Παρασκευή 1 Ιουνίου 2007

Ενας πρώτος απολογισμός 1ης Ιουνίου 2007, ημέρας αφιερωμένης στη μνήμη της Αμαλίας.

Κίνηση: Διαμαρτυρία bloggers εκ μέρους όλων
Αιτία: Αναλγησία, αυθαιρεσία, ασυνειδησία Ε.Σ.Υ.
Αφορμή: http://fakellaki.blogspot.com
Στόχος: Να ληφθούν μέτρα από την πολιτεία
Να αλλάξει η νοοτροπία γιατρών και ασθενών
.

Φτάσαμε στο τέλος της «Επόμενης Μέρας». Αυτό που θέλαμε το πετύχαμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και με το παραπάνω. Η μεγαλύτερη ηλεκτρονική κινητοποίηση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα την 1η Ιουνίου 2007, με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών με κάθε τρόπο, έστειλε το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση καθαρά και ξάστερα. Μας έμαθαν, κι ας μη φαινόμαστε. Δεν υπάρχουν από πίσω κόμματα, συντεχνίες, συμφέροντα. Φωνάξαμε για το αυτονόητο: την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

56.116 επισκέπτες στο fakellaki.blogspot την 1η Ιουνίου, πάνω από 30 χώρες και 120 οργανώσεις να δέχονται και να στέλνουν πάνω από 120.000 e-mails, τα videos κορυφή σε youtube και google, χιλιάδες bloggers να αφιερώνουν την ημέρα στην Αμαλία και πάνω από 400.000 άνθρωποι να ψάχνουν στις μηχανές αναζήτησης να μάθουν.

Μόνο και μόνο εδώ, στο blog που στήθηκε κι οργανώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ για να μαθευτούν και να διαδοθούν τα βασικά σημεία της διαμαρτυρίας, πάνω από 10.000 άνθρωποι μπήκαν χτες για να αντλήσουν υλικό. The rest is history.

Παρακολουθούμε.

Η δημοσιότητα θα κάνει τον κύκλο της, αλλά η ιστορία δεν σταματά εδώ.Τώρα αρχίζει η ουσιαστική δουλειά ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ο καθένας βάζει τον καλυτερό του εαυτό. Θα πάρει καιρό, αυτά δεν αλλάζουν εύκολα.

Αλλά αλλάζουν.


Συνεχίζουμε!


Πρωτοβουλία Ελλήνων bloggers.

276 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 276 από 276
Victoria είπε...

http://www.e-tipos.com/interactivity/story?page=1&id=35
http://www.e-tipos.com/newsitem?page=1&id=1031

Ανώνυμος είπε...

Victoria a3ia!!!

Ανώνυμος είπε...

@ Κρόγιας..
«Θα 'πρεπε να ντρέπεται που χρησιμοποιεί μια έκκληση μου για βοήθεια»

Αν και αυτό το ρωτά άλλος ανώνυμος, ανιδιοτελή φίλε Κρόγια αν ήθελες να βοηθήσεις σ’ αυτή τη τόσο αγνή προσπάθεια ειδικά εσύ που είσαι επώνυμος και ανήκεις κάπου θα έπρεπε να βοηθήσεις ανώνυμα.

«Καλά είναι να μη μιλάμε χωρίς ονοματεπώνυμο.»

Αν θες μπορώ να σου γράψω κι επώνυμα.. δεν είμαι γνωστός blogger ούτε θέλω με τη θέση μου αυτή να προκαλέσω επισκεψημότητα στο μπλογκ μου.
Γιατί λοιπόν πρέπει να ντρέπεται? Γιατί εκφράζει μια θέση αντίθετη με τη δική σου?
Όταν αποφασίσατε να ηγηθείτε έπρεπε να γνωρίζεται ότι δεν είστε υπεράνω κριτικής.


@ Victoria..
«προφανως οι contributors που εχουν μεινει ειναι αυτοι που κανουν την περισσοτερη δουλεια... αν εμπαιναν τα ονοματα ολων μας, θα επρεπε να ειναι μια ατελειωτη λιστα...»

Τις πρώτες ώρες της δημιουργίας πετάξατε 30-40 άτομα. Ποιος είναι αυτός που έκρινε ποιος θα δουλέψει περισσότερο?
Γνωρίζατε αυτούς τους αγνούς φίλους που πετάξατε έξω?
Ξέρετε πόσο βοηθήσαν στη συνεχεία χωρίς καμιά λεζάντα?
Επιλέξατε να κρατήσετε ανθρώπους με ιδιότητες... για να διαφυλάξετε την προσπάθεια έπρεπε να τους κρατήσετε ανώνυμους.
Κρατήσατε λοιπόν τη παρέα και τις επόμενες ώρες προσθέσατε τα φιλαράκια σας.

@ Γεράσιμος..
«Οσο αφορα για τους contributors
καποιοι θελησαν να βγουν και περιοριστηκαμε σε αυτους που ειμασταν υπ ατμον εκεινο το κρισιμο 24ωρο»


Οι υπόλοιποι που δεν ήθελαν να βγουν και τους πετάξατε??
Όσο και αγνές προθέσεις να έχουν επώνυμοι που ανήκουν σε κάποιο πολιτικό χώρο δεν είναι και η καλύτερη εικόνα σε μια τέτοια προσπάθεια.. και το δικαίωμα αυτό μας το έχουν δώσει η ίδιοι.
Γι’ αυτό θα έπρεπε να ήσασταν πιο προσεκτικοί.


Όλα αυτά δεν τα λέω μόνο εγώ, κάντε μια βόλτα στη blogόσφαιρα και θα τα συναντήσετε μπροστά σας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τις λεπτομέρειες στις οποίες αναφέρεται ο προηγούμενος "ανώνυμος", αλλά πάντως θέλω να παρατηρήσω ότι πολλή μετριοπάθεια και νομιμοφροσύνη συσσωρεύεται τελευταία, και κοντεύουμε να αποκτήσουμε την ξύλινη πολιτική γλώσσα που τόσο καταδικάζαμε στην αρχή.

Αν το καλοσκεφτείτε, όπως πάει να εξελιχθεί η κατάσταση, δεν κάνουμε και τίποτα διαφορετικό απ'τους πολιτικούς. Κι αυτοί λένε ότι δεν είναι "λαϊκό δικαστήριο", κι αυτοί λένε να μη γίνεται αναφορά σε ονόματα αν δεν υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία, κι αυτοί προωθούν τη μετριοπάθεια προς σεβασμό στις οικογένειες...

Όχι τίποτα άλλο, αλλά να μην αναρωτιόμαστε μετά γιατί ΚΑΙ αυτή η προσπάθεια θα έχει πέσει στο κενό. Είναι πολύ απλά επειδή μερικοί θέλουν να φτιάξουν ομελέτα χωρίς να σπάσουν τα αυγά.

Αυτά
Μιχάλης

Helix Nebulae είπε...

Θα ήθελα απλά να ενημερώσω όλους και όλες ότι μόλις έβγαλα τον εαυτό μου από τη λίστα των contributors, θεωρώντας ότι αυτή η συγκεκριμένη κινητοποίηση έκανε τον κύκλο της (με μεγάλη επιτυχία μάλιστα - που οφείλεται σε όλους μας). Από δω και πέρα οποιαδήποτε συνέχεια χωρίς ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες δε με εκφράζει. Ανεξάρτητα από το πόσο καλές μπορεί να είναι οι προθέσεις της και ποιά θα είναι τα πρόσωπα που την υποκινούν.

Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο σ' αυτή την κινητοποίηση και ελπίζω να μην κηλιδωθεί το όνομα της Αμαλίας από εγωισμούς και σκοπιμότητες.

Φιλικά

Helix

Υ.Γ. Για την υπόθεση των "αγνοούμενων" contributors δηλώνω ότι δεν είχα καμμία απολύτως ανάμειξη. Θέλω να πιστεύω ότι όντως αφαιρέθηκαν λόγω προβλημάτων συντονισμού και τους ζητάω συγγνώμη και κατανόηση για την αυθαίρετη απαξίωση της συμβολής τους.

Victoria είπε...

@ανωνυμο

επειδη εχεις βαλει πριν απο τη συγκεκριμενη απαντηση σου @victoria... αν και ειναι προφανες στην απαντηση μου το ξεκαθαριζω... δεν ανηκω στους contributors ουτε ανηκα ουτε με ενδιαφερει να ανηκω οπουδηποτε... προφανως καποιοι επρεπε να οργανωσουν αυτο το μπλογκ... δεν μπορω να πω γιατι μπηκαν οι συγκεκριμενοι η γιατι διαγραφηκαν αλλοι... πολυ απλα διοτι δεν το ξερω... αυτο που με ενδιαφερει ειναι οτι καταφεραν καποιοι να οργανωσουν τη διαμαρτυρια της παρασκευης και με μεγαλη επιτυχια και χωρις ιχνος πολιτικοποιησης του θεματος... απο κει και περα σαφως θα συμφωνησω οτι αν υπαρχουν ατομα που βοηθησαν και θα επρεπε να μπουν ως contributors, ασφαλως και να μπουν! και το αντιστροφο ασφαλως... προσωπικα παντως δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω τι δουλεια και ποση δουλεια εκανε ο καθενας πλην ορισμενων εξαιρεσεων των οποιων η δουλεια μπορουσε να "αποδειχτει" (βλ. στησιμο μπλογκ, δημιουργια αμετρητων λινκς, δημιουργια banner, ευρεση και φορτωση βιντεο, κλπ.)
σε καθε περιπτωση ο καθενας μας κανει αυτο που τον οδηγει η καρδια του και οχι η πιθανη η οχι δημοσιοτητα που θα κερδισει ο ιδιος η το μπλογκ του... τουλαχιστον εγω ετσι νιωθω...

Victoria είπε...

@all

θα συμφωνησω με τον ανωνυμο οτι εφοσον αρχικα ειχαν μπει καποια ονοματα και στη συνεχεια τροποποιηθηκαν, οποιος η οποιοι αλλαξαν τη λιστα και αποφασισαν ποιοι θα μεινουν και ποιοι θα φυγουν θα πρεπει να δημοσιοποιησουν το σκεπτικο βασει του οποιου εγινε αυτη η τροποποιηση της λιστας...

Ανώνυμος είπε...

Αντε ας αρχίσουμε τους καβγάδες ... αργήσαμε.. ολη αυτή η ομοψυχία... λες και ήμουν σε άλλη χώρα. Πολύ κράτησε.

Το σχόλιο παραπάνω για ψήφο 'για την Αμαλία' στις επόμενες εκλογές με βρίσκει εντελώς σύμφωνη. Θα είναι και ο μοναδικός λόγος να ψηφίσω επιτέλους μετά από πολλά χρόνια.

Καλη εβδομάδα !

Victoria είπε...

@all

οφειλω να ομολογησω οτι η αποχωρηση του Helix απο την ομαδα των contributors με εχει προβληματισει... οπως και το σχολιο περι "συνέχειας χωρίς ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες"... μπαινω στη διαδικασια να αναρωτηθω αν και τι κρυβεται πισω απο αυτη την αποχωρηση... απο το μπλογκ του Helix ξεκινησε εξαλλου αυτη η διαμαρτυρια... και η οργανωση της...
με λυπει υπερβολικα το γεγονος οτι ουτε 3 μερες μετα την 1η Ιουνιου εχουν ηδη δημιουργηθει τετοια θεματα!!! και απο κει που αισθανομουν περηφανη τις προηγουμενες μερες που η Αμαλια χαμογελουσε βλεποντας τι πετυχε... τωρα ευχομαι να μην κοιταζει πλεον προς τα εδω... γιατι σιγουρα θα της κοπηκε το χαμογελο...

εγω θελω να συνεχισω... μαζι με τους υπολοιπους... ανωνυμους η επωνυμους... με σκοπο μια καλυτερη Υγεια για ολους μας!!! κι οποιος κερατας θελησει να επωφεληθει απο αυτη τη διαμαρτυρια και προσπαθεια ειτε για να γινει το μπλογκ του πιο "δημοφιλες" ειτε για την προσωπικη του προβολη ειτε για οποιονδηποτε λογο, ευχομαι να το βρει μπροστα του...
αρνουμαι ομως να χασω το στοχο!!! και ο στοχος κατ'εμε ειναι να ακουστει η κραυγη της Αμαλιας μας... για να μην υπαρξουν κι αλλες Αμαλιες!!!

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΠΑΡΑΓΩΓΗ είπε...

Αγαπητοί ΄΄ bloggerΑΝΘΡΩΠΟΙ΄΄*

Προσωπικά δεν ξέρω τι είναι οι λίστες και τι οι contributors!
Δεν ξέρω ποιοι έχουν δίκιο και ποιοι άδικο!

ΞΕΡΩ ΟΤΙ
Όλα ξεκίνησαν από τα ΄΄τυπωμένα γράμματα΄΄ στο blog της Αμαλίας και αυτό δεν πρέπει να ξεχαστεί και να χαθεί ποτέ. Εκεί είναι η ΠΗΓΗ .

Εκεί είναι η ορμή, η οργή και η ζωή της!
Στο χρόνο -πολύ ανθρώπινο- όλοι θα κουραστούν και θα ελαττώσουν τη δυναμική τους.
Λογικά το blog ΄΄Για την Αμαλία΄΄ θα εξασθενήσει.

Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα.
Κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι προκάλεσε όλη αυτή η προσπάθεια.
Κανένας δεν γνωρίζει αν πέρασε μέσα από το blog ένας ανώνυμος πιτσιρίκος που οργίστηκε, που δάκρυσε, και ο οποίος ίσως αύριο, να είναι αρμόδιος για θέματα υγείας στην Ελλάδα (έχει πλάκα και φαντασία η ζωή)

Για αυτό ΄΄ΕΣΥ΄΄ ο ηττοπαθής μη θεωρείς τίποτα μάταιο!

Για αυτό ΄΄ΕΣΥ΄΄ ο μίζερος Έλληνας! Σταμάτα να ψάχνεις την αρρωστημένη αναγνώριση ακόμα και σε ανιδιοτελής σκοπούς!

Όλα έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν!

΄΄bloggerΑΝΘΡΩΠΟΙ *΄΄, σας χαιρετώ!

*(αποδείχτηκε τελικά ότι αυτό το νέο ΄΄ είδος ΄΄ ανθρώπων (bloggerΑΝΘΡΩΠΟΙ) έχει ιδιαίτερα χαρίσματα και μπορεί να κάνει τα πολλά! Μην το χαλάτε!)

Ανώνυμος είπε...

Να επαναλάβω κι εγώ τις ερωτησούλες που έκανα πριν:

Μπορούμε να έχουμε μια ενημέρωση σχετικά με τη μετάφραση;

1. Ποιός αποφάσισε να περιμένουμε την έγκριση της οικογένειας;

2. Έχει ζητηθεί αυτή η έγκριση και αν ναι, από ποιόν;

3. Υπάρχει χρονικό περιθώριο που θα περιμένουμε;

4. Αν τελικά δε δοθεί κανενός είδους απάντηση, τί θα γίνει με τη μετάφραση;

Victoria είπε...

@κωνσταντινος

θα συμφωνησω απολυτα!!! μαζι σου!

@all

συνεχιζω και εγω να αναρωτιεμαι για το θεμα της μεταφρασης!!! πιστευω οτι πρεπει να ανεβει η μεταφραση του οσο το δυνατον πιο αμεσα... οσο διαδιδεται ακομη το θεμα... οταν πια καταλαγιασει δυσκολα θα εχει την επιτυχια που θα ειχε αυτες τις μερες... ξενοι τωρα βλεπουν το θεμα... επειδη τωρα πρωτοεγινε ντορος... στην επομενη διαμαρτυρια δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι αν θα φτασουμε τοσο μακρια!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα ήταν και ιδιαίτερα σώφρον για την όλη προσπάθεια και τον αντίκτυπο που είχε να αρχίσουμε τώρα να σφαζόμαστε κατά τον πατροπαράδοτο ελληνικό τρόπο περί κομμάτων κλπ. Η διχόνοια θα αφήσει τους άλλους - πολιτικούς και γιατρούς - να συνεχίζουν ανενόχλητοι το δολοφονικό τους έργο στις πλάτες μας.

Διάβασα στο blog pisoselides.blogspot.com του σταθμού "Στο Κόκκινο" μια πρόταση να κηρυχθεί η 1η Ιουλίου ημέρα ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας και τα φακελάκια, "με εκδηλώσεις που να ξεπερνούν τη σφαίρα του διαδικτύου και να αγγίζουν μεγαλύτερες μάζες του πληθυσμού" (όπως αναφέρεται).

Τι λέτε;

Ανώνυμος είπε...

Το επιμύθιο δηλαδή είναι: μην ανακατεύεσαι? Τι λιστες και παραλίστες ? Τα πρακτικά δηλαδή της όλης κίνησης? ΕΛΕΟΣ

Η μόνη που αξίζει να θυμόμαστε από την όλη κατάσταση είναι η Αμαλία, η Ελένη, ο Νικος, ο Γιώργος, ο Γιάννης και όσοι έχουν φύγει από αυτό τον κόσμο γιατί για αυτούς έγινε ότι έγινε και για όσους θα ακολουθήσουν.

Μια αναφορά στα ονόματα των παιδιών έγινε... δεν τους στήσαμε και άγαλμα.΄.. δεν είδα να εκμεταλεύεται κανείς την συμμετοχή του. Και να το κάνει στο μέλλον θα κριθεί αναλογως.

Ας μην είμαστε πια τοσο μικρόψυχοι.

Θυμάστε τον χαμό που γινόταν εκείνες τις μέρες? Ο Helix έγραφε ποστ απεγνωσμένα: μη στελνετε ακόμα και τα σχετικά. ΧΑΜΟΣ.

Μην γράψετε τιποτα παιδιά. Γιατί και πως. Δεν εισαστε εσεις που πρεπει να λογοδοτήσουν. Ας επικεντρώσουμε εκεί που πρέπει την προσοχή μας.

Ανώνυμος είπε...

ομαδικη δουλεια κάνει πολλά!
Μην το χαλάτε!

Σκεφθείτε Σκεφθείτε Σκεφθείτε

thx
v s {canada}

cindaki είπε...

Καλησπέρα!

@victoria, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Στο κάτω κάτω όλο αυτό υποτίθεται πως ξεκίνησε από όλους για όλους, έτσι δεν είναι; Όποιος μπορεί συμμετέχει πιο ενεργά, άλλος λιγότερο. Το θέμα είναι να μη μένουμε θεατές. Αλλά κλασικοί Έλληνες, ψάχνουμε να βρούμε συνομωσίες και δεν ξέρω γω τι άλλο. Εμένα προσωπικά, ο Γιώργος Κρόγιας αν προσπάθησε μέσω της ιδιότητας του να βοηθήσει να μαθευτεί σε περισσότερο κόσμο το θέμα, δεν με ενοχλεί καθόλου. Το πόσο σκληρά δούλεψε, νομίζω το είδαμε όλοι και δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει.
Δεν χρειάζονται τέτοιες αμφισβητήσεις, όχι έτσι και όχι τώρα. Δεν είδα κανέναν να προσπαθεί να καρπωθεί όλη αυτήν την προσπάθεια και να αναδείξει τον εαυτό του. Αν το κάνει κάποιος, σύμφωνη, να τα βάλουμε όλοι μαζί του. Άλλα όχι έτσι ρε παιδιά...

Το αν κάποιοι φαίνονται σαν contributors ή όχι, πάλι έχει τόση σημασία; Κάνουμε ότι κάνουμε για να φαίνεται κάπου το όνομα μας;;; Όποιος θέλει να βοηθήσει ουσιαστικά, μπορεί να το κάνει με πολλούς τρόπους. Δεν νομίζω πως κάποιος προσφέρθηκε να βοηθήσει και κάποιοι του αρνήθηκαν.

ΈΛΕΟΣ ρε παιδιά! Για το κοινό καλό συνεργαζόμαστε όλοι...

cindaki είπε...

Και όπως έχει γίνει το σλόγκαν: συνεχίζουμε!!!

Ανώνυμος είπε...

Sofi k.. κάποιοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν και τους πέταξαν.

Επειδή θέλω να θεωρώ τον εαυτό μου καλοπροαίρετο.. και για να αποδείξετε ότι όλα τα παραπάνω είναι στη σφαίρα της φαντασίας μου κι έγιναν από κεκτημένη ταχύτητα αφήστε τα λινκ που οδηγούν στο μπλογκ της Αμαλίας και βγάλτε αυτά που οδηγούν στα δικά σας μπλογκ.. γίνατε ήδη γνωστοί.
Οι επώνυμοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους απ’ τα ήδη γνωστά προς εμάς μπλογκ τους κι ας αφήσουν τη συνέχιση της προσπάθειας στους λίγους ανώνυμους που είχαν μαζί τους.
Αρκετά εκμεταλλεύθηκαν τη κραυγή της Αμαλίας για να εισπράξουν δημοσιότητα.

blogger είπε...

Ρε παιδιά, Ηρεμία!
Τουλάχιστον στην μνήμη της Αμαλίας και άλλων χιλιάδων αδικοχαμένων ψυχών σταματήστε την γκρίνια!
Εγώ προσωπικά την πάτησα που ήμουν επώνυμος και δεν θέλω να επεκταθώ γιατί είναι προσωπικό ζήτημα.
Τώρα, αν 2-3 είναι τόσο πικραμένοι που δεν μπήκαν στην λίστα να φαίνεται το όνομά τους, τότε τι να πω.
Βάλτε τους ρε παιδιά! Έλεος!
Και δηλώνω από τώρα ότι με το που θα πάρει τον δρόμο του το ζήτημα και θα επιτευχθεί ο σκοπός μου για την Αμαλία το δεν θα με ξαναδείτε στην Μπλογκόσφαιρα.
Διαγραφή - Delete τα πάντα!
Σιγά μη σκάσω για ένα προσωπικό bloggάκι!
Peace! :)

Ανώνυμος είπε...

@ όλο (σχεδόν...) το πλήρωμα έξω στη στεριά:

Χ α λ α ρ ά θαλασσόλυκοι!...

Δε θα μας φάνε οι στεριανοί τώρα
με το ποδηλατάκια τους στο δρόμο!...
Ή πολύ χειρότερα μεταξύ μας,
επειδής μας λείπει η «γεύση της αλμύρας στ’ανοιχτά»…
[αν & βέβαια μπορεί να είμαστε ούτε μιας εβδομάδας
«θαλασσοδαρμένοι»… :-) ]

"Συνεχίζουμε!",
ο καθείς με τον συν-δημιουργικό του τρόπο, χρόνο & ρυθμό,
λέμε...

ΥΓ. Θα πώ κάτι σύντομα,
διότι έχω αφήσει δυό αυγά Τουρκίας
στο τηγάνι & δε θέλω να μου τα κάψουμε...

Πριν 500 χρόνια περίπου,
ένας τύπος που το λέγανε Γουτεμβέργιο,
έφερε σ'ευρεία & δημιουργικότατη παραγωγή,
«ένα πράμα» που το λέγανε «τυπογράφος»
& που είχε λίγες δεκαετίες πρίν εφευρεθεί…
Μέχρι τότε όμως, κανείς δεν το αξιοποίησε
όπως ο «Γούτι», & βέβαια οι συνεχιστές του…

Και σημειώνω εδώ το εξής:
Οι δύο μεγαλύτερες ανθρώπινες εφευρέσεις
διαχρονικά & διατοπικά στο πέρας τούτου
του «πτωχού» κατά τα άλλα ανθρώπινου
(απάνθρωπου…) πολιτισμού μας
θεωρούνται 1ον, η γραφή & 2ον, ο τυπογράφος!...

Δε το λέω για να εντυπωσιάσω με τις ιστορικές μου πενιχρές γνώσεις,
αλλά για να (ξανά-)δούμε τι δύναμη μπορεί να έχει ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΛΟΓΟΣ
(& έχει!... το επαναβεβαιώνω & τούτες τις ημέρες,
που σερφάρω σε διάφορα blog σας,
ή έστω μικρά μηνύματα & σχόλια σας…,
με τι δύναμη καθάριου πνεύματος,
καταγράφετε τον εσωτερικό σας κόσμο…
/δεν παριστάνω τον κριτικό λογοτεχνίας ή τέχνης,
καθένας που γνωρίζει ελληνικά
& ζεί έστω & λίγο ανθρώπινα,
το αντιλαμβάνεται αυτό,
τουλάχιστον όπως & τα ζαλισμένα μάτια μου
μπροστά από τον υπερ-φορτωμένο εγκέφαλό τους,
τις τελευταίες υπέρ-δραστήριες ημέρες μας/
& βέβαια, μην ξεχνάμε το ΓΡΑΠΤΟ ΛΟΓΟ της Αμαλίας,
χάριν της οποίας -κυρίως-
είμαστε δω σήμερα)...

…Και το λέω τούτο,
διότι ήδη βρισκόμαστε σε μιάν εποχή
με μια ΝΕΑ εξέλιξη της απόδοσης του λόγου
ώστε SCIPTA MANENT (τα γραπτά μένουν)…
Το διαδίκτυο έχει εφευρεθεί επίσης εδώ & λίγες δεκαετίες,
αλλά ακόμη δε φαίνεται να έχει αξιοποιηθεί όσο θα μπορούσε…
Τουλάχιστον όσο αναφορά την καταγραφή δημοσίως
του «λόγου μας»…
Τα περισσότερα παγκοσμίως διαδικτυακά γραπτά
που «χαίρουν» δημόσιας αναγνωρισημότητας & κύρους,
είναι «ανα-τυπώσεις» του τυπωμένου λόγου έξω απ’αυτό τον κόσμο
που τώρα αλληλεπιδρούμε, του 0-1-0-1-0 κλπ όμοια νουμεράκια…
[…]

Πέρασε η ώρα & μαύρισα τα μάτια μου…!

Η συνέχεια της δημόσια κατατεθειμένης ψευτο-σύνθετης
ΝΕΟΣΕΤ σκέψης μου,
στ’άλλο τηγάνι…

ΥΓ2. Παρά τη ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ
την οποία εξυμνώ εδώ,
θεωρώ το «άλλο γραπτό» του «εύθυμος, 4 Ιούνιος 2007 1:52 μμ»,
περί πρωτοβουλίας του «Στο κόκκινο» με εκδηλώσεις διάφορες
(διαβάστε το σχετικά),
το θεωρώ λοιπόν, μιάν άλλη καλή νέα αρχή στο «Συνεχίζουμε!»…
Χωρίς βέβαια να κάτσουμε έτσι απλά & να «περιμένουμε»
να συμβεί αυτό… Μπορούν παράλληλα στο χρόνο μέχρι τότε,
να γίνονται & πολλά άλλα,
«ψάρια-στη-στεριά-ημείς»!…

[πάλι φλυαρία μ’έπιασε!... Φτού!@!#$%*** :-( ]

Evita T. είπε...

Kalhspera paidia,

Den eixa bei apo x8es to vradu kai stenoxwre8hka pou eida tetoies suzhthseis. H8ela apla na pw pws an kai eimai sth lista twn contributors, oute blog exw, oute gnwrizw proswpika kanena apo ta paidia. Ypo8esa pws mias kai ekana thn Ollandikh metafrash kai desmeuthka na prosexw ta Ollandika sxolia, pros8e8hka sth lista. Prwsopika kai na mhn eixa pros8e8ei den 8a allaze tipota gia mena. Opws oloi, kanw kai ekana oti borousa gia na gnwstopoihsw to 8ema sta edw media, se filous, gnwstous kai oxi mono.

Auto pou me efere edw, opws kai olous esas, einai to oti h istoria ths Amalias me aggixe, me 8umwse kai me ponese va8eia. Den exw thn anagkh, kai oute ton xrono, na to paixw arxhgos. :)

Sth fash mou exoume ftasei twra, sto "meta", tetoies suzhthseis einai atopes kai mataies. Oso perissotero diogkwnetai h olh kinhtopoihsh kai oso perissotera atoma katalhgoun edw, toso kai megaluterh 8a einai h anagkh ths yparxhs mias kedrikhs organwtikhs omadas. Auto den shmainei pws katargoudai oi dhmokratikes diadikasies oute pws kapoia atoma einai pio shmantika apo alla..Every little helps and counts..

Mesa se ola auta, me xara 8a paraxwrhsw th "8esh" mou se opoion 8ewrei pws tou armozei kalutera. Se ka8e periptwsh egw 8a sunexisw na eimai edw kai na voh8aw me opoio tropo borw.

filia se olous..
kai nai..sunexizoume :)

blogger είπε...

@ Χορευταρή και motokouzi:
Σωστοί. Τσάμπα αναλώνουμε τις δυνάμεις μας σε τέτοιες συζητήσεις. Αναμενόμενες βέβαια. Εγώ συνεχίζω και δεν ξανα ασχολούμαι.
Έχω πολλά email να στείλω ακόμη και τέτοιες καταστάσεις με καθυστερούν. :)

Ανώνυμος είπε...

Δεν απαντάς σε τίποτα επί της ουσίας το γυρνάς στο προσωπικό όπως έχετε μάθει όλοι εσείς χρόνια τώρα.
Όταν εσύ έφτιαχνες βιντεάκια και ξενυχτούσες για να χρησιμοποιήσεις αυτή σου την ιδιότητα αργότερα και εδώ θα είμαστε.. κάποια παιδιά που πετάξατε έξω μοίραζαν φυλλάδια ώρες ατέλειωτες.
Γι’ αυτό και είχε επιτυχία η όλη προσπάθεια.. είμαι σίγουρος ότι στο επόμενο προεκλογικό σου φυλλάδιο θα αναφέρεις την τεράστια προσφορά σου σ’ αυτή τη δράση!! είναι σαν να το βλέπω.
Delete δεν θα κάνεις όσα κι αν σου πω.. σε λίγες μέρες θα δούμε να ξεφυτρώνουν πολλά πολιτικά μπλογκ.
Είναι ένα νέος τρόπος κλοπής ψήφων μοντέρνος και χωρίς να κοστίζει.

Συνεχίστε την προσπάθεια σας χωρίς να δίνετε απαντήσεις..

Αγνοήστε μας πάλι.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ είπε...

Συμφωνώ επίσης...
Ίσως η παιδεία μου είναι ανεπαρκής για να καταλάβω τι στο δαίμονα έχει συμβεί, αλλά έστω και έξω από λίστες και "τσιτάτα" θα συνεχίσω...
Άλλωστε ποτέ δεν με ενδιέφεραν αυτά...

Zaphod είπε...

@anonymous: Χαλάρωσε.....
Ο Γιώργος έκανε πολύ και τρελή δουλειά όπως και πολλοί άλλοι, ξενυχτώντας και τρέχοντας. Το ονόρε είναι το πρόβλημα; Πριν κάνει κάτι του το προσάπτεις σαν προφήτης. Πίστευα στην αρχή πως ο κίνδυνος ήταν κάποιοι από του κοντριμπιότορες να την ψωνίσουν, όχι όμως πως θα κατηγορηθούν για υποθετικές μελλοντικές πράξεις! Από όλη την φασαρία που έγινε κάτι καλό δεν έχεις να πεις;

Greca είπε...

Καλησπερα παιδια!!!! Να βοηθησουμε θελουμε η να προβληθουμε βοηθωντας... αν θελουμε να βοηθησουμε μονο αυτο θα επρεπε να μας απασχολει... Χαλαρωστε.. ο καθενας βοηθαει οσο μπορει και οσο θελει.. επειδη το θελουμε ειμαστε εδω..δε μας εφεραν με το ζορι... λοιπον εχω αλλο ενα thread apo forum... in.out.Τι απέφερε η πρωτοβουλία στη μνήμη της Αμαλίας
Στο νοσοκομειο παντως που εργαζομαι ηταν πιο δεκτικοι σε σχεση με την παρασκευη... ;-)

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου zaphod.. και σε λέω φίλε γιατί και με διαβάζεις και σε διαβάζω, κρατώ όλα τα καλά που έγιναν και μπράβο.. αν με διαβάσεις πιο πάνω (εδώ και ώρες δηλαδή) έκανα μερικές ερωτήσεις και κανένας υπεύθυνος του μπλογκ δεν μου απάντησε επίσημα.
Διάβασε σε παρακαλώ τις ερωτήσεις και μια και ανήκεις κι εσύ σ’ αυτή την ομάδα περιμένω..
Ο λόγος που γράφω ανώνυμα είναι για να μην εξελιχτεί όλο αυτό σε μια κόντρα που γίνεται σε λάθος χώρο.. εγώ τον σέβομαι, αλλά αν μου το ζητήσετε μπορώ να συνεχίσω κι επώνυμα.

Evita T. είπε...

File anwnume,
Tha prospa8hsw na apadhsw sta erwthmata sou sxetika me tis metafraseis an kai kalo 8a htan na mas voh8hsei h Afrodith h h paraxeno. Se kapoio comment eixe anafer8ei pws h oikogeneia ths amalias den h8ele na dhmosieutei akoma metafrash tou blog ths. Tous logous den tous gnwrizw alla ligo argotera eixe anafer8ei pws h k. Xatzakh (h koinwnikh leitourgos pou frodizei twra to blog ths Amalias) einai auth pou mallon 8a prepei na parei thn apofash kai gi'auto 8a ginotan kapoia epikoinwnia mazi ths. Parallhla, kapoia kommatia tou blog exoun hdh metafrastei apo kapoious apo emas alla mexri na lhf8ei kapoia apofash den boroume na dhmosieusoume tipota.

Elpizw na se voh8hsa kapws kai eimai sigourh pws otan emfanistei h Afrodith 8a mas dwsei pio polles leptomereies.

Evita

Helix Nebulae είπε...

@ΟΛΟΥΣ:

Επειδή η συζήτηση έχει αρχίσει να ξεφεύγει από τους αρχικούς στόχους και να περιστρέφεται γύρω από καπελώματα και σκοπιμότητες, θέλω να ξέρετε (κι αν θέλετε το πιστεύετε) ότι σε όλα όσα έγιναν δεν συμμετείχε ούτε κάποια πολιτική παράταξη, ούτε κάποιος "επώνυμος" blogger, ούτε υπήρξε "δάκτυλος" ΜΜΕ και άλλων συμφερόντων από πίσω. Όλα στήθηκαν ανοιχτά, με την ενργή συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων και τη συνδρομή χιλιάδων άλλων που κινήθηκαν από ανιδιοτέλεια και αυθορμητισμό.

Αν από εδώ και πέρα επιτρέψετε σε οποιονδήποτε (χωρίς να εξαιρούμαι εγώ φυσικά) να καρπωθεί την επιτυχία αυτής της συλλογικής προσπάθειας, τότε λυπάμαι αλλά θα σας αναλογεί ένα σοβαρότατο μερίδιο ευθύνης.

Ανώνυμος είπε...

Αυτές είναι οι ερωτήσεις μου.

Ωραία μας τα είπατε.. για δώστε μου μια απάντηση.
Γιατί κόψατε απ’ τη προσπάθεια Contributors?
Γιατί αφού ανακοινώσατε ότι τους κόβεται αργότερα προσθέσατε κι άλλους?
Τι δουλειά έχουν σε μια τόσο αγνή προσπάθεια κομματόσκυλα?
Γιατί οι περισσότεροι κάνατε λινκ τον εαυτό σας?

Η επιτυχία της προσπάθειας ανήκει αλλού.. φτάνει πια στη λεζάντα.

Και συνέχισα.. απαντήσεις δεν πήρα βέβαια.

@ Κρόγιας..
«Θα 'πρεπε να ντρέπεται που χρησιμοποιεί μια έκκληση μου για βοήθεια»

Αν και αυτό το ρωτά άλλος ανώνυμος, ανιδιοτελή φίλε Κρόγια αν ήθελες να βοηθήσεις σ’ αυτή τη τόσο αγνή προσπάθεια ειδικά εσύ που είσαι επώνυμος και ανήκεις κάπου θα έπρεπε να βοηθήσεις ανώνυμα.

«Καλά είναι να μη μιλάμε χωρίς ονοματεπώνυμο.»

Αν θες μπορώ να σου γράψω κι επώνυμα.. δεν είμαι γνωστός blogger ούτε θέλω με τη θέση μου αυτή να προκαλέσω επισκεψημότητα στο μπλογκ μου.

@ Victoria..
«προφανως οι contributors που εχουν μεινει ειναι αυτοι που κανουν την περισσοτερη δουλεια... αν εμπαιναν τα ονοματα ολων μας, θα επρεπε να ειναι μια ατελειωτη λιστα...»

Τις πρώτες ώρες της δημιουργίας πετάξατε 30-40 άτομα. Ποιος είναι αυτός που έκρινε ποιος θα δουλέψει περισσότερο?
Γνωρίζατε αυτούς τους αγνούς φίλους που πετάξατε έξω?
Ξέρετε πόσο βοηθήσαν στη συνεχεία χωρίς καμιά λεζάντα?
Επιλέξατε να κρατήσετε ανθρώπους με ιδιότητες… για να διαφυλάξετε την προσπάθεια έπρεπε να τους κρατήσετε ανώνυμους.
Κρατήσατε λοιπόν τη παρέα και τις επόμενες ώρες προσθέσατε τα φιλαράκια σας.

@ Γεράσιμος..
«Οσο αφορα για τους contributors
καποιοι θελησαν να βγουν και περιοριστηκαμε σε αυτους που ειμασταν υπ ατμον εκεινο το κρισιμο 24ωρο»

Οι υπόλοιποι που δεν ήθελαν να βγουν και τους πετάξατε??

Evita T. είπε...

H apadhsh einai edw (sto telos) : http://giatinamalia-blog.blogspot.com/2007/06/blog-post_5588.html
kai that's all..Mh dhmiourgoume katastaseis ekei pou den uparxoun.

Back to work gia mena!

Evita T. είπε...

edw

Ανώνυμος είπε...

@ Motocouzi.. όλο αυτό δε πείθει ούτε εσένα τον ίδιο..

@ Όλους..
Έχω θέσει τα ερωτήματα μου από της «4 Ιούνιος 2007 10:40 πμ» και κανένας υπεύθυνος αυτού του μπλογκ δεν μου απάντησε επίσημα.

Συνεχίστε την προσπάθεια κύριοι.. λιγότεροι βέβαια

Ανώνυμος είπε...

να δούμε και λίγο την περίπτωση www.lydia-trigia.blogspot.com

Evita T. είπε...

Den xerw gia sena agaphte anwnume..alla otan vghke to sugkekrimeno post, afaire8hka ki egw apo th list kai pistepse me oute pou dianoh8hka na 8umwsw h na parexhgh8w. Isws na eimai afelhs, h isws polu kaloproaireth :)

Telospadwn..elpizw na vreis tis apadhseis pou psaxneis.

Evita

PiKei είπε...

Προς Όλους:

Την μαλακία και την γκρίνια πολλοί αγάπησαν και τίμησαν με τις πράξεις τους. Τον μαλάκα και τον γκρινιάρη όμως κανείς.

Δεν ξέρω ούτε έναν από τους contributors, και ούτε έχω ανάγκη να τους γνωρίσω. Ας είναι καλά όπου βρίσκονται.

Αναγνωρίζω όμως πως συντόνισαν ΑΨΟΓΑ την προσπάθεια και μας παρείχαν στην ώρα του όλο το υλικό που χρειαστήκαμε, όταν το χρειαστήκαμε. Το για ποιο λόγο το έκαναν ειλικρινά ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ.

Το τι έκανε ο καθένας με το υλικό που πήρε από δω είναι δικό του θέμα. Και δεν θα βάλουμε καντάρι να μετρήσουμε την συμμετοχή. Όποιος βγήκε με φυλλάδια, έχει τον σεβασμό μου. Όποιος έφτιαξε video, banner ή οτιδήποτε "έκλεψα" κι ανέβασα έχει τον σεβασμό μου. Όποιος φώναξε ακόμα και στο μπάνιο του έχει τον σεβασμό μου.

Τελεία.

Ένα μόνο έχω ακόμα να πω για όσους συντόνισαν. Εκτίμησα την στάση τους να μην παραβούν την κεντρική επιθυμία της Αμαλίας. Να μην βγούν σαν "συντονιστική" να γίνουν τσίρκο στις τηλεοράσεις. Γι αυτόν και μόνο τον λόγο έχουν ένα παραπάνω κλικ στον σεβασμό μου.

Κι άλλη τελεία. Και αυτήν την φορά και παύλα.

Zaphod είπε...

@anonymous: Δεν θεωρώ καν πως πρέπει εγώ να σου απαντήσω. Μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν εντυπωσιακό αλλά ξεκίνησε από το πουθενά χωρίς καθορισμένο σχέδιο ή πλάνο δράσης. Ακολουθήθηκαν οι όποιες ιδέες κρίθηκαν καλές.

contributors στην αρχή μπήκαν πολλοί λόγω ενθουσιασμού. Επειδή όμως σε χρόνο δύσκολο, λίγο πριν την Παρασκεύη, γινόταν της π*νας με νέα ποστ, με άκαιρα ποστ, με νέα λινκς κτλ κάποιοι βγήκαν. Εγώ τους πρότεινα να με βγάλουν αν παίζει θέμα. Σιγά τα λάχανα. Όταν το ξεκίνησε ο Έλικας νομίζεις πως περίμενε τόση επισκεψιμότητα; Νομίζεις πως ο Γιώργος είχε σκεφτεί να κάνει νέο προφίλ για να μην φαίνεται; Νομίζεις πως είμαστε από τον ίδιο ιδεολογικό χώρο; Ούτε με σφαίρες!!!! Ούτε τα μαιλ μας δεν ξέραμε στην αρχή και αφήναμε μηνύματα εδώ μπας και βρεθούμε για να στείλουμε κανένα αρχείο ή λινκ με μαιλ. Για το ποιοι μπήκαν μετά δεν έχω ιδέα, μιας και το ΣΚ ήμουν....αλλού, αλλά αν κάποιος στείλει πχ μια γαμάτη μετάφραση στους admin θα ήταν κακό να τον βάλουν;

Η όλη contributor διαδικασία είναι μια μορφή αμοιβής; Ποιος θα φαίνεται και ποιος όχι; Απλά στην αρχή δεν γνωριζόμασταν καν μεταξύ μας και έπρεπε να έχουμε κάποια στοιχεία σαν μπούσουλα. Είδες κάποιον από τα παιδιά στην τουβού ή αλλού να δίνει συνέντευξη; Νομίζεις πως δεν τους ζητήθηκε;


Προτάσεις φίλε μου, προτάσεις και όχι παράπονα. Καλό είναι να είναι κάποιος δύσπιστος, και καλά κάνεις, αλλά όχι και να βρίσκουμε συνέχεια θεωρίες συνομωσίας....

Επειδή πρέπει να φύγω για δουλειά δεν θα μπορώ να απαντήσω σε νεώτερα μέχρι το βράδυ.... Καλή συνέχεια σε όλους!

Takis Alevantis είπε...

Από τη σημερινή Ελευθρεοτυπία άρθρο του φίλου κ. Παντελή στο http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=89785628

Victoria είπε...

@all

προσωπικα δε με απασχολει ποιοι ειναι και ποιοι δεν ειναι... ποιοι ηθελαν να γινουν και εγιναν και ποιοι δεν εγιναν... αυτοι που βγηκαν εξω απο τη λιστα, αν επηρεαστηκαν απο αυτο, λυπαμαι... αν και φανταζομαι οτι δεν επηρεαστηκαν... αντε το πολυ πολυ στιγμιαια να ενιωσαν μια πικρα η μια απορια... και να ξανασκυψαν το κεφαλι για να βοηθησουν...

πιστευω οτι το παρασυζητησαμε...


ας ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ...

θα επιμεινω κι εγω οτι πρεπει να δουμε αμεσα τι θα γινει με τη μεταφραση του μπλογκ. εχουν ηδη μεταφραστει αρκετα κομματια και μπορουμε να δουλεψουμε και στα υπολοιπα για να μπορεσουν να δημοσιευτουν... στην περιπτωση που οντως περιμενουμε την εγκριση η τη γνωμη της κας Χατζακη... με ολο το σεβασμο στο προσωπο της... δε νομιζω οτι ειναι η αρμοδια να παρει αυτη την αποφαση...
πολυ φοβαμαι οτι οσο καθυστερει η μεταφραση και δημοσιευση του μεταφρασμενου μπλογκ, τοσο περισσοτερα ατομικα μεταφρασμενα αποσπασματα θα δουμε να κυκλοφορουν...

θα παρακαλεσω να μας ενημερωσετε αν εχετε επικοινωνησει με την οικογενεια... και τι αποψη εχει η οικογενεια... θεωρω οτι χανουμε πολυτιμο χρονο!!! το μεταφρασμενο θα μπορουσε ισως να εχει ανεβει απο το Σαββατο η αντε χτες... τουλαχιστον μερικα απο τα σημαντικοτερα αποσπασματα του...

paraxeno είπε...

για το θέμα της μετάφρασης του μπλογκ της Αμαλίας ενημερώθηκε σήμερα η κυρία Φρόσω και θα μας απαντήσει εδώ με σχολιό της μόλις συννενοηθεί με την οικογένεια της Αμαλίας...

Oneiros είπε...

Νέο άρθρο του Μάριου Ροζάκου στο σημερινό φύλλο του Ε.Τ.: http://www.e-tipos.com/newsitem?id=1389
Ο πλήρης τίτλος στην έντυπη έκδοση είναι "Για την Αμαλία, ρε γαμώτο", τον οποίο βρήκα πολύ πετυχημένο κι αναρωτιέμαι γιατί τον κόψανε από το site. Δυστυχώς δε μπόρεσα να βρω το link για το sidebar, που αναφέρεται στην υποβολή του blog στη Βουλή.

Δείτε επίσης κι ένα ενδιαφέρον άρθρο (http://www.e-tipos.com/newsitem?id=1370) στο ίδιο φύλλο με θέμα την αναμονή στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας σε ώρα εφημερίας. Λέτε ο τύπος να άρχισε να ανταποκρίνεται επί της ουσίας στο αίτημα της διαμαρτυρίας;

Oneiros είπε...

Επερώτηση στη Βουλή: http://metablogging.gr/archives/653

Ανώνυμος είπε...

RE PAIDIA O TYPOS EXEI MEGALO THRASOS

TO EIDATE AYTO??????????????

http://www.tanea.gr/ColumnCategory.aspx?d=20070526&nid=4823802

SOLON είπε...

RE PAIDIA O TYPOS EXEI MEGALO THRASOS

TO EIDATE AYTO??????????????

++

Γιατι θράσος? Δεν αναφέρεται στην Αμαλία.

Ανώνυμος είπε...

Helix nebulae,

"Υ.Γ. Για την υπόθεση των "αγνοούμενων" contributors δηλώνω ότι δεν είχα καμμία απολύτως ανάμειξη. Θέλω να πιστεύω ότι όντως αφαιρέθηκαν λόγω προβλημάτων συντονισμού και τους ζητάω συγγνώμη και κατανόηση για την αυθαίρετη απαξίωση της συμβολής τους."

Υπέγραψες και εσύ το κείμενο που ζητούσε συγνώμη κι εξηγούσε τους λόγους ως μέλος της ομάδας ναι ή όχι; Ναι, άρα όλα καλά. Γιατί ξεκίνησες μια αλυσίδα σχολίων εδώ μέσα σχετικά με τα διαχειριστικά σας, που στο φινάλε είναι δική σας δουλειά το τι κάνατε και ποιός το έκανε;

Εδώ καλύψατε (και σωστά) ανθρώπους που μπορεί να έχουν ΚΑΙ άλλες ιδιότητες, αλλά συνέσφεραν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το πρόβλημά σου ποιό είναι και το γυρίζεις στο προσωπικό;

Ανώνυμος είπε...

SOLON...
Panw sthn gwnia einai to banner ths amalias ....
Egine kai oikogeniakos giatros kai dinei symvoules mesw selidas twra ???? Gia na doyme poso kalos giatros einai??? diafimizete gia na exei ki allous pelates ????toy meiothikan ta fakellakia kai arxise na anyshxei?

SOLON είπε...

SOLON...
Panw sthn gwnia einai to banner ths amalias ....
Egine kai oikogeniakos giatros kai dinei symvoules mesw selidas twra ???? Gia na doyme poso kalos giatros einai??? diafimizete gia na exei ki allous pelates ????toy meiothikan ta fakellakia kai arxise na anyshxei?
++
Δεν ειναι ιστοδελίδα - είναι άρθρο στην σελίδα των Νέων. Τα Νέα στη ηλεκτρονική τους σελίδα έχουν βάλει το banner. Δεν υπερασπίζομαι τον γιατρό απλά προσπαθώ να καταλάβω τι ενοούσες με θράσος. Δεν νομίζω πως θα πρέπει αν αποθαρύνουμε εφημερίδες να έχουν το banner.

anthrakoryxos είπε...

@ΟΛΟΥΣ (επώνυμους και ανώνυμους)

Μια παράκληση, για εσάς που αφιερώσατε προσωπικό χρόνο και ενέργεια, γι' αυτήν την αξιοθαύμαστη προσπάθεια.
Παρακαλώ, μην την ακυρώνετε, με προσωπικές αντιπαραθέσεις.
Αν έχετε διαφωνίες, σίγουρα μπορούν να λυθούν ή να συνεχιστούν, στα προσωπικά blog
σας, ή στα mail σας.



Κε taki alevanti
Μιας και βρίσκεστε σ' εκείνα τα μέρη, ρίξτε μια ματιά και σ' αυτό:

Συμβαίνει και αλλού;

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν κι άλλοι που -όπως εγώ- πιστεύουν οτι η τύχη της μετάφρασης δεν πρέπει να εξαρτάται από την οικογένεια της Αμαλίας;

Takis Alevantis είπε...

Ανθρακωρύχε,
τα είχα δει αλλά δεν έχω παραπάνω στοιχεία. Ο ανθρώπινος πόνος δεν έχει τελειωμό και μερικές φορές απορεί κανείς πως βρίσκουμε τη διάθεση να αστειευόμαστε, να ερωτευόμαστε, να νοιώθουμε τη χαρά. Αλλά έτσι είναι η ζωή - ευτυχώς δηλαδή!

Ανώνυμος είπε...

Δείτε κι αυτό http://www.youtube.com/watch?v=_a2H2Q8r_b0&NR=1

paraxeno είπε...

black out σημερα από το μεσημέρι λόγω φωτιάς στο νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ και οι γεννήτριες σταμάτησαςν τρεις ασθενείς ηταν εκείνη την ωρα στα χειρουργία και εξι στην εντατική....

ευτυχώς δεν υπήρξε θύμα

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ! οχι μονο αυτό της υγείας μάλιστα... - για αυτό ας συνεχίσουμε να προσπαθούμε

τρεχατε ωρε για τις ζωές μας γιατί δεν μας βλέπω καλά...

Ανώνυμος είπε...

Kalispera paidia. Me tin metafrasi tou blog tis Amalias egine kati?

Victoria είπε...

@all

παιδια πιστευω κι εγω θα πρεπει να ξανασκεφτουμε το θεμα του μεταφρασμενου μπλογκ!!! χανουμε χρονο...

επισης να μας πειτε ποια ποστ δεν εχουν ηδη μεταφραστει... αρκετα ατομα ειχαμε προσφερθει να βοηθησουμε στη μεταφραση... ας ειναι ολα ετοιμα ωστε οταν η οικογενεια η εμεις αποφασισουμε να δημοσιευτει να ειναι ετοιμα τα κειμενα...

θα προτεινα να ορισουμε ως επομενη ομαδικη διαμαρτυρια την 25η Ιουνιου... ενας μηνας μετα το χαμο της Αμαλιας... και η ημερα που θα γιορταζε τα γενεθλια της...

θα ειμαστε πιο οργανωμενοι και ελπιζω οτι θα ειναι ηδη δημοσιευμενο το αγγλοφωνο μπλογκ ωστε να μπορεσουν να το διαβασουν και οσοι ξενοι θελησουν...

πειτε αποψεις...

Ανώνυμος είπε...

1.Σχετικά με τη μετάφραση...

Δε νομίζω πως πρέπει να αγχωνόμαστε ιδιαίτερα
στην παρούσα φάση με την ιστορία της Αμαλίας για αλλόφωνα κοινά...
Είναι λίγο ΠΟΛΥ νωρίς ακόμα, μου φαίνεται...

Εδώ δε μπορούμε ακόμα να συντονιστούμε
απέναντι στο παγκόσμιο ελληνόφωνο κοινό...!

Ποιός/οί & κυρίως ΠΩΣ
θα βρούνε το χρόνο, την ενέργεια & κυρίως τον ΤΡΟΠΟ
να συντονίσουνε με τον ελληνικό/ελληνόφωνο πυρήνα,
όλες τις υπόλοιπες δυσμέτρητες φωνές συμπαράστασης
από τον αλλόφωνο υπόλοιπο πλανήτη;...

Μου φαίνεται αρκετά παρακινδυνευμένα σύνθετο,
προς το παρόν...
Αυτό βλέπω, αυτό λέω… Συμπαθάτε με…

2.Τι τρέχει δε μ'αυτό το
νέο της 25ης Ιουνίου;...

Διάβασα επίσης στο fakellaki της Αμαλίας

«Στρατης Π said...
Η Αμαλίτσα στις 25 Ιουνίου θα είχε γενέθλια
Μην την ξεχάσουμε
9:28 AM»

Δε διάβασα τίποτα σχετικό εδώ στα μηνύματα πάντως...
Ούτε για το ένα, ούτε για το άλλο…
Υπάρχουνε διαρροές κινήσεων,
ή διαρροές στην αντίληψή μου;…

3.Επίσης, δε βλέπω συνέχεια των μηνυμάτων σ'αυτό το post...

Πού συνεχίζουμε;...
Δε θα’πρεπε το post που τρέχει «ζωντανά» με σχόλια
να βρίσκεται στην κορυφή της σελίδας;…

Μπερδεύομαι
& δε θέλω & πολύ... :-(

“HELP!... Somebody…!” (The Beatles!...)

Σημ: Το UTube video
είναι πολύ καλό
διότι αναφαίρεται σ’ένα άλλο πολύ «καυτό» θέμα της ελλαδικής κοινωνίας,
το οποίο θα μπορούσε να ενταχθεί έν καιρώ
στα θέματα της «ανθρωπιστικής» δράσης μας…
Προς το παρόν πάντως,
θαρρώ πώς είν’επίσης λίγο άκαιρο για «ουσιαστική» ενασχόληση…

[ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟ όμως,
με την εφαρμογή των νέων αυστηρών μέτρων & προστίμων του Κ.Ο.Κ.!
Δε θέλεις να «χαρατσωθείς»;…
Μην οδηγάς όπως αυτοί στο video
& χαρατσωθείς & χαρατσώσεις πολύ χειρότερα
με ανθρώπινες ζωές…! Έεε!...]

Greca είπε...

τωρα διαβασα προσεκτικα οσα γραφτηκαν παραπανω... λοιπον ξεκαθαριζω τη θεση μου... προσωπικα κανω ο,τι κανω γιατι πιστευω σε ενα κοσμο καλυτερο απο αυτον που εχουμε τωρα... σε ενα κοσμο αγγελικα πλασμενο... ας με πουν ονειροπολα,ρομαντικη, αφελη ακομα και χαζη θα το δεχτω... αυτα πιστευω και για αυτα θα παλευω μεχρι να κλεισω τα ματια μου... ο,τι κανω η ο,τι δεν κανω το πιστευω ακραδαντα... δεν το κανω για να πουν οτι η ταδε εκανε εκεινο η το αλλο...το κανω γιατι θελω το πρωι οταν πλενομαι για να εχω μια καλη ημερα να με κοιταζω στον καθρεφτη και να μη χαμηλωνω τα ματια γρηγορα... δε με νοιαζει αν καποιοι οικειοποιουνται οπως "λενε" καποιοι η καποιοι δεν προβαλλονται... το κανω για την ψυχη μου... για μενα... και ο μονος που περιμενω να το αναγνωρισει ειναι ο εαυτος μου.. αναρωτιεμαι αν καποιοι που "κοβονται" για το ποια ονοματα φαινονται η οχι αν λεω εχουν κανει ποτε πχ μια ανωνυμη προσφορα καπου, αν εχουν βοηθησει διχως να περιμενουν το ευχαριστω... Α ρε ελληνες εμεις κανουμε την ελλαδα μας ετσι... και σιγα μη με κανει κανεις να ψηφισω η να μην ψηφισω ο,τι θελω... αν ειναι καποιοι αλλοι ετσι δικαιωμα τους... επειδη εχω απογοητευθει απο τα λεγομενα ορισμενων θα συνεχισω να παλευω και να ενημερωνω οσο περισσοτερο κοσμο μπορω αλλα δε θα ξαναποσταρω εδω... δεν το εκανα για να με δω σε μια σελιδα... το εκανα γιατι ετσι ενιωθα ρε γμτ... θα μπαινω απλα να ενημερωνομαι για το αν υπαρχει κατι καινουργιο προς εκτυπωση η καποιο νεο βιντεο προς διασπορα η μειλ για ενημερωση..καλη συνεχεια σε ολους μας... σημασια εχει-για μενα- μονο να συνεχισουμε... Δε σταματαμε ωρε... παρτε το χαμπαρι...

Victoria είπε...

@greca

συμφωνω απολυτα με το σκεπτικο σου για το λογο που κανω οτι κανω!!! μα απολυτα!!! ομως διαφωνω με την αποχωρηση σου... με λυπει... ας ειμαστε ρομαντικοι/ες.. υπαρχουν αλλοι που βλεπουν τα πραγματα διαφορετικα... ισως ειναι ρεαλιστες... αλλα αν ολοι οσοι δουλεψαμε για να μεταδοθει το μηνυμα της Αμαλιας τοσες δεν ημασταν ρομαντικοι... αλλοι λιγοτερο και αλλοι περισσοτερο... αλλοι με μια σταγονιτσα και αλλοι με ενα χειμαρρο ρομαντισμου... τιποτα δε θα ειχε γινει... τιποτα... γιατι πιστεψαμε οτι μπορει να αλλαξει κατι!!! πιστεψαμε στις καρδιες των ανθρωπων... τι πιο ρομαντικο??? και ποσες χιλιαδες ανταποκριθηκαν? ποσοι ανθρωποι που ειχαν χασει την πιστη οτι αν κανουμε κατι... ο καθενας μονος του και ολοι μαζι... μπορει να αλλαξει κατι!!!
Ας συνεχισουμε...

Ανώνυμος είπε...

@ Zaphod.. «Δεν θεωρώ καν πως πρέπει εγώ να σου απαντήσω. Μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν εντυπωσιακό αλλά ξεκίνησε από το πουθενά χωρίς καθορισμένο σχέδιο ή πλάνο δράσης. Ακολουθήθηκαν οι όποιες ιδέες κρίθηκαν καλές.»

«Για το ποιοι μπήκαν μετά δεν έχω ιδέα, μιας και το ΣΚ ήμουν....αλλού»


Φίλε μου 15 περίπου άτομα είχατε την ευθύνη αυτής της προσπάθειας και μερικούς από σας εκτιμώ ιδιαίτερα, δεν θεωρείς ότι πρέπει να μου απαντήσεις εσύ.. δεν βλέπω να μου έχει απαντήσει κανείς.
Συντονίσατε μια προσπάθεια και σε κάποιες στιγμές πήρατε γρήγορες αποφάσεις.
Ποιος επέλεξε να πετάξει έξω κόσμο? με ποια κριτήρια?
Ποιος επέλεξε ποιοι θα μείνουν?
Γιατί αφήσατε τους επώνυμους να λινκάρουν συνεχώς τους εαυτούς τους?
Γιατί δεν προτείνατε στους επωνύμους ειδικά σ’ αυτούς που ανήκουν σε πολιτικούς χώρους να παραμείνουν ανώνυμοι?
Όσο και αγνές προθέσεις να έχουν επώνυμοι που ανήκουν σε κάποιο πολιτικό χώρο δεν είναι και η καλύτερη εικόνα σε μια τέτοια προσπάθεια.. και το δικαίωμα αυτό μας το έχουν δώσει η ίδιοι.
Γι’ αυτό θα έπρεπε να ήσασταν πιο προσεκτικοί.

«Προτάσεις φίλε μου, προτάσεις και όχι παράπονα.»

Την πρότασή μου την έκανα και πιο πάνω αλλά μάλλον δεν θα την διάβασες..
Επειδή θέλω να θεωρώ τον εαυτό μου καλοπροαίρετο.. και για να αποδείξετε ότι όλα τα παραπάνω είναι στη σφαίρα της φαντασίας μου κι έγιναν από κεκτημένη ταχύτητα αφήστε τα λινκ που οδηγούν στο μπλογκ της Αμαλίας και βγάλτε αυτά που οδηγούν στα δικά σας μπλογκ.. γίνατε ήδη γνωστοί.
Οι επώνυμοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους απ’ τα ήδη γνωστά προς εμάς μπλογκ τους κι ας αφήσουν τη συνέχιση της προσπάθειας στους λίγους ανώνυμους που είχαν μαζί τους.
Αρκετά εκμεταλλεύθηκαν τη κραυγή της Αμαλίας για να εισπράξουν δημοσιότητα.

Τα υπόλοιπα θα στα πω σε μειλ.



Ήδη βλέπω αποχωρίσεις από ανθρώπους που δεν έπρεπε γιατί έχουν φιλότιμο.. αυτό είναι το αποτέλεσμα κύριοι επώνυμοι.
Φωνάζουν τα παιδιά και καλά κάνουν αλλά οι βολές είναι σε σας.
Και αντί να πάτε στα μπλογκάκια σας που κανείς δεν γνώριζε πριν από όλο αυτό, απαξιώνετε να απαντήσετε κι επιμένετε γαντζωμένοι..
Το έργο το έχουμε δει χίλιες φορές.

Greca είπε...

επανερχομαι μονο για να δηλωσω οτι δεν επιτρεπω σε κανενα να μιλαει αντ'εμου... ο,τι εχω να πω δοξα το Θεο εχω και χερια και μυαλο να το γραψω μοναχη μου... Σας παρακαλω μην προσπαθειτε να "εξηγειστε" τις πραξεις μου αντι για μενα..(αραγε ποσο χρονο σας πηρε?) δε νομιζω οτι μπορειτε να'στε σιγουροι για την αιτια της σχολιο-αποχωρησης μου... ενθεν και ενθεν... ομως ειπα οτι δε σταματω την προσπαθεια.. ποτε.. για να μη χαθει καμια αλλη αμαλια η να παλευω για ενα καλυτερο κοσμο... δε θα σταματησω ποτε... και αυτο δεν ειναι υποσχεση... ειναι "απειλη"... :)

Zaphod είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
teo είπε...

Ρε παιδιά αντί να μαλώνετε ποιος μπήκε στη λίστα και ποιος όχι δε λέτε καλύτερα τι κάνουμε απο εδώ και πέρα. Συνεχίζουμε να στέλνουμε e-mail και να μοιράζουμε φυλλάδια ή σταματήσαμε;

Victoria είπε...

καληνυχτες σε ολους απο μενα... και αυριο συνεχιζουμε... να συζηταμε με οσους δε γνωριζουν το θεμα.. να στελνουμε μειλς... να μοιραζουμε φυλλαδια... και να μην τσακωνομαστε για το ποιος θα γινει διασημος απο αυτη την προσπαθεια... γιατι στο κατω κατω ηταν ομαδικη προσπαθεια!!!
καλη συνεχεια σε ολους... επωνυμους και ανωνυμους... ρεαλιστες και ρομαντικους...

ιωαννης είπε...

μπραβο teo κι εγω την ιδια σκεψη εκανα.
αφηστε τις γκρινιες στην ακρη.
αφηστε τις αποχωρησεις.
αφηστε τους (ανωνυμους) να κουρευονται.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...

στειλτε κανα e-mail

aggelos-x-aggelos είπε...

Παρότι δεν συμμετείχα πολύ δυναμικά στην υπέροχη προσπάθεια που έγινε νιώθω την ανάγκη να πω κάτι για όλους αυτούς που κατηγορούνται εδώ τώρα για άγρα δημοσιότητας.

Στην κανονική μου ζωή είμαι ο Άγγελος τάδε -who cares in here- εδώ μέσα είμαι ο aggelos-x-aggelos. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απολογηθώ γιατί είναι επώνυμη η internetική μου περσόνα και όχι δειλά ανώνυμη, και να μην απολογηθούν αυτοί που απλά κατηγορούν αυτούς που πιθανόν και να εκτείθονται -δεν έχουν καθοριστεί σαφώς τα δικαιώματα για την κληρονομιά της Αμαλίας- προσπαθώντας να υποστηρίξουν ένα όραμα-ουτοπία.

Και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν διαγράφονται τέτοια σχόλια. Υπερβολή; Ίσως. Το καλό κλίμα είναι προς στιγμή από τους λίγους συμπαραστάτες της προσπάθειας. Ας το υπερασπιστούμε.

Έχει τραβήξει πάρα πολύ αυτό και είναι κακό που ασχολούμαστε ακόμα.

Συνεχίζουμε!!!

Ανώνυμος είπε...

Μια ιδέα
(για εμάς, που θέλουμε να συνεχίσουμε ως ότου βγει κάτι καλό από αυτή την ιστορία)

Ο συνήγορος του πολίτη έχει έναν κλάδο που ονομάζεται "Συνήγορος της Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης". Κατά τη διάρκεια του 2006, χειρίστηκε αναφορές πολιτών σχετικές με θέματα υγείας/πρόνοιας, σε ποσοστό που αντιστοιχεί στο 31,81% του συνόλου των υποθέσεων που απασχόλησαν τον Κύκλο Κοινωνικής Προστασίας.

Μήπως θα ήταν σκόπιμο εμείς οι φίλοι της Αμαλίας και να αξιώσουμε να φτιαχτεί κάτι σαν τον "Συμπαραστάτη του ασθενούς";
Η υπηρεσία μπορεί να είναι στελεχομένη με ευαισθητοποιημένους γιατρούς, νοσηλευτές και γνώστες της νομοθεσίας, σε μόνιμη αλλά και εθελοντική βάση, που θα παρέχουν πληροφόρηση και υποστήριξη στον ασθενή που θα αντιμετωπίζει προβλήματα με το ΕΣΥ. Επίσης η υπηρεσία θα μπορεί να δέχεται καταγγελίες ασθενών και εφόσον υπάρχουν αρκετές καταγγελίες (πχ. 5 εντός έτους) για συγκεκριμένα πρόσωπα, θα γίνεται αυτεπάγγελτα έρευνα βάσει των καταγγελιών. Επίσης θα είναι δυνατόν "ο συμπαραστάτης" να διαμεσολαβεί μεταξύ των υπηρεσιών του ΕΣΥ και του ασθενούς σε περίπτωση προβλήματος και να δίνει λύσεις ή ανακατευθύνσεις.

Έφτασε η στιγμή να μπορεί να ελεγχεται το ΕΣΥ, χωρίς ο ασθενής να παίζει τη ζωή του κορώνα γράμματα.
Έφτασε η στιγμή να υπάρξει ευαισθητοποίηση, θεραπεία, κατανόηση και ανθρωπιά για τους ασθενείς.
Εφτασε η ώρα να δικαιωθεί ο αγώνας της Αμαλίας.


Επειδή όμως μέχρι να θεσμοθετηθεί κάτι τέτοιο, χρειάζεται χρόνος,
θα μπορούσαμε αρχικά να φτιάξουμε μια άτυπη λίστα από γιατρούς, νοσηλευτές, μέλη του ΕΣΥ, δικηγόρους, που γνωρίζουν πως λειτουργεί το σύστημα και δηλώνουν φίλοι της Αμαλίας. Στη συνέχεια να τους ζητήσουμε να αποδεχτούν σε εθελοντική βάση να κατευθύνουν και να συμβουλεύουν ασθενείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το ΕΣΥ και που έρχονται σε επαφή μαζί μας.
Ίσως χρειαστεί βέβαια κάποιοι άνθρωποι να βγουν από την ανωνυμία του διαδικτύου προκειμένου να συμμετέχουν στην οργάνωση ενός τέτοιου δικτύου και εκτός ιντερνετ, αλλά φαντάζομαι πως αυτό δε θα είναι πρόβλημα όταν αφορά σε έναν τέτοιο σκοπό.

Εν πάση περιπτώσει, ας σκεφθούμε όλοι μας τι μπορεί να γίνει και ας καταθέσουμε ιδέες, που μπορούν να γίνουν πράξη, ώστε η Αμαλία να μη μείνει αδικαίωτη στον αγώνα της.

Με αφορμή την ιστορία της Αμαλίας να κάνουμε κάτι ώστε ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΑΜΑΛΙΕΣ ΞΑΝΑ και ΞΑΝΑ.

Στη διάθεσή σας,
Μαργαρίτα
marka13@yahoo.com

paraxeno είπε...

βικτόρια τα λινκς που εβαλες τα πολλα δεν ειναι ολοκληρωμένα και δεν μπορούν να περαστούν μήπως να κανεις εναν κόπο να τα κανεις ενεργά?

καλό ξημέρωμα παιδιά κι ετοιμάζεται η συνέχεια...

ο σκοπός ειναι ισχυρότερος κι ανώτερος από καθε προσωπική διαφωνία ή προβολή

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ...

Συνεχίζουμε με κάθε τρόπο...

εντός και εκτός, χωρίς χρώμα για την υγεια μας....

ATHENA είπε...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΑΡΑΞΕΝΟ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΚΡΕΚΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΒΙΚΤΩΡΙΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΝΩΝΥΜΟΙ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΝΩΝΥΜΑ

ΔΕΝ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΕΚΕΙ ΠΑΡΑΠΕΡΑ, ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΘΑ ΞΕΠΗΔΑΝΕ ΜΙΚΡΕ ΕΣΤΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΘΑ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΦ ΟΠΩΣ ΚΑΛΗ ΩΡΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ ΑΥΤΟ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ Η ΚΟΠΕΛΑ ΟΤΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΦΩΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ. ΕΠΙΦΕΡΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ...

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΟΛΟΥΣ

paraxeno είπε...

Συνέχεια στο σχολιασμό από έλληνες bloggers εδώ γιατί εδώ μαζεύτηκαν αρκετά μην τυχει και χαθούν ή παραβλεφθούν σημαντικά ίσως σχόλια λόγω μεγάλου αριθμού... κρίμα θα ναι...

Ανώνυμος είπε...

Basika einai kleidwmena ta sxolia ekei pou upoti8ete oti ta anoi3ate :P
Kai epipleon... Sunexizoume...egw aurio 8a katebw sta tei A8hnas sta paraiatrika na moirasw fulladia.

paraxeno είπε...

τώρα ειναι εντάξει κατερινα :) να σαι καλά σε ευχαριστώ για την επισήμανση :):)

ολοι Συνεχίζουμε.. και χρειαζόμαστε πολλές νεες ιδέες που να πιάσουν εξ ίσου τόπο και να ειναι εξ ίσου ηχηρές

Victoria είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ioanna A. Nannou είπε...

Γειά και χαρά σε όλους!

Αυτό δεν είναι σχόλιο τόσο, όσο ένα γράμμα, ένας τρόπος επικοινωνίας, μια πρόταση...

Σήμερα για μένα ήταν μια ξεχωριστή μέρα.
Σκεφτόμουν κάτι εξετάσεις που πρέπει να κάνω για την υγεία μου, και αναρωτιόμουν "πού να μπλέκεις τώρα?"
Σκεφτόμουν τις τόσες φορές που έχω απευθυνθεί σε γιατρούς, είτε ιδιωτικούς, είτε του δημοσίου, και έχω έρθει αντιμέτωπη είτε με άγνοια, είτε με αδιαφορία...
Σκεφτόμουν τις τόσες ιστορίες που έχω ακούσει από γνωστούς και φίλους για τραγικά ιατρικά λάθη και για όλο αυτό το αμυντικό σύστημα κάλυψης και αποποίησης ευθύνης του ιατρικού κόσμου.
Σκεφτόμουν τον πατέρα μου που κάλυψε το δρομολόγιο προς το θάνατο μέσα στο νοσοκομείο κάτω από άθλιες συνθήκες έλλειψης αξιοπρέπειας.
Σκεφτόμουν την ξαδέλφη μου που μέχρι να πεθάνει από καρκίνο, πέρασε δύο χρόνια κόλασης τρέχοντας σε γιατρούς που κάναν λάθος διαγνώσεις, που δίναν τελεσίδικες γνωματεύσεις, που εκβιάζαν όχι μόνο οικονομικά εμμέσως, αλλά κυρίως συναισθηματικά, που το παίζαν Θεοί, που αντιμετωπίζαν τον άρρωστο τους αλλά και τους συγγενείς του ως αμελητέες ποσότητες, πηγή χρημάτων, άξεστους ζητιάνους των υπηρεσιών τους, βαμπίρ που τους θυμίζαν διαρκώς τη βλακεία τους να ασχοληθούν με τη φθορά και το θάνατο...
Κιένιωθα οργή ρε παιδιά..., πραγματική οργή!

Και μετά έμαθα για την Αμαλία...
Διαβάζοντας την ιστορία της, έμεινα κυριολεκτικά συγκλονισμένη! Μου είχε κοπεί η ανάσα, είχα σοκαριστεί, όχι μόνο από τα όσα χρειάστηκε να περάσει μέχρι τέλους, όχι μόνο από το απίστευτο κουράγιο της να αγνοεί τη πίεση που της ασκούσε η προσωπική της μάχη για να μοιραστεί μαζί μας το χρονικό της, αλλά κυρίως για την αλήθεια της, για την ευστοχία της στο να σχολιάζει πρόσωπα και καταστάσεις αντικειμενικά, ξεκάθαρα, κι ακόμα θαρραλέα, δεικτικά και σαρκαστικά όπου χρειαζόταν.

Για μένα είναι ξεχωριστή αυτή η μέρα. Είναι η μέρα που αποφάσισα ότι δεν πάει άλλο. Δεν θέλω πλέον να κρατάω τις σκέψεις και την οργή και την αγανάκτηση μου, μόνο για μένα. Θέλω να τις ενώσω με τις σκέψεις, την οργή και την αγανάκτση τόσων και τόσων συνανθρώπων μου, που αισθάνονται όπως κι εγώ. Πολύ περισσότερο, θέλω, όχι μόνο να μοιραστώ αυτά τα συναισθήματα, (ως παρηγοριά), θέλω κυρίως να αναλάβω δράση για να αλλάξει αυτή η κατάσταση πια, «Να γίνουν εξαίρεση οι αλμπάνηδες ρε παιδιά, όχι ο κανόνας...», όπως είπε η Αμαλία.

Θέλω να σας βοηθήσω, να συνεισφέρω όσο μπορώ στο σκοπό σας. Έχω αρκετές ιδέες και σκέψεις και θα ήθελα να τις συζητήσουμε.
Θα ήθελα να επικοινωνήσουμε.

virginia είπε...

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Είμαι 30 και φιλόλογος. Συνέχεια μου περνάει από το μυαλό ότι θα μπορούσα να βρίσκομαι στη θέση της, πολύ εύκολα.

Έλειπα την 1η Ιουνίου. Πείτε μου σας παρακαλώ με τι συνεχίζετε τη δουλειά για την Αμαλία και πώς μπορώ να βοηθήσω πρακτικά. Δεν έχω μπλογκ. Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ...
Έκλαψα μετά από πολύ καιρό. Κουράγιο σε όσους το παλεύουν...

Unknown είπε...

Όποιος είχε την ατυχία να μπαινοβγαίνει σε Νοσοκομεία ή έτρεχε για κάποιον δικό του μπορεί να καταλάβει το χάλι...

Να σημειώσω επίσης ότι στο Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, κτίριο ΑΧΕΠΑ,&ος όροφος, ενώ υπάρχουν επιπλέον θάλαμοι για τους ασθενείς με αιματολογικά προβλήματα, δε χρησιμοποιούνται γιατί θεωρούνται "μακρυά" για το νοσοκομειακό προσωπικό με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς (όπως και για χρονια η μητέρα μου) και κάνουν μεταγγίσιες αίματος (4-8 ώρες) καθισμένοι σε μια ξύλινη καρέκλα...

paraxeno είπε...

μετά από μια δύσκολη μέρα επέστρεψα και είδα τις ωραιεες αλλαγές που έγιναν... δυστυχώς λόγω σοβαρών προβλημάτων δεν μπορώ πλέον να συμμετέχω στην ομάδα που διαχειρίζεται και ενημερώνει το μπλογκ αλλά κρατώ μέσα μου την γλυκιά δυναμική της όλης συνεργασία και την τεραστια χαρά που μου έδωσε το μέγεθος της ανταποκρισης ολου του κόσμου...
φυσικά οπως πολλοί από εσάς ήδη θα συνεχίσω με οποιο τρόπο μπορώ τον Αγώνα Για την ΥΓεια

να θυμάστε επιθυμία της οικογένειας της Αμαλίας ειναι να διατηρηθεί η ορμή και η ψυχή που εμπιστεύτηκε σε όλους μας η Αμαλία και να μην γίνει θύμα σε όποιουδήποτε είδους εκμετάλλευση...

σκεφτείτε δημιουργικά σκεφτείτε δυναμικά και διεκδικείστε το αυτονόητο... Το δικαίωμα όλων σε Αποτελεσματικό Δωρεάν Συστημα ΥΓΕΙΑΣ για να μην θρηνήσουμε πολλές Αμαλίες

προσωπικά ευχαριστώ ολα εκείνα τα παιδιά που μοιράσαν φυλλάδια έξω και υψωσαν τη φωνή μας, τη φωνή της Αμαλίας και εξω απο το χώρο του διαδικτύου...

ενιωσα για δυο ημέρες μελος μιας ΙΔΑΝΙΚΗΣ ΚΙΝΩΝΙΑΣ και αυτό το οφείλω σε όλους εσάς ανώνυμους και επώνυμους...

Με μεγάλο ενδιαφέρον θα παρακολουθώ τη συνέχεια ετοιμη να προσφέρω ότι χρειαστεί μεσα στις δυνατότητές μου στα παιδιά που απέμειναν...

σε τούτο το μπλογκ παραμένουν κάποιοι από εμάς θεματοφύλακες της σημαντικής συμμετοχής ολων, και Συνεχίζουμε......

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 276 από 276   Νεότερο› Νεότερο»