Τετάρτη 30 Μαΐου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

"Σήμερα θα σας ενοχλήσουμε".


Χιλιάδες Έλληνες βομβαρδίζουν με μηνύματα διαμαρτυρίας το Υπουργείο Υγείας, Iατρικούς Συλλόγους, βουλευτές και Μ.Μ.Ε., στη μνήμη της νεαρής Αμαλίας Καλυβίνου, που πέθανε την περασμένη εβδομάδα, μετά από χρόνια αγώνα ενάντια στον καρκίνο από τη μία και την παθογένεια του ΕΣΥ από την άλλη.


Η μεγαλύτερη ηλεκτρονική κινητοποίηση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα πραγματοποιείται σήμερα 1η Ιουνίου 2007, με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών που απαιτούν ικανούς γιατρούς και αποτελεσματική περίθαλψη - χωρίς φακελάκια και γραφειοκρατία. Η ημέρα επιλέχθηκε καθώς συμπληρώνεται μια εβδομάδα από το θάνατο της Αμαλίας, που είχε το κουράγιο να καταγράψει την προσωπική της οδύσσεια στο ηλεκτρονικό της ημερολόγιο, το http://fakellaki.blogspot.com/ .

Ο στόχος της Αμαλίας ήταν να καταφέρει να αφυπνίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους και συνειδήσεις, θέλοντας να δείξει ότι υπάρχουν τρόποι αντίστασης στην αυθαιρεσία και την εξουσία των ασυνείδητων και ανάλγητων γιατρών, αλλά και των γραφειοκρατών υπαλλήλων του συστήματος υγείας.

Η διαδικτυακή κινητοποίηση ξεκίνησε τα ξημερώματα και θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα. Αποτελεί απλώς μια πρώτη αντίδραση καθώς χιλιάδες Έλληνες μπλόγκερς από κάθε γωνιά της χώρας και από το εξωτερικό, συντονίζονται διαρκώς μέσω ίντερνετ και υπόσχονται να συνεχίσουν να διαμαρτύρονται μέχρι να δουν πραγματικά αποτελέσματα.

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://giatinamalia-blog.blogspot.com/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εγω μπερδευτικα...
αυτο το κειμενο θα σταλει πουθενα????

Unknown είπε...

Paidia geia sas,
sygxarhthria gia thn prwtoboulia sas. Monaxa ena sxolio: kante ligo pio emfanh thn selida me ta mail kybernontwn, bouleytwn, epmlekomenwn kai ypey8ynwn. Proswpika mou phra arketo xrono mexri na brw to link. Den gennh8hkan oloi thn epoxh tou internet. Boh8hste aytous pou 8eloun na antidrasoun alla den mporoun eukola na diakrinoun h na katalaboun pws.
Sxolio 2: 8a mporouse na proste8ei endexomenws ena keimeno diamartyrias odhgos outws wste na katasta8ei pio eukolh h apostolh mhnymatwn diamartyrias.
Mazi sas,
areti

Unknown είπε...

Epishs isws na htan xrhsimh h dhmiourgia enos arxeiou keimenou me ola ta mail pou exoun symerilhf8ei stnn selida.