είπε...

@greca

αν ειναι της ΕΤ1 τοτε σαφως και δεν εχουν ανεβει στο youtube!!! καλο ειναι να ανεβουν...

Ανώνυμος είπε...

greca den exw idea :-s isws mporeis na to koyeis apo to windows movie maker ...dokimase...

Greca είπε...

paidia einai mono h anafora gia thn amalia giafto einai 17.30 MB... efxaristw kai apo edw thn kopela pou tis egrapse..

Takis Alevantis είπε...

Από τις φτωχές μου γνώσεις νομίζω ότι ένα ιστολόγιο μπορεί να θεωρηθεί ως αγαθό που κληρονομείται. Άραγε το ιστολόγιο της Αμαλίας (και τα σχετικά πνευματικά δικαιώματα) ανήκουν τώρα στην οικογένειά της. Η οποία μπορεί να δώσει άδεια δημοσίευσης της μετάφρασης (ή όχι) και στην οποία μπορεί κάποιος να κάνει μήνυση για το περιεχόμενο του αρχικού ιστολογίου.

Πρόταση πρώτη (έχει ξαναπεράσει): ένα πλήρες backup του ιστολογίου της Αμαλίας επιβάλεται.

Από την άλλη το πρόβλημα δεν είναι τόσο η δημοσίευση του ίδιου του ιστολογίου σε άλλες γλώσσες αλλά ο εντοπισμός των προβλημάτων που αναφέρονται σε αυτό, η σχετική ευασθητοποίηση πολιτών, αρχών και ιατρικού κλάδου και η διατύπωση κάποιων προτάσεων για την επίλυσή τους. Γι'αυτά δεν χρειάζεται καμμία άδεια, όπως εξάλλου για την κινητοποίηση της 1ης Ιουνίου.

Πρόταση δεύτερη : ας επικεντρωθούμε στην διατύπωση (και ενδεχομένως στην υλοποίηση αν περνά από το χέρι μας) πρακτικών προτάσεων (π.χ. σαν κι αυτήν του reactor69) χωρίς βεβαίως να αμελήσουμε και την δημοσίευση των μεταφράσεων (αν και εφόσον η οικογένεια της Αμαλίας, ως νόμιμος πλέον ιδιοκτήτης, το επιτρέψει).

Takis Alevantis είπε...

Anonymous said - Και κάτι άλλο σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα: Αν καθιστούν απαραίτητη την έγκριση της οικογένειας για τη μετάφραση, τότε θα έπρεπε να έχουμε την έγκριση τους και για τα video, και για την έκδοση σε PDF, κτλ, κτλ. Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ.

Όχι, η μετάφραση είναι πολύ διαφορετικό πράγμα από μια καλιτεχνική δουλειά που χρησιμοποιεί φράσεις από ένα έργο (αναφέροντας μάλιστα και την πηγή). Για μια καλλιτεχνική δουλειά δεν χρειάζεται να έχεις τα πνευματικά δικαιώματα (αρκεί να ζητήσεις άδεια που στην πράξη ίσως να μην χρειάζεται κιόλας αν αναφέρεις την πηγή και το έργο σου δεν είναι υβριστικό και μειωτικό). Για τη μετάφραση πρεπει να έχεις αγοράσει (ή να σου έχουν εκχωρηθεί) τα σχετικά δικαιώματα.

Greca είπε...

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ μπορω να το ανεβασω απ'ευθειας σπο τον υπολογιστη μου? θελει καποια μετατροπη?

stellini είπε...

@greca an den mporeis na to anevaseis sto youtube h nomizeis oti thelei kapoia epeksergasia.. anevase to sto rapidshare :)

stellini είπε...

@greca den kserw an einai megalo kai den sto parei ta 17 kai kati mb try it diaforetika anevase to sto rapidshare kai na to koitaksoun meta o giwrgos h kapoio allo apo ta paidia

Ανώνυμος είπε...

Αληθεια ο Αβραμο δήλωσε αναρμόδιος? ( Katerina-Ελευθεροτυπια)

Sorry, αλλά α)ειμαι όλη μέρα στη δουλειά και β) δεν πιστέυω στα μάτια μου.

Αν αληθεύει τι να πει κανείς! Μάλλον, τι να πρωτοπεί κανεις!

Τα συγχαρητήρια τα ξαναείπα. Καλή Αρχή και καλή Συνέχεια σε όλους! Όλοι μαζί και ο καθένας μόνος του.

114ΛΕΞΕΙΣ είπε...

Μετά τον απολογισμό μιας δραματικής συγκλονιστικής ζωής από την ίδια την Αμαλία, ο απολογισμός μιας συγκλονιστικής ημέρας.

Ειχα την τυχη γιατί μου δώσατε το δικαίωμα να παρακολουθήσω την προσπάθεια σας μέσω email όλη την ημέρα και να θαυμάσω το κουράγιο σας, την ορμή σας, την ανιδιοτέλειά σας και την ευαισθησία σας.

Η "αρχή διατήρησης της ορμής" επιβάλει να μην υπάρχουν εξωτερικές δυνάμεων γιατί μπορούν όχι μονο να την αυξησουν αλλά και να την μειώσουν. Για αυτό, αν αυτές υπάρχουν, πρέπει οι εσωτερικές δυνάμεις πρέπει να είναι κατά πολύ ισχυρότερες.

Φυλάξτε ορμή και ενεργεια για την συνέχεια.

Αλλη μια φορά μπράβο σε εσάς , μπράβο στους έλληνες bloggers και φυσικά ένα μπράβο στην γυναίκα που η μικρη -σε διάρκεια- ζωή της αποκάλυψε όλη αυτή την μεγάλη κοινή ευαισθησία.

stellini είπε...

ta nea

Gerasimos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Gerasimos είπε...

κ.Αλεβαντη,
στο κειμενο που γραφτηκε υπαρχουν συγκεκριμενες προτασεις που αν ακολουθηθουν θα εχουν αποτελεσμα.Ειναι γενικες(οχι περισσοτερο απο της αοριστες γενικολογιες των πολιτικων μας) το καταλαβαινω αλλα πρεπει να ειναι γενικες γιατι ειμαστε ερασιτεχνες bloggers και οχι επαγγελματιες πολιτικοι.Μην περιμενετε απο εμας να κανουμε τη δουλεια για την οποια αλλοι εκπαιδευονται και αμειβονται.Εμεις δινουμε μεσα απο την συγκεκριμενη ιστοσελιδα το μεγεθος του προβληματος και αποτυπωνουμε τη συμφωνια της κοινης γνωμης,ξεσηκωνουμε τα πληθη αν θελετε ωστε οι επαϊοντες και οι πολιτικοι να αναλαβουν τις ευθυνες τους και να λαβουν μετρα.Πιστεψτε με οτι αν δεν βελτιωθουν τα πραγματα αυτο που ειδατε την παρασκευη θα ωχρια μπροστα στις επομενες αντιδρασεις.
Αλιμονο στον πολιτικο που αγνοει το λαϊκο αισθημα, μπορει να ειμαστε αβουλοι ψηφοφοροι αλλα οταν θιγονται τοσο θεμελιωδεις αξιες οπως η αξιοπρεπεια του καθενος μας μπροστα στην αρρωστια και στο θανατο ,θα μεταμορφωθουμε σε τερατα και θα κατασπαραξουμε τους υπαιτιους, θα με θυμηθειτε.
Φιλικα,
Γερασιμος Καρουσος

3 Ιούνιος 2007 12:37 μμ

Ανώνυμος είπε...

Καλή βδομάδα, καλή συνέχεια,
διότι...
"ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!"
;-)

Victoria είπε...

@all

μια σκεψη που εχει σχεση με τη μεταφραση... βλεπω απο χτες στο blog buzz του goggle στο τοπ 10 το βιντεο της αμαλιας... φανταστειτε οτι πιθανον πολλοι ξενοι μπαινουν και βλεπουν το βιντεο... και πιθανον καποιοι να προσπαθουν να πανε στο μπλογκ της... αλλα δεν καταλαβαινουν και πολλα απο εκει... ειναι κριμα...

απλα ηθελα να μοιραστω αυτη τη σκεψη μου...

Aphrodite είπε...

Σε όλα αυτά που λέμε, με την έκταση και τη διάδοση του διαδίκτυου, είναι ζήτημα χρόνου να βγει κάποιος και να μεταφράσει το μπλογκ της Αμαλίας αυτούσιο.

Ηδη κομμάτια του έχουν μεταφραστεί από πρωτοβουλία διαφόρων ανθρώπων που έστελναν το κείμενο διαμαρτυρίας στο εξωτερικό, με προσωπικά e-mails. Αν μη τι άλλο, για να εξηγήσουν ίσως το γιατί όλος αυτός ο ντόρος και το ξεσήκωμα.

ΟΜΩΣ:

Ναι μεν δε ρωτήσαμε κανέναν για το στήσιμο αυτού εδώ του μπλογκ, ή του υλικού που αναρτήσαμε και διαδώσαμε, σε όποια μορφή (γραπτή,εικόνα). Γιατί ήταν το μόνο απτό κομμάτι που μπορούσαμε να δώσουμε για να μιλήσει το μήνυμα (αλλιώς πώς, θα εξηγούσαμε θεωρητικά στο τηλέφωνο με προσωπικό μπλα-μπλα?!)

Κι αυτό συνέβει με τον απόλυτο σεβασμό σε ό,τι έχει να κάνει με την Αμαλία. Αλλο εκείνη, άλλο ο σκοπός μας. Το εξηγήσαμε, ήταν η αφορμή.

Γι'αυτό και δε συνεχίζουμε με άλλους τρόπους και προβολή του μαρτυρίου της, στο μπλογκ αυτό. Μην την ανάγουμε σε σύμβολο αγώνα (κι έρθουν και τα πρώτα μπλουζάκια με το σκίτσο της πχ...).

Εάν η οικογένειά της επιθυμεί να χειριστεί εκείνη τη μετάφραση, το σεβόμαστε και σταματούν όλα εδώ. Τους παραδίδουμε κάποια στιγμή το τι έχουμε ήδη φτιάξει και δεν έχουμε ανεβάσει και αποχωρούμε διακριτικά.

Δεν είναι μόνο το θέμα των δικαιωμάτων. Αισθανόμαστε την ηθική διάσταση του πράγματος. Ετσι το επιθυμούν, τελείωσε. Εχασαν παιδί. Επεσαν πάνω τους όλοι και τους έπρηξαν. Δεν βοηθάμε στο πένθος τους έτσι.

Από κει και πέρα, εμείς συνεχίζουμε. Στείλτε μου ό,τι λινκς βρίσκετε, να τα αναρτήσω σιγά-σιγά κι αυτά.

Τώρα κατακάθεται το ίζημα.

Χρειάζεται περισυλλογή.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε/η μου, αυτό που θέλω να πω είναι οτι οφείλουμε να προσεγγίσουμε την υπόθεση της Αμαλίας με ευαισθησία προς τους γονείς της.

Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιγράψει το blog της διαφοροποιώντας έναν χαρακτήρα στο όνομα και να κάνει ό,τι θέλει χωρίς καμία απολύτως νομική κύρωση λόγω της διασφαλισμένης ανωνυμίας του.

Το ζητούμενο όμως εν προκειμένω, δεν είναι να έρθουμε σε ρήξη με κάποιους που ήδη είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση επιδεινώνοντας την, αλλά το ακριβώς αντίθετο.
Μην ξεχνάς το όνομα αυτού του blog!

Ελπίζω να με καταλαβαίνεις.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ είπε...

Καλημέρα Φίλοι μου!!

Δυστυχώς, ζούμε στον τόπο του...Κάτι σαν, κάπως έτσι..

Μια τόση δα Φρασούλα, που λέει όμως τόσα πολλά....

Όλα, ή τα περισσότερα από αυτά που κάνουμε, είναι κάτι ή κάπως σαν...

*Έχουμε Νοσοκομεία σύγχρονα, μα προσφέρουμε κάτι σαν περίθαλψη...
*Έχουμε Ταμεία "εύρωστα", που παίζουν τα αποθεματικά μας στα χρηματιστήρια, μα προσφέρουμε κάτι σαν σύνταξη στα γηρατιά...
*Έχουμε Αθλητισμό Υψηλού επιπέδου, μα προσφέρουμε κάτι σαν Αθλητική παιδεία...
*Έχουμε Πολιτισμό αιώνων, μα απολαμβάνουμε κάτι σαν πολιτισμό...
*Έχουμε Δημόσιο που απασχολεί χιλιάδες υπαλλήλους, αλλά προσφέρουμε κάτι σαν δημόσια εξυπηρέτηση...
*Έχουμε δημοσιογράφους έμπειρους και ικανούς, βραβευμένους και πολυπράγμωνες, αλλά προσφέρουμε κάτι σαν ενημέρωση...
*Έχουμε Παιδεία που αλλάζει κάθε χρόνο, αλλά απολαμβάνουμε κάτι σαν παιδεία....
*Εχουμε Θάλλασες, Ήλιο, Παραλίες, Θαυμάσιο κλίμα, αλλά προσφέρουμε κάτι σαν τουρισμό....
*Έχουμε Τηλεόραση με σύγχρονα μηχανήματα, εξαιρετικό προσωπικό, αλλά προσφέρουμε κάτι σαν διασκέδαση...

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΠΙΑ ΓΜΤ ΜΟΥ.....
Βαρέθηκα να ζω στην χώρα του Κάτι σαν, του κάπως έτσι..

Ίσως, η Αμαλία με την άδικη φυγή της να έγινε το εφαλτήριο για ένα αληθινό αύριο...

Ένα αύριο που να μας αξίζει...

Γι'αυτό δε πρέπει να σταματήσουμε...
Γι'αυτό η 1η Ιούνη δεν πρέπει να'χει τυπικό λόγο ύπαρξης..
Γι'αυτό κάθε καινούργιος μήνας, κάθε καινούργια βδομάδα, κάθε νέα μέρα πρέπει να'χει μέσα της μια 1η του Ιούνη...



Την Καλημέρα μου σε όλους σας και να με συμπαθάτε για την έκρηξη...

Takis Alevantis είπε...

Γεράσιμε,
if they are rude go technical, if they are technical go rude (παλαιά συμβουλή για προγραμματιστές). Νομίζω πως ως πολίτες (και όχι πολιτικοί) μας αφορούν άμεσα τα της πόλης. Και γι'αυτό δικαιούμαστε (να μην πω υποχρεούμαστε) να κάνουμε πρακτικές προτάσεις, όχι ευχολόχια). Και ενδεχομένως να βάλουμε και πλάτη (όπως έγινε με αυτήν την πρωτοβουλία) για να υλοποιηθούν ή τουλάχιστον να διαμορφωθούν σε μορφη λίγο πιό προχωρημένη από ό,τι τα απλά συνθήματα. Κάποια στιγμή θα ασχοληθούν οι πολιτικοί με το θέμα και θα κάνουν ό, τι τους πουν οι γραφειοκράτες και το κατεστημένο. Και όπς είπε και ο Αβραμόπουλος (he went technical) «εμείς μιλήσαμε και με τους γιατρούς που την παρακολουθούσαν ... και σίγουρα τα πράγματα είναι άσχημα άλλα όχι έτσι και bla bla ...». Και θα πουν επίσης - μα δεν λάβαμε καμιά πρακτική πρόταση, μα θα κάνουμε μιαν επιτροπή να μελετήσι το πρόβλημα, μα κάναμε ό, τι μπορούσαμε, μα δώσαμε τόσα δις, μα μας επαίνεσε ο ΟΟΣΑ για τις προσπάθειες μας, μα φταίνε οι άλλοι (οι προηγούμενοι, οι επόμενοι, ο Χατζηπετρής ...).

Γιατί η Αμαλία είπε δώστε τα λεφτά σας στην ΕΛΠΙΔΑ; Γιατί εκεί υπάρχει ένα συγκεκριμένο project, με στόχους, με προϋπολογισμό, με μια ομάδα που θέλει να το υλοποιήσει. Ο reactor69 έκανε μια πρακτική πρόταση. Ας τον μιμηθούμε.

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, επαναλαμβάνω την ερώτηση στην οποία δεν απαντά κανείς:

Αν, για τον οποιοδήποτε λόγο, η οικογένεια της Αμαλίας αποφασίσει ότι θέλει να απαλειφτεί το blog και οπιαδήποτε αναφορά σ'αυτό, εσείς θα συμφωνήσετε; Θα το θεωρήσετε σωστό; Θα συμμορφωθείτε;

Αυτό που εννοώ είναι ότι βρισκόμαστε μπορστά σε μια κατάσταση που είναι πάνω απ'τους νόμους (τους είδαμε πόσο αποτελεσματικοί υπήρξαν μέχρι τώρα), πάνω απ'την οικογένεια της Αμαλίας, και ακόμα και πάνω απ'την Αμαλία την ίδια. Ό,τι μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή για να εξαλειφθούν τα αίσχη που ταλαιπωρούν χιλιάδες Αμαλίες καθημερινά, πρέπει να γίνει. Το χρωστάμε. Όχι στην Αμαλία, αλλά σε όλες τις Αμαλίες που ταλαιπωρούνται καθημερινά. Και στους ίδιους τους εαυτούς μας.

Takis Alevantis είπε...

Έστειλα το εξής μήνυμα στο BBC (μέσω της http://news.bbc.co.uk/2/hi/talking_point/4784595.stm):

Please have a look at the protest of greek bloggers organised on the 1st of June in memory of Amalia, a blogger who died of cancer after suffering from the bad effects of the Greek NHS http://giatinamalia-blog.blogspot.com/2007/05/press-release-final.html

and

http://giatinamalia-blog.blogspot.com/2007/05/this-one-is-for-amalia.html

The relevant video on youtube became a hit (it now is available in EN at http://www.youtube.com/watch?v=uIg0q9H5auc)

All major greek newspapers and TV stations mentioned the protest and thousands of blogs in Greece and all over the world mentioned her story. 56.116 visitors at fakellaki.blogspot.com (Amalia's blog) on the 1st of June from over 30 countries. Over 120 organisations sent over 120.000 e-mails and over 400.000 people used search engines to learn about her story. The blog set up to coordinate the protest (http://giatinamalia-blog.blogspot.com/) was visited on the 1st of June by more than 10.000 people.

This was the greatest internet protest in Greece and you should mention something in your news.

Thanks and regards.

Ελπίζω κάτι να γράψουν.

Evita T. είπε...

Bravo taki :)
Esteila ki egw sto bbc thn Paraskeuh kai as elpisoume pws 8a xupnhsoun..Esteila kai sto CNN opote na 8es steile ki esu na ginoume polloi!

Polla bravo se olous, eisaste oloi/oles axiepainoi..kai sunexizoume!

xxx
Evita

Gerasimos είπε...

κ.Αλεβαντη,
απιστευτη πρωτοβουλια,μακαρι ο καθενας να βαλει τη φαντασια του και να κανει κατι παρομοιο,αντιστοιχο,διαφορετικο.

Ανωνυμε αν αναφερεσαι στο malpractice οι γονεις της Αμαλιας εχουν το δικαιωμα να το κανουν οτι θελουν στην παρουσα φαση.Νομικα ομως οχι γιατι η επιθυμια της Αμαλιας ηταν να δημοσιοποιησει την ιστορια της και αυτο το εχει εκφρασει εγγραφως οποτε στοιχειοθετειται εγγραφη εντολη και δεν ηταν ανηλικη.Προφανως ομως για ηθικους λογους πρεπει να τους σεβαστουμε,σιγουρα ομως εχουμε το δικαιωμα να αναπαραγουμε κειμενα της γιατι η ιστοσελιδα της εγινε με σκοπο τη δημοσιοποιηση του προβληματος της,ηδη εφημεριδες το εχουν κανει αυτο.
Αν αναφερεσαι στη δικη μας ιστοσελιδα εδω,ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΟΥΝΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ,ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Greca είπε...

παιδια απο το bw ολα καλα..αλλα κολλησε λιγο γιατι μαλλον κατι επαθε η γραμμη της uploader... οταν με το καλο το'χω θα το βαλω να το βλεπουμε..:-)

Ανώνυμος είπε...

http://sykofantis-bastoyni.pblogs.gr/2007/06/o-ypoyrgos-ygeias-k-abramopoylos-dinei-thn-apanthsh-toy.html

Gerasimos είπε...

Κ.Αλεβαντη προτειναμε ψηφιοποιηση του ιατρικου φακελου και πανελληνια προσβαση σε αυτον απο ολα τα νοσοκομεια.Στην αγγλια αυτο μας πηρε 5 χρονια,με απιστευτη βελτιωση στην παροχη υπηρεσιων υγειας.Εχω αμεση προσβαση σε ολους τους ασθενεις που εισαγω στην παθολογικη,προσβαση σε εξετασεις,αξονικες,γνωματευσεις για τα τελευταια 20 χρονια του βιου τους,ας κανουν μονο αυτο οι πολιτικοι μας κι τα αλλα τα κανω γω!
Αλλα λεμε και αλλα στο κειμενο,καταργηση στο φακελακι και αλλα..ας γινουν αυτα και βλεπουμε..θα γινουν?
ας εφαρμοστουν οι υπαρχοντες νομοι σε πρωτη φαση,δεν τιθεται θεμα αν ειμαστε ευνομουμενη κοινωνια αλλα αν ειμαστε νομουμενη...

Ανώνυμος είπε...

Γαλέρα…,
πάρτε το παρακάτω

Για την Αμαλία...

[αρκετά «συμπαθητικόν» θα έλεγα,
άν και μικρό (εξίσου…) /
είναι & στην έντυπη Κυριακάτικη έκδοση βέβαια…(σελ.30)]

& τα ξαναλέμε μέσ’στη μέρα…

Καθότι, όπως &

“Aphrodite said...

[...]

Τώρα κατακάθεται το ίζημα.

Χρειάζεται περισυλλογή.

3 Ιούνιος 2007 12:54 μμ”


«Συνεχίζουμε!», άλλωστε…

Δεν ξεχνιόμαστε… :-)

stellini είπε...

video exei anevei apo oti eida kai sto grtube.com apo oti eida k einai kentriki

stellini είπε...

(h syntaksh mou skotwnei pantws :S :P)

Greca είπε...

apo ET1 einai mallon stis 01-06 otan to katevasw olo 8a to dw.. ka 8a sas pw..alla apo osa kserw exoun anevei apo net vasika kai alter.. oxi apo ET1..ypomonh mexri na gyrisei h uploader... einai kai dyskolh wra... kai kalh mera..opote ypomonh... :-)

Victoria είπε...

μπορει να ειναι συντομο, αλλα ειναι πολυ καλο το αρθρο στην Καθημερινη... :)

απο δελτια ανεβηκαν της 1-6 τα δελτια ΝΕΤ και ΑΛΤΕΡ και της 2-6 ΝΕΤ και ΜΕΓΚΑ

οτι αλλο υπαρχει ας το βρουμε και ας το ανεβασουμε...

Victoria είπε...

@all

ξερει κανεις αν σταλθηκαν μειλ σε εντυπα της ομογενειας? θα ηταν σημαντικο να εχουν τα λινκ με το υλικο και να αναφερουν κατι...

stellini είπε...

to aggliko video anevike kai sto zippyvideos.com

Ανώνυμος είπε...

Εβαλα και εγω το video απο το mega που το πήρα απο το megatv. Ο ήχος δεν είναι πολύ καλός :(

http://www.youtube.com/watch?v=aVKWzn1gvAc

stellini είπε...

na sai kala greekalert :) :)
episis to aggliko video anevike kai sto yahoo videos

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμη που μπορεί να μας βοηθήσει στην τόσο απαραίτητη σήμερα (& πάντα βέβαια...), συλλογική περισυλλογή μας...

Σχόλια απο:

UTUBERS (στο αγγλόφωνο video)

brifren
Raising awareness is the only solution!

In solidarity.

Nasos26
That kind of exposure at an international level is of essential importance..Keep on spreading it you guys.

yiaska
May God rest her soul in peace.....
Thank you AMALIA for THE lesson.....

akis1972
please help us......

valiakalda
Amalia rest in peace
The greek system the greek mentality are shit....
hey you foreigners spread it all over the world, forget the 300 spartans and the uncient greek culture and civilisation:THIS IS THE MODERN GREEK REALITY AND WE ARE THE VICTIMS OF IT........

noobwell
Amalia!
You suffured so much!
The fight you gave was able to make you immortal in our hearts!

sumpe8erosmuzak
Amalia we all wish that you are finally resting now! We're sorry we weren't trying from the beginning... We won's stop now, though! Dear Amalia, rest in peace now!

Thodoris1979
Μπράβο ρε Κρόγια.... Έτσι.. χωρίς αναπνοή συνεχίζουμε!
We will fight for one better world, for our lifes. For the soul of Amalia.

xenopoulos
I mikri iroes tis kathimerinotitas pou prokaloun SISMO!!!!

cooltibu
This is a great work, Bravo.
The voluntary work of people like you makes me proud to be Greek. We can fight corruption and change all the things that make us be ashamed for our lovely country.
Keep up the good work and I will do my best to support you in any ways I can.

Regards
Andreas Ioannidis.

jobas69
the world today is build on coruption and greed you were one of the victims...rest in peace amalia....

SadieDammit
Very powerful video. Such a sad story and terrible situation- I had no idea. I will put this up on my channel immediately.

axilleass
We are all victims of bribery regarding the national greek health system. Mobilizing like Amalia will end up in a better system. Im also spreading this video, Amalia rest in peace

KingHuman
WOW! I had no idea the Greek medical system was so corrupt. The LOWEST form of life is someone that preys on & exploits the sick and needy. Pure greed and lack of simple compassion. SICK!
KH

NoDiaC
hremhse file mou...dikio exeis alla kanenas ksenos d 8a s boh8hsei na kaneis kaluterh tn patrida sou g auto koita na th sthrizeis k na prospa8eis na kaneis esu o idios oti kalutero mporeis g auth...

evazone
To zitoumeno den einai na kanoun kati oi ksenoi alla na mathoun ta rezilia mas mpas kai ntrapei kapoios edw kai filotimithei na diorthwsei tipota. Den einai mono i Amalia, einai kai to neogenito pou ksepsixise proxtes, aurio (Theos filaksei) mporei na eisai esu i egw. Epeidi oloi stirizoume tin patrida mas trelenomaste me ola auta.

krogias, auto pou esu ki oloi kanete gia ti mnimi tis Amalias einai apla to swsto. Keep it up!

---------------------------------

Μικρό δικό μου σχόλιο στα των παραπάνω
& τόσων άλλων, ημών & "κείνων":

Ο κόσμος πεθαίνει, θέλει βοήθεια, & εμείς
(οι όποιοι, εντός & εκτός αυτού του blog & της προσπάθειάς του),
...τι θα κάνουμε;...


Πάντως, όποια μορφή εξέλιξης & να λάβει η κινητοποίηση μας,
σημασία προς το παρόν έχει, νομίζω, ότ,ι "Συνεχίζουμε!"

ΥΓ. Ξεκίνησε μια προσπάθεια,
που καλώς ή κακώς, δε βλέπω να σταματάει εύκολα...
Μας παρακολουθούνε πολλοί,
απ'όλο τον πλανήτη
(εξίσου καλώς ή κακώς),
συμπατριώτες & μη,
& το τελευταίο που θ α'π ρ ε π ε να περιμένουν απο μας,
είναι να πάψουμε να "συνεχίζουμε!"
(δια χίλιους-μύριους λόγους,
προσωπικούς & δημόσιους)

ΥΓ2. Δε θα πεθάνουμε ΠΟΤΕ,
κ... νεκροθάφτη!
Όπως & η Αμαλία μας! ;-)

ΥΓ3. Γροθιά για πάντα,
στο "θεριεμένο" σύστημα!

ΥΓ4. "Οι δυνατοί, πρέπει να εργάζονται για τους αδύνατους.
Αυτό είναι ένδειξη ανθρώπινου πολιτισμού.
Όταν οι αδύνατοι εργάζονται για τους αδύνατους,
δεν έχουμε καμία παραπάνω ένδειξη".
(τάδε έφη τις "μεγάλος",
ανά τους αιώνες "αυτής" της ανθρωπότητας...)

paraxeno είπε...

καλημέρα σε όλους... κι εγώ συμφωνώ με τη μετάφραση του μπλογκ της - μια καλή σκέψη ειναι να αφήσουμε ενα μηνυμα στο μπλογκ της Αμαλίας ώστε η κυρία Φροσω που συννενοήθηκε με την Αμαλία για αυτό να ενημερωθεί πιο γρήγορα και ίσως αν δεν θέλει ειτε εκείνη είτε η οικογένεια να το ανεβάσει καποιος ξένος, της στέλνουμε τα μεταφρασμένα κείμενα και τα προσθετει εκείνη στο μπλογκ της Αμαλίας αν εχει χρόνο μια και το εχει αναλάβει


εμεις μπορούμε να το ετοιμάσουμε παρ αυτά σε περίπτωση που παρουμε θετική απάντηση να το εχουν

Aphrodite είπε...

Το πιο συγκινητικό είναι όσοι μας λένε σήμερα ότι τώρα άκουσαν για το θέμα και θέλουν να συμμετάσχουν κι ας μην είναι 1 του μηνός... να μη χαθεί το effect της φωνής που βάλαμε. Ε, μην ευλογάμε τα γένια μας, αν δεν ήταν βαθύς "πόνος" σε όλους, δε θα κινούσε η ιστορία, να κάνουμε όλοι μαζί τη χιονοστιβάδα...

Από την άλλη, να συνεχίσουμε να λέμε ότι ΤΙΜΟΥΜΕ τους γιατρούς και όλους που έχουν ως λειτούργημα την υγεία μας, τους ευχαριστούμε και τους παρακαλούμε να φωτίζουν σαν φάροι για όλους τους υπόλοιπους.

Και φυσικά κατανοούμε τον κάθε τελειόφοιτο π.χ. γιατρό με τον μισθό των 1.000 ευρώ το μήνα που θα πάρει, και τα 32ωρα που θα κάνει στις εφημερίες του (κι άντε να είναι επί 32 ώρες σε peak φόρμα!) και όλες τις αναποδιές και τα "χωσίματα" που θα τρώει στα νοσοκομεία που γίνεται της τρελλής και το άγχος και τα χρήματα που θα πρέπει να επενδύσει (και να βαράει μύγες μέχρι να στηθεί) αν θέλει να κανει δικό του ιατρείο, για να προσφέρει πάντα...

Απλώς είναι θέμα του κράτους να αμοίβεται ικανοποιητικά, κι όχι του ασθενούς. Οικογένειες δεν "βγαίνουν", αλλά όχι να συμπληρώνεται το εισόδημα με φακελάκια. Μισθός κανονικός και με το νόμο.

Και για την γραφειοκρατία, πολλές φορές και οι ίδιοι οι γιατροί είναι όμηροι του συστήματος, μην το ξεχνάμε αυτό. Αγιάζουν για να περάσουν κάποια πράγματα, μην τα τσουβαλιάζουμε.

Το φαινόμενο να καυτηριάζουμε, όχι το να ελαχιστοποιηθούν τα έσοδά τους. Να είναι όμως από τη σωστή πηγή.

Κι όσο για το θέμα του ενιαίου, ψηφιοποιημένου ιστορικού και την απαιτούμενη διαχείριση από τους πολιτικούς, ο gerasimos "3 Ιούνιος 2007 1:48 μμ" με κάλυψε και με το παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

Αυτα εδω ειναι τα link για να στειλουμε το κειμενο διαμαρτυριας,στα αγγλικα, στο BBC και CNN.

Για BBC ειναι το εξης:
http://news.bbc.co.uk/newswatch/ukfs/hi/newsid_4030000/newsid_4032600/4032695.stm

Και για CNN ειναι το εξης:
http://edition.cnn.com/feedback/forms/form1.html?39

Ανώνυμος είπε...

Κι άλλα "βοηθητικά" σχόλια απο

BLOGGERS:

padrazo said...
Μετά τον απολογισμό μιας δραματικής συγκλονιστικής ζωής από την ίδια την Αμαλία, ο απολογισμός μιας συγκλονιστικής ημέρας.

Ειχα την τυχη γιατί μου δώσατε το δικαίωμα να παρακολουθήσω την προσπάθεια σας μέσω email όλη την ημέρα και να θαυμάσω το κουράγιο σας, την ορμή σας, την ανιδιοτέλειά σας και την ευαισθησία σας.

Η "αρχή διατήρησης της ορμής" επιβάλει να μην υπάρχουν εξωτερικές δυνάμεων γιατί μπορούν όχι μονο να την αυξησουν αλλά και να την μειώσουν. Για αυτό, αν αυτές υπάρχουν, πρέπει οι εσωτερικές δυνάμεις πρέπει να είναι κατά πολύ ισχυρότερες.

Φυλάξτε ορμή και ενεργεια για την συνέχεια.

Αλλη μια φορά μπράβο σε εσάς , μπράβο στους έλληνες bloggers και φυσικά ένα μπράβο στην γυναίκα που η μικρη -σε διάρκεια- ζωή της αποκάλυψε όλη αυτή την μεγάλη κοινή ευαισθησία.
3 Ιούνιος 2007 12:30 μμ

Νικος Περακης said...
Καλημέρα Φίλοι μου!!

Δυστυχώς, ζούμε στον τόπο του...Κάτι σαν, κάπως έτσι..

Μια τόση δα Φρασούλα, που λέει όμως τόσα πολλά....

Όλα, ή τα περισσότερα από αυτά που κάνουμε, είναι κάτι ή κάπως σαν...

*Έχουμε Νοσοκομεία σύγχρονα, μα προσφέρουμε κάτι σαν περίθαλψη...
*Έχουμε Ταμεία "εύρωστα", που παίζουν τα αποθεματικά μας στα χρηματιστήρια, μα προσφέρουμε κάτι σαν σύνταξη στα γηρατιά...
*Έχουμε Αθλητισμό Υψηλού επιπέδου, μα προσφέρουμε κάτι σαν Αθλητική παιδεία...
*Έχουμε Πολιτισμό αιώνων, μα απολαμβάνουμε κάτι σαν πολιτισμό...
*Έχουμε Δημόσιο που απασχολεί χιλιάδες υπαλλήλους, αλλά προσφέρουμε κάτι σαν δημόσια εξυπηρέτηση...
*Έχουμε δημοσιογράφους έμπειρους και ικανούς, βραβευμένους και πολυπράγμωνες, αλλά προσφέρουμε κάτι σαν ενημέρωση...
*Έχουμε Παιδεία που αλλάζει κάθε χρόνο, αλλά απολαμβάνουμε κάτι σαν παιδεία....
*Εχουμε Θάλλασες, Ήλιο, Παραλίες, Θαυμάσιο κλίμα, αλλά προσφέρουμε κάτι σαν τουρισμό....
*Έχουμε Τηλεόραση με σύγχρονα μηχανήματα, εξαιρετικό προσωπικό, αλλά προσφέρουμε κάτι σαν διασκέδαση...

ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΠΙΑ ΓΜΤ ΜΟΥ.....
Βαρέθηκα να ζω στην χώρα του Κάτι σαν, του κάπως έτσι..

Ίσως, η Αμαλία με την άδικη φυγή της να έγινε το εφαλτήριο για ένα αληθινό αύριο...

Ένα αύριο που να μας αξίζει...

Γι'αυτό δε πρέπει να σταματήσουμε...
Γι'αυτό η 1η Ιούνη δεν πρέπει να'χει τυπικό λόγο ύπαρξης..
Γι'αυτό κάθε καινούργιος μήνας, κάθε καινούργια βδομάδα, κάθε νέα μέρα πρέπει να'χει μέσα της μια 1η του Ιούνη...



Την Καλημέρα μου σε όλους σας και να με συμπαθάτε για την έκρηξη...
3 Ιούνιος 2007 1:05 μμ

----------------------------------

Κι ένα δικό μου σχόλιο πάλι(:-( *!@%):

Όλοι οι "εκρηκτικά συμπαθητικοί"
& "συμπαθητικά εκρηκτικοί" χωράμε... ;-)

Καλή μέρα ΠΑΝΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

Δεν γραφτηκε ολο το Link για BBC ειναι αυτο ολοκλιρο:
http://news.bbc.co.uk/newswatch/ukfs/hi/newsid_
4030000/newsid_4032600/4032695.stm

Ανώνυμος είπε...

Αυτα εδω ειναι τα link για να στειλουμε το κειμενο διαμαρτυριας,στα αγγλικα, στο BBC και CNN.

Για BBC ειναι το εξης:
bbc

Και για CNN ειναι το εξης:
cnn

Ανώνυμος είπε...

ola kala.. alla auto me tin elpida de mu kathetai kala..
i vardinogianni exei lefta na xtisei oxi mono ena nosokomeio alla 10.. ti mas thelei emas? prostheste kai to oti edw kai 12 xronia mazevetai POLY xrima g auto to skopo.. poses synavlies, tilemarathwnioi.. ti sto kalo pia..
gt na ypostirixw mia fantaxteri disekatommyriouxo stis laberes tis filathrwpies otan den mu ebneei kamia ebistosyni kai na ginomai ergatis g tin 'agiopoiisi' tis otan profanws pisw apo tosa xrimata agioi de vriskondai pote..?
ises gt i amalia den einai kamia xazi..

Ανώνυμος είπε...

με την ανωνυμια μας θα γινουμε ενα και θα τους τρεψουμε σε φυγη.
Εμεις τους δινουμε δυναμη εμεις θα τους την παρουμε.
Πιστεψε το εσυ και θα το πιστεψουν ολοι

Ανώνυμος είπε...

Kyrie Alevanti, kai synxoreste me an grafo se greeklish (meno sto eksoteriko kai den exo akoma valei Greek fonts sto kainourgio PC), me aformi ta osa symvainoun ayto to kairo me enarktirio to toso simantiko blog tis Amalias, ekana search sto internet mipos kai evriska ena tropo na kanoume gnosti tin istoria tis Amalias se kapoio forea tis Europaikis Enosis etsi oste isos dimiourgithei kapoia piesi apo ta ekso pros ta mesa (as a figure of speech). Exo katalavei pos oi katalliles proipotheseis gia allagi sti talaipori Ellada einai laiki piesi sto esoteriko kai Eyropaiki piesi apo to eksoteriko. Sto psaksimo mou ayto loipon vrika mia polli aksiologi eksthesi apo to Nantes University sti Gallia tis opoias to link einai:
http://palissy.humana.univ-nantes.fr/msh/costa15/pdf/nantes/sotirop2.pdf
me titlo "The EU's impact on the Greek Welfare State: Europeanisation on Paper?"
An exete xrono diavaste to, einai 19 selides alla kat'eme polly diafotistiko se sxesi me tous logous giati meta apo mia 30etia toso liga pragmata exoun allaksei sti patrida mas. Eidika o tomeas tis Ygeias xolenei oiktra. Gia alli mia fora stenaxorethika alla kai orgistika giati exo katalavei oti enas olokliros laos exei piastei omoiros gia dekaeties sta xeria politikon anthropon kai ysxiron koinonikon takseon pou oi men protoi adynamoun na proothisoun aksiologes allages logo politikou kostous kai oi de deyteroi den dexontai allages sto paron systima logo megalon oikonomikon symferonton. Eseis san politikos eisaste sti pleonektiki thesi na polemisete to systima apo ta esothen, mporeite na proothisete protaseis, na milisete se anotera koinovouleytika stelexi, idiaitera sto Eyrokoinovoulio. Os politikos einai to kathikon sas na milisete. Teleiono epanalamvanontas oti oi allages sto topo mas einai thema afenos laikis piesis kai afeterou Eypopaikis piesis etsi oste i Ellada na ksefygei apo ayton ton skoteino kai faylo kyklo tis tritokosmikotitas pou exei piastei aixmaloti.
Me sevasmo
Eleanna Sakka, Edimvourgo
PS. Se ola ta paidia pou ksekinisan ayti ti aksiologi prospatheia afypnisis, exete to sevasmo mou kai ta therma mou synxaritiria. Exete polly kosmo konta sas.

Greca είπε...

krogiasss ελεγξε τα emails soy..soy esteila tis eidhseisssssssssssssss yes kai einai se kalh poiothtaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa yahooooooo

Ανώνυμος είπε...

Άλλες ενδιαφέρουσες σκέψεις, ιδέες & προτάσεις:

[ελπίζω οι τελευταίες που «χρειάζεται» να αναρτήσω, λόγω "βάρους σελίδας"…
…για σήμερα!... ;-)]

----------------------------------

Takis Alevantis said...

Πολύ καλός ο απολογισμός σου αφροδιτάκι είδα πως πέρασε και στην ΕΡΤ. Όμως αν θέλουμε πράγματι να αλλάξουν τα πράγματα νομίζω πως πρέπει να διαμορφώσουμε και μερικές πρακτικές προτάσεις. Οι πολιτικοί, έγραψε ο Jean Monnet στα Απομνημονεύματά του, δεν σκέπτονται. Όταν βρεθούν μπροστά σε μια κρίση θα υιοθετήσουν όποια λύση τους προτείνεις αρκεί να τους βγάζει από τη δύσκολη θέση. Αν έχεις σκεφτεί και αναλύσει την κατάσταση που οδηγεί στην κρίση από πριν και έχεις έτοιμη μια μελετημένη λύση θα την υιοθετήσουν και ταυτόχρονα θα έχεις πετύχει μια σωστή λύση του προβλήματος. Κάπως έτσι ο Monnet έβαλε τις βάσεις της Ενωμένης Ευρώπης πριν από 57 χρόνια.

Τι προτείνω λοιπόν - να συζητήσουμε μεταξύ μας μια σειρά από πρακτικά μέτρα για την εξάλειψη των προβλημάτων που αναφέρει η Αμαλία και όλοι εμείς οι υπόλοιποι. Δεν θα χρειαστεί να προωθήσουμε τις προτάσεις μας στου πολιτικούς. Μας διαβάζουν ήδη και θα μας αντιγράψουν μόλις αντιμετωπίσουν την επόμενη κρίση. Και η κινητοποίησή μας έδειξε ότι μπορούμε να τους φέρουμε ενώπιον των ευθυνών τους.

Σκεφθείτε τα παραπάνω και τα ξαναλέμε. Νομίζω πως η κίνηση που δημιουργήθηκε με αφορμή την Αμαλία είναι η καλύτερη απόδειξη ότι και στην Ελλάδα μπορεί να υπάρξει η Κοινωνία των Πολιτών. Αν διαμορφώσουμε και μερικές πρακτικές προτάσεις θα αποδείξουμε ότι η Κοινωνία των Πολιτών μπορεί να παίξει και ουσιαστικό ρόλο στα κοινά.
3 Ιούνιος 2007 10:25 πμ

Ανώνυμο said...

Έβλεπα μέχρι χτες ότι αναμενόταν η έγκριση της οικογένειας της Αμαλίας για τη μετάφραση. Με όλο το σεβασμό στην οικογένεια, δε νομίζω ότι εξαρτάται πλέον από τη θέλησή τους. Αν δηλαδή έλεγαν ότι η κίνηση αυτή δε θέλουν να κάνει καμμία αναφορά στην Αμαλία, να αφαιρεθούν όλα τα links στο blog της, να κατέβουν τα video και να αποσυσχετιστεί η Αμαλία απ'όλα αυτά, θα συμφωνούσατε;

Επιπλέον, όπως γίνεται σ'αυτές τις περιπτώσεις πάντα στο Internet, αργά ή γρήγορα το blog της Αμαλίας θα μεταφραστεί και θα κυκλοφορήσει ούτως ή άλλως. Θα ήταν καλύτερα αν αυτό γινόταν από μια συντονισμένη ομάδα παρά από κάποιον μεμονωμένο που μπορεί να κάνει πολά λάθη.

Δεν πιστεύω ότι η οικογένεια της Αμαλίας έχει τη διακαιοσία σε ΟΛΑ τα σχετικά με το θέμα. Μπορούν να επιλέξουν να μείνουν εκτός της κίνησης οι ίδιοι και να μην συμμετάσχουν περαιτέρω, αλλά θεωρώ ότι θέματα όπως η μετάφραση δεν είναι απαραίτητο (ούτε ηθικά, ούτε νομικά) να καθορίζονται από εκείνους.

Τα παραπάνω αποτελούν απλά την προσωπική μου άποψη.
3 Ιούνιος 2007 11:27 πμ

Victoria said...

θα συμφωνησω οτι πρεπει να ανεβει και μεταφρασμενο το μπλογκ... οπως επισης και το να γινει με ομαδικη δουλεια απο την ομαδα που στηριξε οργανωτικα αυτη τη διαμαρτυρια... και οχι ατομικα... γιατι πραγματι μπορει καποιος μεμονωμενα να αποφασισει να το ανεβασει...
ειλικρινα ευχομαι η οικογενεια της να εγκρινει αυτη την κινηση...
3 Ιούνιος 2007 11:36 πμ
katerina said...
"Δεν πιστεύω ότι η οικογένεια της Αμαλίας έχει τη διακαιοσία σε ΟΛΑ τα σχετικά με το θέμα."


Yparxei kai h le3h pneumatika dikaiwmata...
3 Ιούνιος 2007 11:53 πμ

Ανώνυμο said...

reactor69, έχεις τεράστιο λάθος. Δεν είναι δυνατόν να γίνει μήνυση στην οικογένεια κάποιου για κάτι που έγραψε ένα μέλος της οικογένειας του, είτε αυτό ζει είτε έχει πεθάνει.

Επιπλέον, ακόμα και να ήταν δυνατόν, η μήνυση δε θα βασιζόταν στη μετάφραση αλλά στο πρωτότυπο κείμενο.

Τα έχουμε ξαναπεί: Η Αμαλία, ενώ παιζόταν η ζωή της, δε φοβήθηκε να καταγγείλει και αυτό ήταν που έκανε τη διαφορά. Δε βλέπω το λόγο να τρομοκρατηθούμε εμείς, όταν μάλιστα δεν υπάρχει καμμία νομκή βάση για τέτοιες μηνύσεις και όταν το κείμενο θα διαβαστεί στην ίδια τη βουλή!

Είναι τελείως παράλογο και αστήρικτο να υποστηρίζει κανείς ότι μια μετάφραση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην οικογένεια.
3 Ιούνιος 2007 11:53 πμ

Ανώνυμο said...

katerina, ποιά πνευματικά δικαιώματα λες; Έχουν τα νευματικά δικαιώματα στη μετάφραση και όχι στο πρωτότυπο; Και ξαναρωτάω, αν ήθελαν δηλαδή να εξαφανιστεί από προσώπου γης το πρωτότυπο, αυτό θα έπρεπε να γίνει;
3 Ιούνιος 2007 11:56 πμ

Ανώνυμο said...

Και κάτι άλλο σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα: Αν καθιστούν απαραίτητη την έγκριση της οικογένειας για τη μετάφραση, τότε θα έπρεπε να έχουμε την έγκριση τους και για τα video, και για την έκδοση σε PDF, κτλ, κτλ. Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ.

Είναι πράγματι πολύ απλό.
3 Ιούνιος 2007 12:00 μμ

Takis Alevantis said...

Anonymous said - Και κάτι άλλο σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα: Αν καθιστούν απαραίτητη την έγκριση της οικογένειας για τη μετάφραση, τότε θα έπρεπε να έχουμε την έγκριση τους και για τα video, και για την έκδοση σε PDF, κτλ, κτλ. Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ.

Όχι, η μετάφραση είναι πολύ διαφορετικό πράγμα από μια καλιτεχνική δουλειά που χρησιμοποιεί φράσεις από ένα έργο (αναφέροντας μάλιστα και την πηγή). Για μια καλλιτεχνική δουλειά δεν χρειάζεται να έχεις τα πνευματικά δικαιώματα (αρκεί να ζητήσεις άδεια που στην πράξη ίσως να μην χρειάζεται κιόλας αν αναφέρεις την πηγή και το έργο σου δεν είναι υβριστικό και μειωτικό). Για τη μετάφραση πρεπει να έχεις αγοράσει (ή να σου έχουν εκχωρηθεί) τα σχετικά δικαιώματα.
3 Ιούνιος 2007 12:13 μμ

Gerasimos said...

κ.Αλεβαντη,
στο κειμενο που γραφτηκε υπαρχουν συγκεκριμενες προτασεις που αν ακολουθηθουν θα εχουν αποτελεσμα.Ειναι γενικες(οχι περισσοτερο απο της αοριστες γενικολογιες των πολιτικων μας) το καταλαβαινω αλλα πρεπει να ειναι γενικες γιατι ειμαστε ερασιτεχνες bloggers και οχι επαγγελματιες πολιτικοι.Μην περιμενετε απο εμας να κανουμε τη δουλεια για την οποια αλλοι εκπαιδευονται και αμειβονται.Εμεις δινουμε μεσα απο την συγκεκριμενη ιστοσελιδα το μεγεθος του προβληματος και αποτυπωνουμε τη συμφωνια της κοινης γνωμης,ξεσηκωνουμε τα πληθη αν θελετε ωστε οι επαϊοντες και οι πολιτικοι να αναλαβουν τις ευθυνες τους και να λαβουν μετρα.Πιστεψτε με οτι αν δεν βελτιωθουν τα πραγματα αυτο που ειδατε την παρασκευη θα ωχρια μπροστα στις επομενες αντιδρασεις.
Αλιμονο στον πολιτικο που αγνοει το λαϊκο αισθημα, μπορει να ειμαστε αβουλοι ψηφοφοροι αλλα οταν θιγονται τοσο θεμελιωδεις αξιες οπως η αξιοπρεπεια του καθενος μας μπροστα στην αρρωστια και στο θανατο ,θα μεταμορφωθουμε σε τερατα και θα κατασπαραξουμε τους υπαιτιους, θα με θυμηθειτε.
Φιλικα,
Γερασιμος Καρουσος

3 Ιούνιος 2007 12:37 μμ
3 Ιούνιος 2007 12:47 μμ

Takis Alevantis said...

Γεράσιμε,
if they are rude go technical, if they are technical go rude (παλαιά συμβουλή για προγραμματιστές). Νομίζω πως ως πολίτες (και όχι πολιτικοί) μας αφορούν άμεσα τα της πόλης. Και γι'αυτό δικαιούμαστε (να μην πω υποχρεούμαστε) να κάνουμε πρακτικές προτάσεις, όχι ευχολόχια). Και ενδεχομένως να βάλουμε και πλάτη (όπως έγινε με αυτήν την πρωτοβουλία) για να υλοποιηθούν ή τουλάχιστον να διαμορφωθούν σε μορφη λίγο πιό προχωρημένη από ό,τι τα απλά συνθήματα. Κάποια στιγμή θα ασχοληθούν οι πολιτικοί με το θέμα και θα κάνουν ό, τι τους πουν οι γραφειοκράτες και το κατεστημένο. Και όπς είπε και ο Αβραμόπουλος (he went technical) «εμείς μιλήσαμε και με τους γιατρούς που την παρακολουθούσαν ... και σίγουρα τα πράγματα είναι άσχημα άλλα όχι έτσι και bla bla ...». Και θα πουν επίσης - μα δεν λάβαμε καμιά πρακτική πρόταση, μα θα κάνουμε μιαν επιτροπή να μελετήσι το πρόβλημα, μα κάναμε ό, τι μπορούσαμε, μα δώσαμε τόσα δις, μα μας επαίνεσε ο ΟΟΣΑ για τις προσπάθειες μας, μα φταίνε οι άλλοι (οι προηγούμενοι, οι επόμενοι, ο Χατζηπετρής ...).

Γιατί η Αμαλία είπε δώστε τα λεφτά σας στην ΕΛΠΙΔΑ; Γιατί εκεί υπάρχει ένα συγκεκριμένο project, με στόχους, με προϋπολογισμό, με μια ομάδα που θέλει να το υλοποιήσει. Ο reactor69 έκανε μια πρακτική πρόταση. Ας τον μιμηθούμε.
3 Ιούνιος 2007 1:08 μμ

Ανώνυμο said...

ola kala.. alla auto me tin elpida de mu kathetai kala..
i vardinogianni exei lefta na xtisei oxi mono ena nosokomeio alla 10.. ti mas thelei emas? prostheste kai to oti edw kai 12 xronia mazevetai POLY xrima g auto to skopo.. poses synavlies, tilemarathwnioi.. ti sto kalo pia..
gt na ypostirixw mia fantaxteri disekatommyriouxo stis laberes tis filathrwpies otan den mu ebneei kamia ebistosyni kai na ginomai ergatis g tin 'agiopoiisi' tis otan profanws pisw apo tosa xrimata agioi de vriskondai pote..?
ises gt i amalia den einai kamia xazi..
3 Ιούνιος 2007 3:59 μμ

Ανώνυμο said...

με την ανωνυμια μας θα γινουμε ενα και θα τους τρεψουμε σε φυγη.
Εμεις τους δινουμε δυναμη εμεις θα τους την παρουμε.
Πιστεψε το εσυ και θα το πιστεψουν ολοι
3 Ιούνιος 2007 4:07 μμ

-----------------------------

...Κι όλα αυτά..., επειδή,
"Συνεχίζουμε!"

Greca είπε...

krogiaaaaaaaaaas email gmail.... ειναι οι ειδησεις απο τη ΕΤ1 βασικα ειναι σαν της Νετ αλλα σε πολυ καλυτερη ποιοτηταααααααααααααααααααααα (αν καποιος μπορει να τον ειδοποιησει αλλιως do it) yahoooooo
και παλι ενα μεγαλο ευχαριστω και στην κοπελα που το ανεβασε και στα παιδια απο το bwgt που ειναι αρωγοι μας....

Ανώνυμος είπε...

http://mreugenides.blogspot.com/2007/05/free-at-point-of-use.html

Συζήτηση Ξένων και ΕλληνοΑμερικάνων
για το συστημα Υγείας
στην Ελλάδα

Ανώνυμος είπε...

Ένα ακόμη καλό video,
απο τον εξομολογούμενο κανίβαλο SykoFantiS_Bastoyni
Στο Σαλονάκι

[Μια εφηβεία αν-επιεικής που γίνεται σαράντα ( πάνω κάτω )] Blogger
& UTuber SykoFantiS

Φακελάκι

Αναρτήστε & διαδώστε!

Victoria είπε...

@Ηλιας

δε δουλευει το λινκ που εβαλες για το φακελακι :s

Ανώνυμος είπε...

Μπαρντόν...
Γιατί όμως;... :-s

Φακελάκι

Να δούμε τώρα...

Unknown είπε...

παιδιά, δε σκέφτομαι ότι το φακελλάκι θα πάψει επειδή οι γιατροί θα παίρνουν περισσότερα χρήματα.
αυτοί άλλωστε που παίρνουν το μεγαλύτερο φακελλάκι είναι αυτοί που έχουν και υψηλές θέσεις, και παίρνουν καλύτερο μισθό από άλλους.
η κινητοποίηση δεν πρέπει να έχει επίκεντρο το οικονομικό, όσο σπουδαίο κι αν αποδεικνύεται αυτό.
η κινητοποίηση νομίζω πως πρέπει να είναι συνηδειτοποίηση του θέματος ΑΜΑΛΙΑ, που εκφράζει δραματικά το επίπεδο της ελληνικής κοινωνίας σε πολλές πτυχές της.

γιατροί
υγειονομικό προσωπικό
γραφειοκρατικός μηχανισμός
διοίκηση ασφαλιστικών ταμείων
διάρθρωση των υπουργείων υγείας κ.ά
κοινωνικές υπηρεσίες
οικονομολόγοι ειδικευμένοι σε θέματα υγείας
ψυχολόγοι
παιδαγωγοί
κοινωνικοί λειτουργοί
πολιτικοί
ειδικοί δημοσίων σχέσεων

μερίδα αυτών που τους άγγιξε το θέμα,
ίσως θα μπορούσαμε να οργανώσουμε ένα ευρωπαικό συνέδριο με τίτλο
'ευρωπαίος πολίτης αντιμέτωπος με θέματα υγείας'

δεν είμαι ειδική, όμως θα ήθελα να συνεισφέρω σε μια συλλογική προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.
ελένη κονδύλη-μπασούκου

Pixel Sprite είπε...

Hthela na rwtisw an akoma thelete kapia voithia sti metafrash tou blog tis amallias (sta agglika). Eixa dei kapio post extes alla den hjera pou na dilwsw endiaferon. tx

Evita T. είπε...

Paidia as anevasei kapoios ta video kai sto Google video. Vgainoun vevaia sto search mesw youtube alla as ta valoume kai anexarthta.

filia,
Evita

Greca είπε...

epanalamvanw o krogias phre to email...? kserei kapoios?>

Evita T. είπε...

@pixel sprite

Isws o vasilis h h Afrodith na boroun na mas poun. Metefrasa ki egw ena kommati x8es alla isws apomenoun ki alla!

peite mas :)

stellini είπε...

graca giati den ta anevazeis sto youtube nomizeis oti theloun epeksergasia?

cindaki είπε...

@Ηλίας, πολύ καλό το βιντεάκι, και το τραγούδι όλο νόημα!

Greca είπε...

giati den kserw na ta ftiaxnw.. paidia sorry alla apo texnologia eimai skrapas... palia hmoun ksan8ia les kai giafto? :P
apla den kserw an 8elei na ta anevasei kiolas einai san ths net..apla afto pou diaferei emfanws einai einai h poiothta.. giafto tou ta esteila..

stellini είπε...

ee entaksei tha ta dei argotera ypothetw.. siga siga ola :)

aggelos-x-aggelos είπε...

Διαβάστε το, πολύ καλό!

Victoria είπε...

@Αγγελος

όντως πολύ καλό!!! Ευχαριστούμε!!!

Ανώνυμος είπε...

Μερικες φορες σιχαινομαι που ειμαι ελληνας γιατρος. Ενα μονο πραγμα ευχομαι: Καθαρση για ολους τους διευθαρμενους (γιατρους και μη)...

Ανώνυμος είπε...

Μετά την Αμαλία ακολουθεί η υπόθεση της Βασιλικής.

Παρακαλώ πολύ διαδώστε την είδηση διότι η Βασιλική χαροπαλεύει αυτή τη στιγμή λόγο ιατρικού λάθους σε κλινική του Βελγίου. Βλέπετε, το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό.

Όμως δεν πρέπει να μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα.

Σας παρακαλώ θερμά μην προσπεράσετε αυτό το γεγονός.

paraxeno είπε...

ανώνυμε, αντί να ντρέπεσαι προσπάθησε κι εσύ με οποια μεσα διαθέτεις από τη θέση στην οποια βρίσκεσαι να επηρεάσεις έστω κατ ελάχιστον συναδέλφους σου, ή να αποτρέψεις τα φαινόμενα που πονούν... οτι καταφέρεις δεν εχει σημασία το μεγεθος του αποτελέσματος αλλά η προσπάθεια, και ο σπόρος που πέφτει είτε σε πέτρα ειτε σε χώμα...

vasilis είπε...

Καλησπέρα και απο μένα!
@αγγελος
είναι πολύ καλό!

Ανώνυμος είπε...

Το video-reportage του Mega εχθές, ήταν όντως καλό!...
Αλλά & όπως το "έκλεισε" στο τέλος ο Κρόγιας...
(ίσως μόνο άν άφηνε λίγο ακόμα να "παίξει" ο Στραβελάκης στην αποφώνηση, να'τανε καλύτερο ακόμα... Κάτι καλό γαρ, μου φαίνεται έλεγε...)

Νομίζω δε, πως είναι πολύ καλό στο σύνολό του να προτείνεται σε όσους "δεν έχουνε πολύ χρόνο" για να ενημερωθούνε..., & που συγχρόνως "ακόμη", καλώς ή κακώς, "μαγνητίζονται" εύκολα απο γνωστά πρόσωπα & μέσα...

Mega video

http://www.youtube.com/watch?v=rRqNyS8X7iw

... Και πραγματικά το έσκασε απ'το παράθυρο η Αμαλία μας...
Εμείς να δούμε...

"Συνεχίζουμε!"...

Σημ: Το κατηραμένο link δε λέει να δουλέψει!... @!#$% :-(

Ανώνυμος είπε...

είχα διαβάσει το blog της ΑμαλΑΡΑΣ παλιότερα. Το είχα ξεχάσει μέσα στον πανικό της οικογενειακής μου περιπέτειας.
η σύντροφός μου, 30 χρονών κοπελάρα διαγνώστηκε πριν λίγο καιρό με σκλύρηνση κατά πλάκας.
ψάξαμε, ρωτήσαμε, βάλαμε τα "κονέ" μας και αναζητήσαμε τους καλύτερους.
σύντομα καταλάβαμε πως οι περισσότεροι γιατροί δεν ξέρουν τι τους γίνεται...
τρομάξαμε με αυτή τη διαπίστωση. τρομάξαμε και στο νοσοκομείο με την ασχετοσύνη τους.
τρομάξαμε με την ανευθυνότητά τους και την ευθυνοφοβία τους.
συνεχίσαμε το ψάξιμο.
το χρήμα δεν το λογαριάζαμε, τα χώσαμε γερά σε μερικούς "σπεσιαλίστες" μέχρι στιγμής.
του κώλου να προσθέσω...
και κάπου εκεί θυμάμαι την Αμαλία...
και μπαίνω να δω τι κάνει αυτή η ψυχή...
και η κούκλα αυτή δεν είναι πια εδώ...
και παρ'όλα αυτά... παρά την άδικη απουσία της, μου έκανε ένα δώρο...
ο επόμενος "σπεσιαλίστας" που είχαμε στη λίστα μας, είναι και στη λίστα της Αμαλίας!
τη μαύρη λίστα δηστυχώς...

Να 'σαι καλά άγγελέ μου, όπου και να βρίσκεσαι!

Ανώνυμος είπε...

@ άγγελος + όλη τη γαλέρα:

Πραγματικά καλό!

Στο προσωπικό μου "top 2"

με no.1 όμως το


;-)

"Συνεχίζουμε!"

vasilis είπε...

Εξαιρετικό το "Συνεχίζουμε" !!!!

Ανώνυμος είπε...

[σημ:Τα'χει παίξει o blogger,
ή μου φαίνεται;...
Ξαναδοκιμάζω...]

@ άγγελος + όλη τη γαλέρα:

Πραγματικά καλό!

Στο προσωπικό μου "top 2"

με no.1 όμως το


;-)

"Συνεχίζουμε!"

Σημ2:Γιατί άν δε "συνεχίσουμε!",
θα βλέπουμε πολλά ακόμα τέτοια όπως του ανώνυμου απο πάνω...
...Έχω την αίσθηση δε, ότι τούτη'η "μαύρη" λίστα πρέπει να αρχίσει να δημοσιεύεται πιο πολύ...

Περαστικά, & ο Θεός μαζί σας, ζεύγος...
Κι εμείς σα συνάνθρωποι που μπορούμε (ό,τι μπορούμε... όχι ό,τι δε μπορούμε/ σα μερικούς γιατρούς που λένε ότι μπορούνε να εγχειρήσουνε & δεν ξέρουνε που πέφτει η καρδιά/ κυριολεκτικά & μεταφορικά... ) θα το κάνουμε...

Ν'αξιωθούμε & μεις να σας κάνουμε ένα "δώρο" ώς κληρονόμοι & συνεχιστές της εμπνεύστριάς μας...

"Οι δυνατοί για τους αδύνατους,
& όχι το ανάποδο!"


…Όσο μας δίνετε χέρι (χωρίς φακελάκι...),
τόσο θα δίνουμε & μείς πίσω (επίσης άνευ...).

Ζωή να'χουμε όλοι...

Ανώνυμος είπε...

Eimai foititis kai (dustuxos) molis xtes ematha gia tin oli prospatheia. Esteila kapoia e-mail kai anartisa to keimeno tis diamartyrias ston pinaka anakoinoseon tis sxolis mou (esto kai kathisterimena....)
Perimeno odigies gia tis epomenes syntonismenes energeies. Min sbisei i oli prospatheia...

Ανώνυμος είπε...

Πολύ link ρε παιδιά

pølsemannen είπε...

Δέστε και αυτό...

http://katitrexei.blogspot.com/2007/06/blog-post_02.html

cindaki είπε...

Ρε παιδιά, τι παίζει με τα links;;;

Unknown είπε...

H lista ton almpanidon giatron pou einai? Thelo na thn steilo se mailing lists.

Ανώνυμος είπε...

Anarotiemai an borei kapoios na mou apantisei stin exsis erotisi:

Ton orko tou ippokrati ton dinoun oi giatroi mono stin Ellada i einai pagosmios? Ki an einai pagosmios, einai akribos o idios se oles tis xores?

ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ είπε...

Ακριβώς Ανώνυμε φίλε!!
Ο Όρκος του Ιπποκράτη είναι ο ίδιος για όλο τον Πλανήτη και είναι ένα κείμενο εξαιρετικό!!

Μπορείς να τον διαβάσεις εκεί:

http://www.med.uoa.gr/orkoi.php

Ανώνυμος είπε...

Euxaristo poly gia tin pliroforia, Niko Peraki

paraxeno είπε...

Ιατρικοί Σύλλογοι

Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης Πλατ. Αριστοτέλους 4 Τ.Κ.546 23 Θεσσαλονίκη
Τηλ. Κέντρο: 2310273-755 και 2310244-685
FAX: 2310 278-880
WEB SITE: www.isth.gr
E-mail : grammatia@isth.gr

Ιατρικός σύλλογος Αθηνών
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ 34 , 106 78, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ. 210 3816404 - FAX. 210 3841234
http://www.isathens.gr/index.html
isathens@isathens.gr

Victoria είπε...

@all

απο οτι διαβασα στο λινκ της Ιατρικης σχολης... δεν δινουν πλεον τον ορκο του Ιπποκρατη... τουλαχιστον στη Ελλαδα...

Όρκοι

stellini είπε...

victoria an ontws isxyei auto.. eimaste gia ante min pw gia ti.. stin Italia ton lene sta arxaia Ellinika kai emeis den ton leme katholou?? :S pantws k an den sikonoun to xeri.. to grafei epanw to ptyxio tous .. ee kai auto einai desmeusi!!

Greca είπε...

Ειδήσεις ΕΤ1 για Αμαλία (02/06/07)
το νέο video στο youtube... thanks krogia...

Ανώνυμος είπε...

@ τεχνικούς της γαλέρας+υπόλοιπο πλήρωμα:

ΠΡΟΤΑΣΗ:

Να δημιουργηθεί «άμεσα» ξεχωριστός χώρος δεξιά στη μπάρα
για περιπτώσεις όπως της μικρής Λυδίας
[δεν έχω πρόχειρο το link…/ όποιος μπορεί άς το αναρτήσει],

& της Βασιλικής…!

Για τη Βασιλική

Κι από κεί κάτι θα «βγεί»…

Χτίζουμε εδώ…
Δε γκρεμίζουμε!...

[Ν’αναρτηθεί κι η πινακίδα κάποια στιγμή!... ;-)]

{ΠΡΟΣΟΧΗ, ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΝ!
ΜΗ ΔΙΕΡΧΕΣΤΕ ΑΝΕΥ ΚΡΑΝΟΥΣ & ΣΤΟΛΗΣ !
ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΙ!}

@ανώνυμο 3 Ιούνιος 2007 7:18 μμ

Κανείς δεν εργάζεται καθυστερημένα…,
αρκεί να «εργάζεται» όντως!...
Όχι σα κάτι τύπους που’χω ακουστά
για το πώς «εργάστηκαν»
[& μάλιστα «συνεργάστηκαν»/
οργανωμένο το έγκλημα!...]
σε «κάποιαν Αμαλία»… >:-/


Καθυστερημένος λοιπόν,

[μεταφορικά… όχι κυριολεκτικά/
υπάρχουνε γαρ άνθρωποί ανάμεσά μας
που είναι εκ φύσεως ασθένειά τους η «καθυστέρηση» :-(]
-μην παρεξηγηθούμε…- (άλλοι «αδύναμοι»…)
& όχι κατ’επιλογήν «καθυστερημένοι ε π ι σ τ ή μ ο ν ε ς
& άλλοι ε π α γ γ ε λ μ α τ ί ε ς»
με γνώμονα την αρπαχτή της καταστροφής!.../
…& να δούνε «μετά» κάποια στιγμή τι «αρπαχτές» φάπες
θα πάρουνε από κει που & τις περιμένουνε
& δεν τις περιμένουνε, βέβαια…]

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όποιος «ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ!»,
ΟΠΟΤΕ & ΟΠΩΣ μπορεί!
[& ΟΧΙ όποτε & όπως ΔΕΝ μπορεί…]
(Μην καταντήσουμε κι εμείς καθυστερημένοι σαν αυτούς που οικτιρίζουμε…)

«Συνεχίζουμε!»

SPY είπε...

Παιδιά νέβασα κι ένα απόσπασμα από δελτίο της ΕΤ1: http://www.youtube.com/watch?v=EXp1UvLYye0

Μπορείτε να το προσθέσετε κι αυτό στη συλλογή.

Greca είπε...

kale mou spy mallon einai to idio me tou krogia.. apo to blue white den to phres kai sy? egw apo ekei to phra...

stellini είπε...

osoi aurio den douleuete exete to nou sas sta prwinadika typou Papadakh h Autia mipws ypothei tipota k katagrapse to an mporeite.

Victoria είπε...

@all

ειδε κανεις ειδησεις σημερα??? αναφερθηκε το θεμα? επαιξε τιποτα διαφορετικο? για πειτε ωστε να ξερουμε να ψαξουμε...

unlearn... είπε...

ένα θέμα εκτος θέματος ιατρικών υποθέσεων αλλά εντός ανθρωπίνων υποθέσεων...

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ 8 ΜΠΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΠΙΕΣ

"From 6-8 June, the leaders of the biggest polluting countries in the world are meeting in Germany at the G8+5 summit. Between them, their countries produce over 70% of global warming emissions. But while climate change is the top issue on their agenda, the Bush administration is trying to prevent any serious commitment to action.

Your voice is needed now to tell world leaders to stand strong on climate change. Sign our petition to send a message that the world is calling for action to avert a climate catastrophe."


Και το site της ομάδας που έχει ξεκινήσει την κίνηση...(πιστεύω οτι είναι ενδιαφέρον)

"Avaaz.org is a community of global citizens who take action on the major issues facing the world today. The aim of Avaaz.org is to ensure that the views and values of the world’s people shape global decisions. Avaaz.org members act for a more just and peaceful world and a globalisation with a human face."

Ανώνυμος είπε...

Ego pou eida kati psila anefere to mega xsana, alla auti ti fora asxolithike kyrios me mia dimosiografo (den thimamai to onoma tis) pou einai foreas tou AIDS

Γιώργος Μαργαρίτης είπε...

Καλησπέρα σε όλους σας!

Θα ήθελα να κανω απλά μία ενημέρωση. Από τα εμαιλς που είχα στείλει σε καθηγητές γιατρούς του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 3 (όλοι κι όλοι...) μου απάντησαν πως μέσες-άκρες "είναι σύμφωνοι με τα αιτήματα μας".

Δε νομίζω πως έχει κάποια τρομερή σημασία η πληροφορία αυτή, απλά πως κάποιοι τουλάχιστον καθηγητές ιατρικής προβληματίστηκαν με το όλο θέμα (και πιθανώς και άλλοι που δεν μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν στα εμαιλ).

Δε ξέρω αν έχει κάποιο νόημα να τους απαντήσω ή να συνεχίσω κάπως τη "συζήτηση" μαζί τους.

Αυτά, και καλή συνέχεια σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

@ victoria+stellini:

Σιγά να μη τους ταρακουνούσε «ο όρκος του Ιπποκράτη»!...

Εδώ πεθαίνει ο άλλος μπροστά τους
& δεν κάνουνε τίποτα!...
Θα θυμηθούνε κείνη τη στιγμή να τηρήσουνε κάτι αυτονόητο
[& άς μην το δίνουνε σαν «όρκο» τη στιγμή της αποφοίτησης
έτσι ώστε να τον έχουνε «κάνει εξάσκηση»,
«όταν χρειαστεί»…],
όταν έχουνε πάθει πνευματική ανακοπή καρδιάς οι ίδιοι,
με τη μη τήρηση του άγραφου & αυτονόητου
«όρκου της δι-ανθρώπινης απλής αντίληψης & κατανόησης»
στην απλή «ευκαιρία-δοκιμασία» της εφαρμογής του λειτουργήματός τους
στην όποια ιατρική πράξη;…

Το’πε & κάποιος άλλος κάπου δω
στα διάφορα συνδεδεμένα sites, κάποια στιγμή…
«Όταν είναι άρρωστος ο θεραπευτής,
τι περιμένεις να κάνει στον πραγματικά άρρωστο;…»

Φευ…

Τι λέμε τώρα…

Άς μην τον δώσει χίλιες φορές στον κύβο τον «όρκο»,
αλλά όταν ο άλλος πεθαίνει μπροστά του,
να ενδιαφέρεται «για το πόδι που πονάει,
& όχι για την τσέπη τι χωράει»!...

…Πιά!

Συγχύστηκα τώρα!... :-S

Το διαβάζω όμως & αρκετά δω&κει…
Μη βασιζόμαστε σε τύπους, τυπικότητες ή τυπικούρες, τώρα…
Ούτε ν’ασχολούμαστε καν…
Έπραξε κάποιος τα δέοντα;..
Έ, τότε είναι & τυπικός
& να του αποδοθούνε & τα εύσημα…
Αλλιώς… Χάνουμε τζάμπα ενέργεια, θαρρώ…

ΥΓ. [Θυμήθηκα & κάτι ακόμα & χάρηκα… :-) ]

Όπως λέει κι η Αφροδίτη στο κείμενο

«Ένας πρώτος απολογισμός…[…] …Αμαλίας»

στην είσοδο τούτου του post,

«Παρακολουθούμε… […] …αλλάζουν… Συνεχίζουμε!».

Ωραία, ενεργητικά ρήματα…

Του παρόντος & από το παρελθόν
(όλων μας+της Αμαλίας πρώτα απ’όλα)
για το μέλλον…

ΥΓ2. Και βέβαια θυμήθηκα ότι εννοείται & αυτό:

«Από την άλλη, να συνεχίσουμε να λέμε ότι ΤΙΜΟΥΜΕ τους γιατρούς και όλους που έχουν ως λειτούργημα την υγεία μας, τους ευχαριστούμε και τους παρακαλούμε να φωτίζουν σαν φάροι για όλους τους υπόλοιπους.»

Αφροδίτη 3 Ιούνιος 2007 3:48 μμ

Μην εκτροχιαστούμε κιόλας απ’τη ψευτο-σύγχυσή μου παραπάνω…

Ανώνυμος είπε...

@ unlearn: Νομίζω πώς είναι λίγο Π Ο Λ Υ νωρίς να επεκταθούμε σε άλλα ανθρώπινα μεν, αλλ'αρκούντως αποπροσανατολιστικά θέματα δε,
ώς προς το "Για την Αμαλία & κάθε παρόμοια Αμαλία" θέμα μας...

Άς επικεντρωθούμε σ'ένα πολύ "στενό" -προς το παρόν- στόχο, & ζωή να'χουμε [& συμμέτοχους & άλλα πολλά...] & πάμε & γι'άλλες παραλίες...
ή φουρτούνες...

Νομίζω...

unlearn... είπε...

Αγαπητέ Ηλία...

Νομίζω οτι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους άμεσα.Άλλωστε εαν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση όχι μόνο οι αλμπάνηδες θα εκλείψουν αλλά και όλοι εμείς.
Δεν έβαλα το λινκ για να κάτσουμε και να ασχοληθούμε με το θέμα και να επεκταθεί η εδώ προσπάθεια, για ενα καλύτερο σύστημα υγείας, σε καμπάνια αλλαγής και σωτηρίας του κόσμου.Απλά το βρήκα ενδιαφέρον και σκέφτηκα να το παραθέσω σε περίπτωση που κάποιος θέλει να κάνει ένα διάλειμμα ενος λεπτού απο την υπόθεση της Αμαλίας και να υπογράψει την καμπάνια για την υπερθέμανση του πλανήτη.
That's all :)

ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ είπε...

Φαίνεται Ηλία, πως τελικά οι φουρτούνες είναι το limit-up μας!
Άλλωστε, τι ουσία έχει η θάλασσα χωρίς φουρτούνα??

Πρόσω ολοταχώς λοιπόν, ή όπως φωνάζεις, Συνεχίζουμε!!
:)

Victoria είπε...

@Ηλιας

Προφανως δεν εχει σημασια αν διαβαζουν τον ορκο του Ιπποκρατη η οποιονδηποτε αλλο ορκο εφοσον ουτως η αλλως οσοι ειναι διεφθασμενοι τον εχουν ξεχασει προ πολλου... απλα το ανεφερα διοτι μου εκανε τρομερη εντυπωση να αναφερεται οτι ο ορκος αυτος δεν διδεται σημερα... κοιταξα στην εφημεριδα της κυβερνησεως τον κωδικα ιατρικης δεοντολογιας (στο φυλλο της 28 Νοεμβριου 2005) αναφερεται.. "2. Ο ιατρός τηρεί τον όρκο του Ιπποκράτη, ασκεί το
έργο του σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και πρέπει,
κατά την άσκηση του επαγγέλματός του, να αποφεύγει
κάθε πράξη ή παράλειψη η οποία μπορεί να βλάψει την
τιμή και την αξιοπρέπεια του ιατρού και να κλονίσει την
πίστη του κοινού προς το ιατρικό επάγγελμα...." Ειρωνια ε???

Ανώνυμος είπε...

@ τεχνικούς γαλέρας:

Ευρέθη και το site της "άλλης" Αμαλίας, μικρής Λυδίας...

Για τη μικρή Λυδία

Προς ανάρτηση με την πρώτη ευκαιρία,
μαζί με τη Βασιλική πιο πάνω..
...Άν "ακόμη" συμφωνείτε!

;-)

@ unlearn:

Με το μπαρδόν & με το σ’μπάθειο,
για την όποια παρεξήγηση!

Μαζί σου είμαι, ναύτη…

@ Νικος Περακης:

Μη ξεχνιόμαστε…
ΟΛΟΙ φωνάζουμε!...

…Πρόσω ολοταχώς, λοιπόν!

«Έμποροι μαζί & πειρατές»!...

;-)

ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ είπε...

To Διάβασα το μπλόγκ για την μικρή Λυδία...
Συνταρακτικό Ηλία...
Ακόμα ένα σοκ...

Συμφωνώ με την σκέψη σου!

Ανώνυμος είπε...

@ Victoria:

Η ειρωνία είναι πάντοτε
τ ρ ο μ ε ρ ά ε ν τ υ π ω σ ι α κ ή !
Κι αναλόγως την αφορμή βέβαια,
& πού κάθεσαι για να «χαζέψεις» πώς εξελίσσεται η δράση της
(κοινό ή σκηνή…,
βούρκο ή σοφίτα…)
κάθεσαι & κλαίς απ’τα νεύρα σου,
ή γελάς…
επίσης ίσως απ’τα νεύρα σου…

…Τα πρώτα 50 χρόνια είναι δύσκολα…
Μη ξεχνιόμαστε…

;-)

@ γαλέρα:

Θυμήθηκα & τ’άλλο… (@!*#)

Σήμερα, στην έντυπη Καθημερινή (σ.44),
έχει ένα θέμα για το «φίλο μας τον καρκίνο»...
Και λέει μεταξύ άλλων:

«Οι ραγδαίες εξελίξεις στη βιοτεχνολογία
& την κυτταρολογία τα τελευταία χρόνια,
έχουν δώσει μεγάλη ώθηση
τόσο στα διαγνωστικά τέστ για διάφορες μορφές καρκίνου,
όσο & στις θεραπευτικές μεθόδους.

Ο καρκίνος είναι από τις ασθένειες
όπου η ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΟΥΣ». […]

Τάδε έφη ο ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ
καθηγητής Κλινικής Ουρολογίας Νικόλαος Ρώμας…

Τα υπόλοιπα,
άς τα δούνε οι πλέον σχετικοί της γαλέρας,
με τα «βαθιά» ιατρικά…

Μεις οι λιγότερο σχετικοί πάντως,
νομίζω ότι εκαλύφθημεν αρκετά,
απ’αυτά & άλλα παρόμοια γραφόμενα...

@ Νίκος Περάκης:

…Είν’ίσως επειδή συμφωνούμε όλοι
με την τόσο «κοινή» & «σύμφωνη» περίπτωση της Αμαλίας μας…

paraxeno είπε...

το νομικό πλαισιο για την πνευματική ιδιοκτησία προς αποφυγήν ατοπημάτων λόγω του ενθουσιασμού μας...

σε μορφή pdf

πνευματικά δικαιώματα

και εδώ Νόμος περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, και το "Πρώτο Θέμα" έχει δισέλιδο, και με συνέντευξη της μητέρας και του νονού της Αμαλίας.

Ανώνυμος είπε...

Πλήρωμα...

Κάποιος είχε δώσει τις διευθύνσεις του «μεγάλου προέδρου μας» (Baroso...)
& των λοιπών μελών της ευρωπαϊκής επιτροπής "μας"...

Πού είναι & δε μπορώ τις βρώ;…
(δεν είναι στα links μας…)

Ήθελα να τους στείλω μιαν οικογενειακή τούρτα
με γεύση Αμαλία…

Και τήν βιάζομαι… :-0 ;-)

SPY είπε...

@greca
Ναι Greca εκεί το βρήκα. Λόγω τρεχαμάτων δεν πρόλαβα να δώ όλα όσα έχουν ανεβεί. Αν υπάρχει ήδη, γράψτε άκυρο. :)

Ανώνυμος είπε...

αυτό πάλι?

Παναγιώτης Φελούρης LUTCF είπε...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.....έμαθα μόλις σήμερα για το θέμα της ΑΜΑΛΙΑΣ...εξ'αιτίας αυτής όλης της κινητοποίησης. Νομίζω οτι η δημοσιοποίηση της Ελληνικής Ξεφτίλας είναι μονόδρομος. Απλά το "τέρας" φοβάται μόνο με έργα. Υπάρχουν παιδία που έχουν ανάγκη απο έργα και όχι λόγια, φτωχοί και βετεράνοι της ζωής που περιμένουν στις 5 το πρωι στο ΙΚΑ για συνταγογράφηση και όλα τα γνωστά..

Με το πείσμα όμως.. κάτι γίνεται ;) ναι ΓΙΩΡΓΟ ΚΡΟΓΙΑ.

ΓΕΝΝΗΘΗΤΟ ΤΟ ΘΈΛΗΜΑ ΤΗΣ και ας βοηθήσουμε όλοι τα παιδιά ...ας ξεκινήσει απο εμάς ο webo-μαραθώνιος. ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ

may the force be with us!!!

Greca είπε...

@spy δεν πειραζει καλε μου..δεν το ειπα για να στην πω :hug: Συνεχιζουμε παιδια και αυτη τη βδομαδα..και καθε επομενη...καληνυχτιζω...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν τα έβαλε αυτά κάποιος από εσάς:
ert.gr - Αμαλία 2/6/2007 -
ert.gr - Αμαλία 1/6/2007

Ανώνυμος είπε...

@ paraxeno+γαλέρα:

Προσωπικά, που’μαι εξίσου άσχετος με τα βαθιά νομικά
όπως & με τα βαθιά ιατρικά
(όπως μάλλον κι αρκετοί στο σκάφος…),
δε μπορώ να πω κάτι (& δε θέλω & δε πρέπει να πω κάτι…/
άσχετος γαρ στα σχετικά τούτα βαθιά, λέμε…).

Άς τα δούνε οι «κατέχοντες» τις τέχνες & επιστήμες, του πληρώματος…

Προσωπικά όμως πάλι,
μου πέφτει λόγος & ευθύνη
(όπως μάλλον & στους περισσότερους του πληρώματος)
να ξεκαθαρίσουμε τους στόχους μας!...
Τουλάχιστο τους άμεσους,
αλλά & τους μακροπρόθεσμους…
Διότι εκεί, κολυμπάμε-πλέουμε,
ήδη όλοι μαζί!
Δεν υπάρχει άσχετος σ’αυτή την πλεύση…
Όλοι αποκτήσαμε «σχέση»…
Είμαστε όλοι «σχετικοί» της κοινής τούτης πλεύσης…
Έχουμε ΜΕΓΑΛΗ ΣΧΕΣΗ με τους στόχους μας…
Και άρα, όλοι μπορούμε να συν-ταχθούμε,
(& πρέπει, αφού είναι πλήθος στη γαλέρα,
κι όχι μονοκινητήριο καγιάκ…)
& να συν-αποφασίσουμε με βάση τούτη
την κοινή & άρρηκτη σχέση,
για το μέλλον…
[πάλι σε φλυαρίες αναλώνομαι μου φαίνεται… >:-/ ]

Αν ξέρουμε τι θέλουμε,
αφού έχουμε συν-αποφασίσει πρώτα,
θα βρούμε τρόπο να το καταφέρουμε
[νόμιμα πάντα,έ!/
«έμποροι & πειρατές μαζι…» :-) ].

Να΄μαστε σίγουροι γι’αυτό…
[ό,τι θα ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ αυτό που θέλουμε…/
αρκεί να το βρούμε… έστω ψηλαφώντας…
έστω λίγο όχι & τόσο άμεσα… έστω & στις άκρες(τις λεπτές…)/
η αρχή να ξαναγίνει μόνο…
κάθε νέα αρχή που συμπληρώνει την προηγούμενη…]

Τουτέστιν, σύμφωνα με το πτωχό μου το μυαλό
(το οποίο ελπίζω να μοιράζονται & οι υπόλοιποι/
…μπάς & πλουτίσει & το δικό μου & όλων μας μαζί…),
άς συνεχίσουμε τούτο το εποικοδομητικότατον brainstorming
των τελευταίων ημερών…
…& θα βγεί το ζητούμενο-ποθούμενο…

Νομίζω…
(είμαι σίγουρος βασικά…!)

…Άλλωστε, δε «συνεχίζουμε!»;…

Εννοείται! ;-)
(γι’αυτό & αν είμαι σίγουρος!)

;-)

ΥΓ. Όπως & ό,τι ώρες-ώρες πραγματικά με πιάνει η φλυαρία μου!...
Σ’χωράτε με τον αδαή…

Ανώνυμος είπε...

Περνάει η ώρα,
περνά & ο χρόνος μαζί...
Κι άς τον αγαπούμε ή και μισούμε πολλές φορές...

Αναμένουμε όλοι απ'όλους,
ξεκάθαρους στόχους
με ξεκάθαρους τρόπους...

Ο καθένας στο ρυθμό του βέβαια...

Καμιά φορά...
το σκάφος πιάνει λιμάνι,
& το πλήρωμα σκορπίζει στην πολιτεία της στεριάς
να προμηθευτεί τα απαραίτητα για τη συνέχιση του ταξιδιού...
Και τότε ο καθένας αποκτά
άλλο ρυθμό απο το σκάφος...
Λίγο πιο ανεξάρτητο...
Κάποια στιγμή όμως επιστρέφει στο καράβι,
για να συνεχίσει το ταξίδι,
επειδή ξέρει ότ'η ζωή του είναι "έμπορος & πειρατής μαζί"!...

Και τότε ξαναπιάνουνε όλοι μαζί
της "θαλάσσης τη ζωή"...

Καλή ξεκούραση πλήρωμα,
& τα λέμε & στη στεριά,
μα & στη θάλασσα ξανά!

"Συνεχίζουμε!",
γιατί θέλουμε να ζήσουμε!...
Για πάντα.

paraxeno είπε...

Χορευταρά το ίδιο λέμε μόνο που εγώ δεν βιάζομαι πολύ... λίγο μόνο... θέλει καθαρό μυαλό η συνέχεια και εξ ίσου εύστοχες και οργανωμένες σωστά κινήσεις...

ώστε και τη μαζικότητα που πήρε το πρώτο βήμα να διατηρήσουμε και τη δυναμική του....

μια παροιμία του σοφού λαού λέει η σκύλα από τη βιάση της γεννά στραβά κουτάβια η βιασύνη κι ο αμετρος ενθουσιασμός μπορεί να μας συμβουλέψει λάθος...

να κάτσει για λίγο ο πρώτος αχός, να δουμε τι ακριβώς εγινε και παμε παρακάτω... ολοι μαζί παλί... μια φωνή χωρίς χρώμα πάλι μόνο με δίκια

paraxeno είπε...

Από μένα καληνύχτα σας...΄σήμερα ξεκούραση λιγο ανθρώπινη ώρα

να ειστε όλοι καλά και μην ξεχαστείτε - εχουμε και προσωπικά μπλογκς να ρίξουμε στο χορό... καθένας με τον τρόπο του...

Ανώνυμος είπε...

παιδιά ξεχάσατε στα media να αναφέρετε και το portal e-go.gr που το είχε πρωτοσέλιδο όλη την Παρασκευή.

Ανώνυμος είπε...

paraxeno... διαβάζοντας το νόμο περί πνευματική ιδιοκτησία παρατηρώ τα εξής:

1. Βάσει του άρθρου 3, αν η μετάφραση αποτελεί παραβίαση του περιουσιακού δικαιώματος, τότε το ίδιο συμβαίνει και με ένα σωρό άλλες ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

2. Βάσει του άρθρου 12.2, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δημοσιοποίηση του θέματος είναι αυτό που οι κληρονόμοι οφείλουν να πράξουν (σύμφωνα με αυτά που εξέφρασε η Αμαλία).

3. Δεν είδα που θενά να αναφέρεται ποινική ή άλλη ευθύνη των κληρονόμων για κάτι που μπορεί να θεωρηθεί προσβλητικό ή συκοφαντικό στο έργο του θανόντος. Αν κάποιος εντόπισε κάτι τέτοιο ας μας το υποδείξει. Επίσης: Αν κάποιος ξέρει έστω και ΜΙΑ τέτοια περίπτωση όπου οι κληρονόμοι πνευματικού έργου να έχουν καταδικαστεί για κάτι που παρήγαγε ο δημιουργός, ας μας το πουν.

Τέλος, κοιτάξτε και το άρθρο 25.1

Τελειώνοντας, να πω ότι προσωπική μου άποψη είναι πως η μετάφραση καθυστερεί αδικαιολόγητα, είτε το δούμε νομικά το θέμα, είτε ηθικά. Αν σκεφτόταν έτσι η Αμαλία (και ο κάθε καταγγέλων, για να το γενικευσουμε), δε θα έγραφε ποτέ το blog της.

Ανώνυμος είπε...

Απογοητεύτικα.
4 ώρες έφαγα όλο το google για να βρω αναφορές ξένων sites για την Αμαλία και απογοητεύτηκα.
Μερικά τα έχετε βάλει ήδη στο blog, βρήκα και αυτά.
Itelli for Amalia
Ενδιαφέρον...
Reuters Italia
Μήπως επικεντρωθήκατε μόνο στην Ελλάδα;

Ανώνυμος είπε...

Afou sizitisa to thema tis Amalias me pollous filous, katalixsame sto simperasma oti tin moni glossa pou katalabainoun oi politikoi einai autoi ton psifon.
Kai apo oti katalaba gyro stis 300-400 xiliades euaisthitopoiithikan apo tin peripeteia tis Amalias. Fantasteite loipon stis epomenes ekloges na ypirxe o antistoixos arithmos akyron psifon me to synthima "Gia tin Amalia". Tha kinitopoiountan tote oi ypeuthinoi-aneuthinoi i oxi???

Victoria είπε...

@ανώνυμο

αν σκεφτει κανεις σε ποσο μικρο χρονικο διαστημα εγιναν οσα εγιναν... οταν στην αρχη κανεις δεν ηξερε ποση συμμετοχη θα υπαρξει... αυτα που εγιναν ηταν πραγματικα αμετρητα!!! ολα τα παιδια που εμειναν αυπνα 3 και 4 μερες για να δουλευουν και παραλληλα να συντονιζουν τις προσπαθειες ολων καταφεραν κατι που μια βδομαδα πριν θα θεωρουσαμε αδιανοητο!
Σαφως και θελει κι αλλη δουλεια για να μαθευτει ακομη περισσοτερο! για να ακουστει ακομα πιο ηχηρη η κραυγη που εβγαλε η Αμαλια... γιατι πιστευω οτι προχτες καταφερε να ουρλιαξει! και την ακουσαν πολλοι!!!
κι εμεις εδω... συνεχιζουμε...

Ανώνυμος είπε...

Victoria: Δεν βλέπω να πηγαίνει καλά το πράγμα. Μια φούσκα ήταν και αυτό μου φαίνεται. Όπως όλα όσα ξεκινάμε και δεν ολοκληρώνουμε στην Ελλάδα. Απο την πλευρά μου έκανα κι εγώ ότι μπορούσα. Ηξερα απο την αρχη οτι θα εχει αυτη την καταληξη. Δεν το ελεγα γιατι δεν ηθελα να απογοητευσω την ομαδα.

Ανώνυμος είπε...

@anonymo:
Poly eukola apogoiteuese!!! Kaneis den perimene oti tha allaxsoun ta panta se mia mera. Sto xeri mas einai na sunexisoume ton agona kai na diakaiothoume!!! Kai osa eginan idi, mesa se toso liges meres, einai ena mikro thauma! Apo emas exartatai an auto to "thauma" apodosei karpous sto mellon.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ είπε...

Σας χαιρετώ όλους!
Γι ποια κατάληξη μιλάς ανώνυμε;
Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί τις καταλήξεις!
Διάβασε αυτό! Το έχω ξαναβάλει. Ίσως σε βοηθήσει!

Aphrodite ελπίζω να είσαι καλά!
Καλό σας βράδυ!

…Τούτη είναι η εποχή μας.
Καλή η κακή, ωραία ή άσκημη,
πλούσια ή φτωχή.
Δεν την διαλέξαμε.
Ας δεχτούμε παλικαρίσια την ανάγκη.
…Μα δεν ξέρουμε με βεβαιότητα αν θα νικήσουμε,
δεν ξέρουμε με βεβαιότητα αν θα νικηθούμε.
…Ό,τι κι αν είναι,
εμείς πολεμούμε χωρίς βεβαιότητα
κι η αρετή μας,
μη όντας σίγουροι για την αμοιβή,
αποχτάει βαθύτατη ευγένεια.
Μην καταδέχεσαι να ρωτάς:
«θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;»
Πολέμα!

Νίκος Καζαντζάκης.

Ανώνυμος είπε...

Epi eukairias tha ithela na sugxaro kai na apodoso ta eusima stin omada pou organose kai pragmatopoiise oli auti tin kinitopoiisi se toso mikro xroniko diastima!
Bravo paidia, katapliktiki douleia!!!!

Ανώνυμος είπε...

Na tolmiso na proteino na epanalifthei i oli prospatheia sto mellon opote na ginei pio organomena kai pio sintonismena, etsi oste na akoustei to minima mas sta tessera simeia tou orizonta?

Victoria είπε...

@ανωνυμο

το γεγονος οτι εμαθαν τοσοι ανθρωποι την ιστορια της Αμαλιας πιστευω οτι ηταν σημαντικο... δε θα σταματησουμε να προσπαθουμε να διαδωσουμε την ιστορια της... και μεσα απο αυτην να προσπαθησουμε να αλλαξουμε αυτα που θεωρουνται δεδομενα... ισως καταφερουμε κατι... ισως πολλα... ισως τιποτα...
χαμενος αγωνας ειναι μονο αυτος που δεν εγινε ποτε, οπως ειπε και μια φιλη...
για αυτο και συνεχιζουμε... δοξα το Θεο δυναμεις εχουμε...

Victoria είπε...

@ανωνυμο #2

(βρε παιδια βαλτε εστω ενα ονομα :p)

σαφως και ειναι καλη η ιδεα σου... υποθετω θα συζητηθει τις επομενες μερες απο τους οργανωτες... :)

teo είπε...

Suggnomi Viktoria gia tin anonimia. Oriste ebala onoma gia xari sou :P

Aphrodite είπε...

Εδώ είμαι, τηλεφωνήματα και e-mails δεν με άφησαν να απαντήσω ακόμη στα σχόλια (έρχονται ακόμη λινκς και θα εμφανιστούν όλα μαζί κάποια στιγμή) αλλά το εγχείρημα ήταν ... αυτό που είδατε και βαθύτερο.

Πολύ πράμα παιδιά, πολύ πράμα. Ο κόσμος χρειάζεται μια φωνή, για να υπερασπιστεί τα αυτονόητα δίκια του. Απλώς είναι πολύ δύσκολο να χωρέσουμε το σύμπαν από όλον τον πόνο, όσο σχετικός κι αν είναι, με τις λεπτομέρειές του και τα παραφερνάλιά του, σε αυτήν την διαμαρτυρία. Αλλο αν την εξελίξουμε προχωρώντας την...

I got extremely emotional today, all day, τώρα που επιτέλους δούλεψε το όλον εγχείρημα. Μες το κλάμμα (στιγμές μεγάλης έντασης, μεγάλης φόρτισης, αλλά και τεράστιας συγκίνησης, που νομίζεις ότι αγκαλιάζεις όλο τον κόσμο και σ'εγκαλιάζει κι αυτός, ίσως βέβαια να μίλαγε το βουνό κόκας για να βγουν αυτά τα ξενύχτια απ'όλους μας...) χαρά. Ακόμη και για όλους όσους πήραν αρνητική στάση ή ενοχλήθηκαν ή απαξίωσαν το ο,τιδήποτε από ό,τι έγινε.

Είναι μια αρχή. Μόνο αυτή η ζύμωση με όλα τα στραβά κι όλα τα ίσια και τα διχαλωτά και τα στριφογυριστά θα καταλήξει σε κάτι σφιχτοπλεγμένο...

Ενα σχοινί ας πούμε, που ή θα το δέσουμε στο λαιμό μας (παραιτούμενοι), ή θα πνίξουμε τους άλλους (επιτιθέμενοι) ή θα το κάνουμε ανεμόσκαλα να πιάσουμε κάνα αστέρι...

Να δούμε πώς είναι... Εχει πιάσει κανείς?

Διότι αγαπητοί, και σόρρυ δια την αθυροστομίαν, τα σκατά επί της γης τα έχουμε φάει με το κουτάλι...

Συνεχίζουμε βρεεεεε!

blogger είπε...

Παίδες: Στο youtube:

She died so young and in pain.Rest in peace,Amalia...
Let us all stand up against injustice!
We have the same problem of bribery everywhere in Armenia...

Ανώνυμος είπε...

Αφροδίτη "Θεά"! ;-)

Μόνο αυτό με το βουνό της κόκας μου'ρθε λίγο "άναποδα"...

Νόμιμοι είμαστε στο πλοίο,
έτσι;... :-0

Είπαμε "έμποροι & πειρατές",
αλλ'όχι & απογορευμένους καρπούς
στο φορτίο!...

;-)

Καλό ξημέρωμα!

"Συνεχίζουμε!",
με την επόμενη βάρδια ε π ι φ υ λ α κ ή ς,
μου φαίνεται!...

;-)

Victoria είπε...

@αφροδιτη

κουραγιο! κοιμησου και λιγο ε???

@γιωργος

σαφως και υπαρχουν τα ιδια σε πολλες χωρες... γι αυτο και θα αγγιξει και αλλους λαους η ιστορια αυτη...

@τεο

θενκς ;)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!
(Αφου κοιμηθουμε και λιγακι...)

Victoria είπε...

@all

καλη συνεχεια... καληνυχτες απο μενα... και τα λεμε αυριο παλι ;)

ιωαννης είπε...

καλο βραδι σε ολους.........
και καλη συνεχεια..............
γιατι
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.......

Vierotchka είπε...

I swear by Apollo Physician and Asclepius and Hygieia and Panaceia and all the gods and goddesses, making them my witnesses, that I will fulfill according to my ability and judgment this oath and this covenant:

To hold him who has taught me this art as equal to my parents and to live my life in partnership with him, and if he is in need of money to give him a share of mine, and to regard his offspring as equal to my brothers in male lineage and to teach them this art - if they desire to learn it - without fee and covenant; to give a share of precepts and oral instruction and all the other learning to my sons and to the sons of him who has instructed me and to pupils who have signed the covenant and have taken an oath according to the medical law, but no one else.

I will apply dietetic measures for the benefit of the sick according to my ability and judgment; I will keep them from harm and injustice.

I will neither give a deadly drug to anybody who asked for it, nor will I make a suggestion to this effect. Similarly I will not give to a woman an abortive remedy. In purity and holiness I will guard my life and my art.

I will not use the knife, not even on sufferers from stone, but will withdraw in favor of such men as are engaged in this work.

Whatever houses I may visit, I will come for the benefit of the sick, remaining free of all intentional injustice, of all mischief and in particular of sexual relations with both female and male persons, be they free or slaves.

What I may see or hear in the course of the treatment or even outside of the treatment in regard to the life of men, which on no account one must spread abroad, I will keep to myself, holding such things shameful to be spoken about.

If I fulfill this oath and do not violate it, may it be granted to me to enjoy life and art, being honored with fame among all men for all time to come; if I transgress it and swear falsely, may the opposite of all this be my lot.

blogger είπε...

Έλααα πάμεεε. Πήραν μπροστά οι μηχανές του εξωτερικού μου φαίνεται.
Και εδώ αντίθετα από τον συχωρεμένο Κούρκουλο λέμε:
Βάλτε κι άλλο κάρβουνο ρε παιδιά!!!

"Vierotchka:
That is so sad, so tragic... How ironic when one considers the fact that modern medicine stems from ancient Greece, and that all newly graduated doctors have to take the Hippocratic Oath... "

http://www.youtube.com/watch?v=uIg0q9H5auc

ΥΓ: Όταν βλέπουμε ξένους να σχολιάζουν, να επισκεπτόμαστε και το δικό τους youtube channel, να τους ευχαριστούμε και να τους ζητούμε να διαδώσουν το θέμα όπου μπορούν!

blogger είπε...

Ειδήσεις MEGA Κυριακής 03/06/07 με σχόλιο του Νίκου Δήμου

Aphrodite είπε...

@χορευταρή,

Αν είχα ένα βουνό κόκας, εδώ θα ήμουν, να υπερασπιζόμαστε μαζί τα αυτονόητα, ή στις Μπαχάμες να μου κάνουν αέρα, να σκοτώνω και την πλήξη μου?!?!?!

Κοίτα, ταπεινής καταγωγής και καθ'όλα νόμιμα κόκα-κόλα και καφέδες εννούσα, πώς να τη βγάλουμε με τα μάτια να κλείνουν?

Αλλά δεν ακουγόταν το ίδιο πάουερ με το άλλο, το "βουνό"...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε,

h apandisi sou edo.

Gia na prostethoun, kapoios logos tha yparxei. Na voithisoun / voithoun idi isos?

An thes na beis, giati den tous stelneis e-mail?

Oloi boroun na voithisoun.

Ανώνυμος είπε...

Episi anonyme,

Ta mona links pou exoun einai ap'oso eida ta arkoudos gia banner, helix nebulae gia the "making of" this blog, kai krogias gia banners and videos.

link gia sygekrimeno skopo.

Ta alla einai apo diafora blogs kai sygekrimena posts i contributors opote fainetai etsi i allios - akomi kai na min afinoun sxolia oste kapoios na paei sto blog tous apo to avatar, na tous vriskei na tous stelnei yliko.

Ara?

blogger είπε...

Καταρχήν ηρεμία.
Καλά είναι να μη μιλάμε χωρίς ονοματεπώνυμο.
Και για το "κομματόσκυλα" επειδή μάλλον εννοείς εμένα, πουθενά δεν χρησιμοποίησα την ιδιότητά μου ως μέλος κάποιου κόμματος.
Μάλιστα στο youtube που διαχειρίζομαι τα comments των επισκεπτών, όταν κάποιος προσπαθούσε να κομματοποιήσει το ζήτημα, ευγενικά του έλεγα πως είναι λάθος αυτό και σταματούσαμε εκεί.
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας. :)

Ανώνυμος είπε...

den ksero an exei pesei stin antilipsi sas, alla o "giatros" Xrysikopoulos, apofasise na apantisei(!) sta legomena tis Amalias, mesw tou blog tis... to oti den yparxei pia antilogos, nomizo pos ton volevei idiaitera...

http://fakellaki.blogspot.com/2006/07/5.html

anazitiste (ctrl+f): posted by ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟς Θ

einai to proteleftaio sxolio (#33)...

blogger είπε...

Πότε το έγραψε αυτό?
Γμτ δεν μπορούμε να δούμε σωστά!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΟΓΙΑΣ said...
Σύντροφε,
Ζητώ την βοήθειά σου, όχι για να το εκμεταλλευτούμε πολιτικά (μακριά από εμένα αυτά) αλλά για να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερους δημοσιογράφους πρώτης γραμμής.
Προσπαθούμε με όσες δυνάμεις έχουμε εμείς οι απλοί πολίτες, αλλά δεν είναι εύκολο να "αγγίξουμε" τους μεγάλους δημοσιογράφους.
Αυτό που θέλουμε προς το παρόν είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δημοσιότητα, που πιστεύουμε ότι θα οδηγήσει και σε ποιοτικό δημόσιο διάλογο.
Ευχαριστώ
Κρόγιας Γιώργος
Ε.Δ. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

Παρασκευή, Ιούνιος 01, 2007

Ayto einai poy den tin xrisimopoiises pouthena tin idiotita soy? Min koroideyomaste kai metaksy mas!!! ;)

Ανώνυμος είπε...

Προβληματιστηκα πολυ αν θα επρεπε να γραψω ενα κειμενο λεγοντας ολη την αληθεια.Την ιστοσελιδα την εμαθα μολις πριν 15ημερες.Σε πρωτη φαση ειπα να επικοινωνησω με την Αμαλια.Ομως το οτι ηδη βρισκοταν σε αλλες σφαιρες,με απετρεψε!Με πνιγει ομως το δικιο,το παραπονο και η αδικια και γι'αυτο αποφασισα να πω την αληθεια και μονο την ΑΛΗΘΕΙΑ σαυτην την ιστορια,οσο μου επιτρεπει το Ιατρικο Απορρητο. Την Αμαλια την ειδα ολες κι ολες 4(τεσσερις)φορες.Την πρωτη ενας γνωστος μου με παρακαλεσε να δω ενα κοριτσι το Απογευμα γιατι πηγαινε σχολειο και δεν ηθελε να κανει απουσιες.Πραγματι συμφωνησα να ερθει στο ΣΠΙΤΙ μου και ΟΧΙ στο ΙΔΙΩΤΙΚΟ μου ιατρειο,οπου συζητησαμε το προβλημα της(στην σαλονοτραπεζαρια του σπιτιου μου,οπου δεν υπηρχε καν εξεταστικη κλινη,για να εξετασω καποιον)Ας με κατηγορησει καποιος για ελλειψη ενδιαφεροντος. Την πηγα στο νοσοκομειο ΚΑΤ και εκανε εξετασεις αιματος,ακτινογραφιες(που γι'αυτες κατηγορουμαι),αξονικη τομογραφια και ηλεκτρομιογραφημα του νευρου του ποδιου(που γι'αυτην την εξεταση δεν γινεται κουβεντα).Ολες δηλαδη αυτες τις εξετασεις που θα ζητουσε ενας ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ.Την ειδα ακομα 2φορες και επειδη δεν εβρισκα ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΘΗΣΗ της ειπα να επισκεφτει συναδελφους ιατρους αλλων ειδικοτητων.Η ατροφια του ποδιου οφειλεται σε παρα πολλες παθησεις,και εμπλεκονται ιατροι πολλων ειδικοτητων(π.χ.παθολογοι,γενικοι χειρουργοι,αιματολογοι,νευρο\λογοι-χειρουργοι,αγγειολογοι και ορθοπαιδικοι).Η "κουρα"λοιπον διηρκησε μολις λιγους μηνες και οχι χρονια,οπως αφηνεται να εννοηθει στο κειμενο της ιστοσελιδας.Θελω εδω να πω οτι ΠΟΤΕ δεν πηρα ΧΡΗΜΑΤΑ απο την Αμαλια,ουτε στο σπιτι μου,ουτε στο νοσοκομειο,ακομα και υπο μορφη δωρου. Την 4η φορα που την ειδα ηταν στο νοσοκομειο οταν μου ζητησε να της γραψω γνωματευση για να κανει μαγνητικη τομογραφια στο ποδι,οπως της ειχε συστησει αλλος ιατρος,και ηθελε να την χρησιμοποιησει για να περασει απο επιτροπη του ΙΚΑ.Δυσκολευτηκα να την πεισω οτι εγω,σαν ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ,δεν μπορουσα να υποχρεωσω τους γιατρους του ΙΚΑ να εγκρινουν μαγνητικη τομογραφια στο ποδι,τη στιγμη που ΔΕΝ υπηρχε ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ προβλημα.Τελος στην επιμονη της,της εδωσα τη γνωματευση.Οταν πηρε την απαντηση,δεν διεγνωσα ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.Δεν ειμαι εκπαιδευμενος να γνωριζω ολες τις αρρωστιες ολων των ειδικοτητων. Δεν μπορω να καταλαβω λοιπον,αφου η Αμαλια γνωριζε οτι το προβλημα της δεν ηταν ορθοπαιδικο,οτι της ειχε ζητησει αλλος γιατρος τη μαγνητικη,οτι της ειχα πει να ψαξει σε αλλους ιατρους τη λυση του προβληματος της,επιμενει εμενα να κατηγορει πως δε διεγνωσα τον ογκο στο νευρο!!! Τελος οταν πηρα ενα τηλεφωνημα απο εναν γνωστο της,οτι τελικα η Αμαλια ειχε καρκινο,με ρωτησε¨"ηταν δυνατο οι πρωτες εξετασεις να μη δειχνουν τιποτα??" και ειπα "ναι,μπορει να υπαρχει ογκος και να φανει στις εξετασεις μετα απο χρονια".Στην ερωτηση "Αν αυτα συμβαινουν συχνα?"ειπα"Ναι,δυστυχως,αυτα συμβαινουν..."Πως λοιπον απο μια ολοκληρη συζητηση απομονωθηκε μολις μιση φραση για να δειξει οτι ειμαι απαθης,σκληρος και αναλγητος!!! Αυτη λοιπον ειναι η αληθεια και δεν μπορω να καταλαβω αυτο το συκοφαντικο κειμενο,εκτος αν ειναι υποβολιμαιο ή αν εκτος αλλα ατομα εχουν παρασυρει την Αμαλια ή κιαν εκτος απο τον πονο της δεν ξεκαθαρισε σωστα τα πραγματα.Δεν διεκδικω το αλαθητο.Ειμαι ανθρωπος και συμφωνα με τις γνωσεις και την πειρα μου,προσπαθω να βοηθησω τους συνανθρωπους μου.Ειμαι ορθοπαιδικος-τραυματιολογος και στη συγκεκριμενη περιπτωση πιστευω οτι εκανα το καθηκον μου.Εσκυψα στο προβλημα Αμαλιας και ΕΓΚΑΙΡΩΣ μετα απο λιγους μηνες(ουτε χρονο),της ειπα να ψαξει τη λυση του προβληματος της αλλου. Δινω τα συλληπητηρια μου στους γονεις της(τους οποιους δεν εχω συναντησει ποτε) -Ευχομαι Αμαλια να βρεις τη ΓΑΛΗΝΗ που τοσο σου ελειψε εδω,εκει που εισαι τωρα.
# posted by ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟς Θ. : 9:44 AM

blogger είπε...

Άντε πάλι ο Ανώνυμος... ύποπτα πράγματα..

blogger είπε...

Ανώνυμε,
Τι θα πρεπε να συμπεράνουμε τώρα από αυτό δηλαδή; Ενισχύσεις αυτά που λέω! :)
Εμένα αυτό που με καίει περισσότερο είναι ΕΔΩ τι γίνεται.
Απάντησε ένας από τους γιατρούς!

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
blogger είπε...

Τώρα που τελείωσα με τα emails, και επειδή με απασχολεί αυτός ο (πικραμένος μάλλον) "ανώνυμος" που αντέγραψε το σχόλιό μου στη σελίδα του Βενιζέλου...
όποιος ενδιαφέρεται ας δει σε πιο post έγινε αυτό το σχόλιο. Ο Βενιζέλος είχε ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες προς τη Βουλή, και όταν έμαθα για αυτό, μπήκα στη σελίδα του και του ζήτησα βοήθεια ως προς την ευαισθητοποίηση δημοσιογράφων.
ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Που το κακό;
Όσο και αν προσπαθεί αυτός ο πικραμένος να κομματοποιήσει μια τόσο μεγάλη προσπάθεια για να την υποβαθμίσει, δεν θα το πετύχει.
Θα 'πρεπε να ντρέπεται που χρησιμοποιεί μια έκκληση μου για βοήθεια, μέσα σε εκατοντάδες άλλες, σε πολλούς άλλους, πολιτικούς όλων των παρατάξεων και απλούς πολίτες.
Επίσης όποιον τον ενδιαφέρει τον παραπέμπω και στα σχόλια στο ελληνικό βίντεο της Αμαλίας στο youtube.
Αυτά για την αποκατάσταση όλης της αλήθειας και εύχομαι να σοβαρευτείς ή τουλάχιστον ό,τι λες να το λες επώνυμα! :)
Πάει και αυτό... Οι υπόλοιποι συνεχίζουμε! :)

Ανώνυμος είπε...

Εξώφυλλο στον Ελευθερο Τυπο "Στο δρομο οι μπλόγκερς για την Αμαλια..."

Ανώνυμος είπε...

e-ecology Στους συνδεσμους κατω αριστερα το fakellaki...

Ανώνυμος είπε...

verianet

Ανώνυμος είπε...

media forum

Ανώνυμος είπε...

bookcrossing

Victoria είπε...

@all

Καλημερα γαλερα και καλη εβδομαδα!!!

@ανωνυμο

προφανως οι contributors που εχουν μεινει ειναι αυτοι που κανουν την περισσοτερη δουλεια... αν εμπαιναν τα ονοματα ολων μας, θα επρεπε να ειναι μια ατελειωτη λιστα...
οσον αφορα συμμετεχοντες/contributors που πολιτευονται... αυτο που εχω να πω ειναι οτι απο την πρωτη μερα που παρακολουθω την πορεια αυτης της προσπαθειας δεν ειδα πουθενα καμια προσπαθεια πολιτικοποιησης του θεματος, κατι που προσωπικα δεν θα ηθελα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να δω!!!
ισα ισα η εκκληση για ευαισθητοποιηση δημοσιογραφων πρωτης γραμμης ειναι απολυτα λογικη καθοτι η συμμετοχη τους ειναι απαραιτητη ωστε να ακουστει και να δημοσιευτει ακομη ευρυτερα το μηνυμα μας... το μηνυμα της Αμαλιας...
δεν κανω το συνηγορο κανενος... δε γνωριζω κανεναν εξαλλου... απλα τονιζω ολα οσα εχουν πεσει στην αντιληψη μου..

Ας δουμε τι θα αναφερουν οι εφημεριδες σημερα, οι πρωινες εκπομπες, και τα δελτια ειδησεων... ισως σιγα σιγα θα πρεπει να σκεφτουμε ποια μπορει να ειναι η επομενη κινηση...

Επισης συνεχιζω να αναρωτιεμαι αν εχουμε ιδεα τι σκεφτεται και τι λεει η οικογενεια για τη μεταφραση του μπλογκ. Συμφωνω οτι πρεπει να σεβαστουμε τον πονο τους... ομως ειναι κριμα οι ξενοι που θα ηθελαν να ανταποκριθουν και να ενημερωθουν πληρως για τα ποστς της Αμαλιας να μη μπορουν να τα διαβασουν...

Συνεχιζουμε!

Ανώνυμος είπε...

Ημερισία 2/6/2007

Ανώνυμος είπε...

Βικτώρια θα συμφωνησω μαζι σου για την κομματικοποιηση του ζητηματος.Νομιζω οτι δεν το επεδιωξε κανενας γιατι αν το ειχε κανει αλλωστε θα μας εβρισκε ολους μπροστα τους. Απο εφημεριδες και εγω μονο στον Ελευθερο τυπο ειδα στο πρωτοσελιδο αλλα δεν κοιταξα και προσεκτικα καθοτι μολις ειχα ξυπνησει. Δεν το ειδα ομως στην ιστοσελιδα της εφημεριδας. Το ανεβασα κι εγω το βιντεο...ελπιζω να μας το εγκρινουν.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ είπε...

Kαλημέρα σε όλους μας και καλή εβδομάδα!
Είναι λογικό το θέμα να πάρει και πολιτικές διαστάσεις και σπέκουλα να γίνει και εφαλτήριο για κάποιους μπας και κερδίσουν μερικά "ψιχουλάκια"....
Εμείς, όλοι μαζί, contributors και φίλοι που συμμετέχουν, οφείλουμε να κρατήσουμε αναμένη την φλόγα και να συνεχίσουμε μακρυά απ'όλα τούτα...
Λίγο να μας νοιάζουν αυτά που λέγονται, αυτά π'ακούγονται, αυτά που προσπαθούν άλλοτε για να υποβαθμίσουν τούτη την προσπάθεια και άλλοτε για να κερδιθούν κάποιοι πόντοι στην σκακιέρα της όποιας καταξίωσης..
Το δικό μας σκάκι είναι αθόρυβο...

Καλή δύναμη σε όλους...

Ανώνυμος είπε...

Μπορούμε να έχουμε μια ενημέρωση σχετικά με τη μετάφραση;

1. Ποιός αποφάσισε να περιμένουμε την έγκριση της οικογένειας;

2. Έχει ζητηθεί αυτή η έγκριση και αν ναι, από ποιόν;

3. Υπάρχει χρονικό περιθώριο που θα περιμένουμε;

4. Αν τελικά δε δοθεί κανενός είδους απάντηση, τί θα γίνει με τη μετάφραση;

Ανώνυμος είπε...

Ελεύθερος Τύπος: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=1031

Ανώνυμος είπε...

Μόλις διάβασα την απάντηση του κου Χρυσικόπουλου. Δε νομίζω να μπορεί να σχολιάσει κανείς, με τα στοιχεία που έχουμε, ακόμα και ειδικός να είναι, τα ιατρικά δεδομένα. Ούτε, όπως έχουμε επενειλημμένα διευκρινίσει, είμαστε "λαϊκό δικαστήριο". Υπάρχει ωστόσο κάτι που εύκολα διασταυρώνεται: Η Αμαλία είχε γράψει ότι συγγενικό της πρόσωπο ήταν αυτό που έδινε 10000δρχ κάθε φορά στον κο Χρυσικόπουλο, ενώ ο ίδιος γράφει ότι ποτέ δεν είχε πάρει χρήματα από την Αμαλία. Αυτό φαντάζομαι είναι εύκολο να διαπιστωθεί.

shades είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Gerasimos είπε...

Ανωνυμε,μιλαω για τον εαυτο μου τωρα.Η προσπαθεια ειναι αγνη,ξεκινησε αυθορμητα με ανθρωπους που δεν γνωριζομαστε μεταξυ μας,ανεβασαμε σε χρονο ρεκορ δυνατα κειμενα και εγινε σωστη κινητοποιηση.Αν καποιος η καποιοι απο τα μελη μας εχουν κομματικη ταυτοτητα,αυτη δεν γνωστοποιηθηκε στους υπολοιπους μας τοτε γιατι πνιγομασταν στη δουλεια και καθενας εχει το δικαιωμα να ανηκει καπου εφοσον δεν το διαφημιζει σε αυτην την ιστοσελιδα.

Οι admin εναλλασονταν συνεχεια λογω φορτου δουλειας και ανεβαιναν links συνεχεια.Ηδη εχει ξεκινησει το ρετουσαρισμα της σελιδας,τα πιο πολλα λινκσ που διαφημιζουν bloggers θα φυγουν και τα κειμενα θα μπουν στη σωστη σειρα.Μην ξεχνας οτι ειναι μολις 2 μερες μετα το εγχειρημα.

Οσο αφορα για τους contributors
καποιοι θελησαν να βγουν και περιοριστηκαμε σε αυτους που ειμασταν υπ ατμον εκεινο το κρισιμο 24ωρο,η λιστα σιγουρα θα μεταβληθει ,πολλοι απο μας δεν εχουν τον χρονο και αλλοι ενεργα κανουν δεκαπλασια δουλεια απο μας τοτε,απλ η παρουσα λιστα ειναι μια ενδειξη της μαγιας τοτε.

ΔΕν αποποιουμε λαθη και ευθυνες,ολες οι ανθρωπινες προσπαθειες που κατα καποιο τροπο οργανωνονται ενεχουν και δολο γιατι δεν γνωριζεις τις γνησιες προθεσεις του καθενος και οι ανθρωποι ειμαστε ικανοι για το καλυτερο αλλα και για το χειροτερο.Η ασφαλιστικη δικλειδα στο διαδυκτιο αν θες ειναι οτι ολα ειναι εγγραφα,που σημαινει οτι απλα κανεις copy paste τα λεγομενα και τις πραξεις καποιου και του τις πετας στη μαπα.Αν οποιοσδηποτε χρησιμοποιησει την παρουσα φαση για οτιδηποτε αλλο θα μαθευτει και τοτε θα τον εκθεσω σε ολες τις γλωσσες και στους 400.000 φιλους της αμαλιας.Και αν ακομα αυτο δεν γινει,ας κουβαλαει ολες τις ενοχες στις πλατες του για το δραμα ολων των αδικοχαμενων ασθενων που χρησιμοπιησε για να ανεβει και ασ γινει και αυτος/η ενας απο τα δυστιχισμενα ταλαιπωρα ανθρωπακια που ειναι κλεισμενα σε αλεξισφαιρες mercedes,ενω η γυναικα τους πηδιεται με τους φρουρους και τα παιδακια τους σνιφαρουν την ασπρη σκονη,ειλικρινα δεν τους ζηλευω!

Απλα επειδη ειναι αρκετα νωρις δειχτε καποια επιεικια φιλοι και αν διαπιστωσετε ανακολουθιες μεσα στις επομενες βδομαδες,καντε μασ ρομπες!!φωνη λαου,οργη Θεου!!
φιλια και καλημερα

Victoria είπε...

@γερασιμος

θα συμφωνησω οτι αν καποιος προσπαθησει να εκμεταλλευτει πολιτικα το παρον ζητημα θα πρεπει να δημοσιευτει αυτη του η αποπειρα! μεχρι στιγμης παντως ολοι εχουν λειτουργησει με στοχο τη δημοσιοποιηση του μπλογκ της Αμαλιας και της καταστασης στο χωρο της Υγειας.

@ανωνυμος αλλα και προς ολους..

(παιδια θα το επαναλαβω... βαζετε εστω ενα ονομα να ξερουμε σε ποιον ανωνυμο μιλαμε... και σεις να ξερετε σε ποιον αναφερομαστε ;))

σαφως και δεν ειμαστε λαικο δικαστηριο... μακρια απο μας τετοιες γελοιοτητες!!! ο λογος που ξεκινησε αυτη η προσπαθεια ηταν για να μαθευτει η κατασταση στο χωρο της Υγειας στη χωρα μας μεσα απο τις πολυχρονες και επιπονες εμπειριες της Αμαλιας... δε νομιζω οτι ξεκινησε κανεις για να δικασει η να καταδικασει κανενα... εξαλλου εμεις αποδειξεις δεν εχουμε... αν η οικογενεια της εχει τις αποδειξεις και θελησει η ιδια να προσφυγει στη δικαιοσυνη... καλως...

εμεις δε δουλευουμε για αυτο το λογο... ετσι δεν ειναι???

Victoria είπε...

@all

κοιταξα στα sites των περισσοτερων εφημεριδων και οπου μπορουσα εκανα αναζητηση για την Αμαλία. Τα παρακάτω ειναι τα λινκ των δημοσιευματων... Ισως βγει λιγο μακροσκελές αλλα μακαρι να ηταν ακομη μακροσκελεστερη...
δεν ξερω αν τα βρηκα ολα αλλα ειναι αρκετα... πολλα μαλλον ηδη ειχαμε βρει αλλα ειπα να τα συγκεντωσω...
http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%E1%EC%E1%EB%DF%E1&a=&id=49921228
http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%E1%EC%E1%EB%DF%E1&a=&id=18427244
http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%E1%EC%E1%EB%DF%E1&a=&id=81784044
http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%E1%EC%E1%EB%DF%E1&a=&id=36911292
http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%E1%EC%E1%EB%DF%E1&a=&id=66154252
http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%E1%EC%E1%EB%DF%E1&a=&id=33300924
http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%E1%EC%E1%EB%DF%E1&a=&id=39106364
http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%E1%EC%E1%EB%DF%E1&a=&id=1581820
http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%E1%EC%E1%EB%DF%E1&a=&id=88649020
http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%E1%EC%E1%EB%DF%E1&a=&id=96109740
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5517&subid=2&PubID=112238&word=%E1%EC%E1%EB%DF%E1
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5517&subid=2&PubID=112072&word=%E1%EC%E1%EB%DF%E1
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_342606_03/06/2007_229270
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=4775&subid=2&PubID=308103&word=%E1%EC%E1%EB%DF%E1
http://www.tanea.gr/Article.aspx?d=20070502&nid=4634121
http://www.tanea.gr/Article.aspx?d=20070529&nid=4842118
http://www.tanea.gr/Article.aspx?d=20070503&nid=4645525
http://www.tanea.gr/Article.aspx?d=20070602&nid=4882325
http://www.tanea.gr/Article.aspx?d=20070602&nid=4874433
http://www.tanea.gr/Article.aspx?d=20070602&nid=4875630
http://www.tanea.gr/Article.aspx?d=20070602&nid=4874415
http://www.tanea.gr/Article.aspx?d=20070529&nid=4839857

Victoria είπε...

Επισης στον Αδεσμευτο τυπο εχει γραψει ενα σχολιο ο Α. Πυριοχος αλλα δε μπορω να βρω το λινκ.. βαλτε Aμαλία στην Αναζητηση και θα το εμφανισει.
Τελος, τα ΝΕΑ εχουν ακομη το banner στο επανω μερος αριστερα στην κεντρικη τους σελιδα! :)

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 276   Νεότερο› Νεότερο»