Τετάρτη 30 Μαΐου 2007

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ:


1. Όσοι έχετε blog, αναρτήστε σήμερα 1η Ιουνίου post με τίτλο: Για την Αμαλία. Εάν θέλετε, ανεβάστε το ήδη υπάρχον κείμενο (δίνεται παρακάτω), το οποίο έχει μεταφραστεί.

2. Προσθέστε τον κώδικα του banner στο blog ή στην ιστοσελίδα σας, επιλέγοντας ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές προτάσεις.

3. Στείλτε e-mail με το κείμενο για την Αμαλία σε βουλευτές και ευρωβουλευτές, υπουργεία, οργανισμούς υγείας, ιατρικούς συλλόγους, φίλους και γνωστούς και παροτρύνετε τους να το στείλουν σε όσους μπορούν.

4. Τυπώστε φυλλάδια με το κείμενο και το banner και μοιράστε τα έξω από νοσοκομεία, οργανισμούς υγείας, ιατρικές σχολές, κλπ. Θα βρείτε δύο εκδοχές για τα έντυπα σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ για το συντονισμό της διανομής μπορείτε να απευθυνθείτε εδώ.

5. Τηλεφωνήστε στον Υπουργό Υγείας και τον Ιατρικό Σύλλογο για να διαμαρτυρηθείτε. ΜΗΝ τηλεφωνήσετε σε νοσοκομεία και ιατρεία γιατί θα προκαλέσετε προβλήματα στην περίθαλψη ανθρώπων που έχουν ανάγκη.


Στα posts λοιπόν που ακολουθούν, θα βρείτε με τη σειρά το συλλογικό κείμενο διαμαρτυρίας στα ελληνικά και τα αγγλικά, το δελτίο τύπου στα ελληνικά και τα αγγλικά, τα banners, τις λίστες με τις διευθύνσεις για αποστολή e-mails, το κείμενο γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά και σουηδικά, και κάποια επί μερους τεχνικά. Αντιγράψτε ελεύθερα και στείλτε.

Τα σχόλια παραμένουν ανοιχτά εδώ για όλους τους επισκέπτες. Στο προηγούμενο ποστ θα βάζουμε updates για διάφορα τρέχοντα, και εκεί θα μπορείτε να αφήνετε
σχόλια για τεχνικά θέματα (όχι τα κείμενα πλέον). Για να προσθέσετε στη λίστα των διευθύνσεων, πάτε κατευθείαν παρακάτω στα σχόλια του ποστ για τα e-mails.

Αναγκαστικά μείναμε λιγότεροι administrators από όσους προθυμοποιήθηκαν και γράφτηκαν αρχικά (και πιστέψτε μας, η προσφορά ήταν μεγάλη, -πλησιάζαμε τριψήφιο νούμερο- και εξαιρετικά συγκινητική), μόνο και μόνο για λόγους διαχείρισης του μπλογκ και για κανέναν άλλο λόγο. Ζητούμε συγγνώμη και την κατανόησή σας.


Συνεχίζουμε.

463 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   401 – 463 από 463
Ανώνυμος είπε...

Στον Λαζόπουλο έχω στείλει εγώ από το μεσημέρι.

Greca είπε...

θεωρω πως ο σκοπος-το θεμα ειναι ολοι να κανουμε την προσωπικη μας επανασταση και να μην υποκυψουμε με οποιοδηποτε τροπο (φακελακι- ωχαδερφισμος-ανοχη κοκ) στο συστημα της κατα-τα-αλλα δημοσιας υγειας.. ας ξεκινησουμε απο εμας, απο διπλανο μας,απο την οικογενεια μας και θα φτασουμε και στους πολλους...να το πουμε να το διαδωσουμε οσο μπορουμε και οπου μπορουμε..μεχρι το κυμα αυτο να τα σαρωσει ολα...μακαρι..τιποτα αλλο... ο καθενας ας προσπαθει οσο μπορει...

Aphrodite είπε...

Λίγη υπομονή παιδιά κι όσα λίνκς έχετε στείλει από διάφορα σημεία και τα ψάρευα όλη μέρα θα αναρτηθούν στη δεξιά μπάρα για ευκολία - θα την βλέπετε πάλι να αλλάζει συνεχώς, μην ακούσω "γιατί βλέπω πουλάκια?"

(εμείς μη σας πούμε τι βλέπουμε αυτή την ώρα... Χάλι Φόλντερ - πώς λέμε Χάρυ Πότερ?!!!)

Ε ρε φολντεράκια... ενβελοπάκια... λεφτοτουβλάκια...

Ανώνυμος είπε...

greca, μη νομίζεις ότι φτάνει μόνο η θέληση του απλού πολίτη. Όταν βρίσκεσαι στην ανάγκη, στο επείγον, όταν παίζεται η ζωή του παιδιού σου, όταν πονάς κι όταν έχεις ανάγκη, θα τα δώσεις τα λεφτά. Μέχρι κι η Αμαλία, δε σταμάτησε να λαδώνει παρά μόνο όταν κατάλαβε ότι δεν είχε πια κανένα νόημα...

Εγώ που είμαι φαρμακοποιός ακούω καθημερινά τρομακτικές ιστορίες. Κάθε μέρα εξελίσσονται τραγωδίες παντού.

Αν δεν τρομοκρατηθεί ο κάθε αληταράς γιατρός που σκέφτεται να εκμεταλλευτεί τον πόνο του ασθενή, δεν πρόκειται να εκλείψει το φαινόμενο.

Spitogata είπε...

Για να δούμε τώρα τι πραγματικά άλλαξε η κινητοποίηση. Έχω μια φίλη καρδιοπαθή. Οι γιατροί χθές της είπαν πως για γυναικολογικούς λόγους πρέπει να κάνει αφαίρεση μήτρας. Πριν την επέμβαση θέλει να κάνει μια στεφανιογραφία. Έκανε όμως πέρσι στεφανιογράφημα - Θάλειο και τώρα,από ότι με ενημέρωσε η ίδια, το ΙΚΑ δεν εγκρίνει πάνω από ένα την πενταετία!
Η κοπέλα Ζει με σύνταξη 350 ευρώ τον μήνα. Είναι σε απόγνωση γιατί κανένας δεν θα της την κάνει χωρίς λεφτά. Προσωπικά ένας που γνώριζα, συνταξιοδοτήθηκε. Δεν μπορεί.


ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;


Ρωτάω εκ μέρους της, διότι αντίθετα με την Αμαλία δεν έχει υπολογιστή, ούτε ξέρει blogging.

epapaem@yahoo.gr

blogger είπε...

Ειδήσεις ΝΕΤ για Αμαλία
Ειδήσεις ALTER για Αμαλία
Ευχαριστούμε την μικρή και γλυκιά fransin! :)

ιωαννης είπε...

κατι πρεπει να κανουμε για να κραξουμε τα ιδιωτικα καναλια.εδω εγινε σεισμος παγκοσμιως....
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ...........
κι αυτοι βας-βας ο παρασκευας
ριχτε ιδεες

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα. Έχω ετοιμάσει μια μετάφραση του κειμένου στα ισπανικά. Σε ποιον μπορώ να τη στείλω; Άργησα λίγο λόγω δουλειάς αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Εξάλλου αυτή η προσπάθεια δεν τελειώνει σήμερα.

ιωαννης είπε...

ανωνυμε
δωσε το e-mail υου λαζοπουλου

Ανώνυμος είπε...

Πρωτη φορα για την Αμαλια ακουσα χθες.Εφυγε και πλεον δεν ειναι κοντα μας....αλλα υπαρχουν πολλες "Αμαλιες" κοντα μας και χρειαζονται τη βοηθεια μας.Ας γινει πραξη επιτελους αυτη η δωρεαν παιδεια...
Συγχαρητηρια παιδια

Ανώνυμος είπε...

info@lakislazopoulos.gr

Greca είπε...

φιλε ανωνυμε...σε πληροφορω οτι δεν ειναι παντα ετσι... επετρεψε μου να σου πω οτι πολλες φορες ηρθαν ανθρωποι μεσα στον πονο τους να με πλησιασουν με τετοιο καθόλα απαραδεκτο τροπο για μενα γιατι..γιατι ετσι πιστευαν οτι θα τυχουν καλυτερης αντιμετωπισης.. και οταν τους ειπα οτι το μονο που θελω ειναι να αναψουν ενα κερακι στην εκκλησια να μας εχει ο θεος καλα ολους τοτε απορησαν και επεμεναν γιατι ετσι κανουν και οι αλλοι...και με μερικους εφτασα να "τσακωνομαι" γιατι δεν ειμαι σαν τους αλλους..χωρια απο τους συναδελφους μου τι σχολια περιπαιχτικα ακουσα.. αλλα σημασια εχει η προσωπικη σου επανασταση και δε σε νοιαζει πως θα σε χαρακτηρισουν..εξαλλου για να προσφερεις εισαι εκει..και δεν εβαλαν κανεναν μας με το ζορι... απο οποιο ποστο και αν υπηρετουμε τη δημοσια υγεια.. αλλα εδω εχει σημασια να συνεχισουμε την προσπαθεια της Αμαλιας...μονο αυτο...

Ανώνυμος είπε...

den kserw an sas endiaferei k i parousia tou thematos se communities kai sites. Endeixtika sas deixnw
http://www.fatsa.gr/forums/view_thread.cfm?forum_id=1&topic_id=12401

kathws kai

http://www.joy.gr/fora/message.sx?pid=1696385

an san endiaferoun tetoiou eidous dimosieuseis peite na vrw kai forum

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ το έστειλα.

Ανώνυμος είπε...

Τα βίντεο με το ρεπορταζ του Alter και της NET, εγώ απλά τα έκανα upload στο youtube, αυτός/αυτή που τα δημιούργησε, είναι ο χρήστης με το nick "Tο ένα νεφρό της ολλανδής". Οπότε τα μπράβο πάνε εκεί κατά πρώτο λόγο ;)

Ανώνυμος είπε...

@ion
Aν θυμάμαι καλά εσύ ήσουν που ετοίμασες ομάδα στη Θεσσαλονίκη για να μοιραστούν φυλλάδια;
Όποιος μοίρασε Θεσ/νίκη ας πει τα δικά του σημεία, να μην ξαναπάμε.
Μία ομάδα έχει πάει ΑΧΕΠΑ, Κεντρικό, Ιατρική Σχολή, Ιπποκράτειο και Παναγία.
Παπανικολάου-Παπαγεωργίου πήγε κανείς;
Θα συνεχίσουμε και αύριο, ενημερώστε.

Ανώνυμος είπε...

greca, συμφωνώ ότι δεν είναι πάντα έτσι... αλλά αυτό που λες δεν είναι αντίθετο με αυτό που είπα εγώ. Ίσα-ίσα, δείχνει ότι το φακελλάκι έχει περάσει στη συνείδηση του κόσμου ως απαραίτητο ακόμα και όταν δεν του το ζητάνε! Κανείς δεν αρνείται ότι υάρχουν και πολλοί ηθικοί γιατροί. Και επίσης φαντάζομαι όλοι να συμφωνούν ότι αυτοί που δίνουν τα φακελλάκια δεν το κάνουν επειδή τους περισσεύουν τα λεφτά... αν πίστευαν ότι θα είχαν την ίδια αντιμετώπιση δεν θα τα έδιναν.

Ο κόσμος ξέρει ήδη πολύ καλά ότι το φακελλάκι είναι παράνομο, αλλά το δίνει επειδή η αρρώστια του προκαλεί τρόμο. Και αυτός ο τρόμος δεν πρόκειται να του περάσει με το να του λέμε να φανεί γενναίος...

blogger είπε...

Ναι. Στείλ' τα κι εδώ για να παίρνουμε κι εμείς μάτι ;)

Greca είπε...

παραθετω
ΚΩΔΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
Nόμος υπ΄αριθμ. 3418 /ΦΕΚ 287/28-11-2005
Άρθρο 2: Η άσκηση της ιατρικής ως λειτούργημα

1. Η άσκηση της ιατρικής είναι λειτούργημα που αποσκοπεί στη διατήρηση, βελτίωση και αποκατάσταση της σωματικής , πνευματικής και ψυχικής υγείας του ανθρώπου καθώς και την ανακούφισή του από τον πόνο.
Άρθρο 4: Εξασφάλιση ποιότητας, ασφάλειας και αποτελεσματικότητας

1. Ο ιατρός πρέπει να προάγει την δίκαιη παροχή φροντίδας υγείας, συμπεριλαμβανομένης της ίσης πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας και της ίσης κατανομής των πόρων. Οφείλει επίσης να αποφεύγει τη διακριτική μεταχείριση που προκύπτει από εκπαιδευτικές, νομικές, οικονομικές, κοινωνικές και γεωγραφικές διαφοροποιήσεις.

Άρθρο 19: Αμοιβή ιατρού
5. Ο ιατρός, που προσφέρει τις υπηρεσίες του στο δημόσιο τομέα ή σε οργανισμό κοινωνικής ασφάλισης, απαγορεύεται να αξιώνει, να συμφωνεί ή να εισπράττει από τον ασθενή οποιοδήποτε οικονομικό αντάλλαγμα πέρα από τη μηνιαία ή άλλη αποζημίωση ή αμοιβή του, όπως ορίζονται στο νόμο ή στη σύμβασή του.
6. Οποιαδήποτε συναλλαγή που αφορά λήψη αμοιβής από ασθενή μεταξύ ιατρών και οποιουδήποτε άλλου λειτουργού υγείας, απαγορεύεται.
7. Απαγορεύεται στον ιατρό να χρησιμοποιεί εικονικούς μεσάζοντες πελάτες ή άλλους με σκοπό την προμήθεια πελατών με ποσοστά, καθώς και να λαμβάνει ποσοστά επί της ιατρικής αμοιβής.

και το πληρες κειμενο στη νομοθεσια του υπ.υγειας

unlearn... είπε...

Μπράβο και για τα βίντεο των ειδήσεων...καλά τα είπανε τελικά.
Να στε καλά...Για πρώτη φορά χάρηκα που είδα ελληνικές ειδήσεις!


Ανώνυμο said...
"Αν δεν τρομοκρατηθεί ο κάθε αληταράς γιατρός που σκέφτεται να εκμεταλλευτεί τον πόνο του ασθενή, δεν πρόκειται να εκλείψει το φαινόμενο."

Το θέμα είναι όμως η λέξη "φακελάκι" και η όλη έννοια της να γίνει delete απο το λεξιλόγιο του κόσμου.Γιατί όσο και να τρομοκρατηθούν οι γιατροί (που δεν είμαι σίγουρη οτι θα τρομοκρατηθούν και πολύ μεταξύ μας) υπάρχει κόσμος που πιστεύει πραγματικά οτι είναι υποχρεωμένος να το δώσει και έχουν υπάρξει και περιπτώσεις που είναι ο ασθενής που επιμένει τελικά για το φακελάκι και οχι ο γιατρός!

Ανώνυμος είπε...

Και για να το θέσω και πιο απλά... το πρόβλημα ούτε ξεκίνησε ούτε διαιωνίζεται από αυτούς που προσφέρουν τα φακελλάκια... η αιτία του προβλήματος είναι αυτοί που τα ζητάνε... κι είναι η αιτία που πρέπει να χτυπηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Καληνύχτα παιδιά!
Καλή ξεκούραση σε όλους!
Την αξίζετε...

Aphrodite είπε...

Να το ξαναπώ στους ξενύχτηδες...

(μα γιατί όλοι παραπονούνται για έλλειψη ύπνου σήμερα? Πλήρες 8ωρο! Πέντε λεπτά ο ένας, ένα τέταρτο ο άλλος, καλά, τον έκοψα εγώ τον παράλλον, κοιμήθηκε φουλ μισαωράκι, βρε τον υπναρά!)

(αλλά για τέτοιο σκοπό, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε μην το συζητάμε!)

Να λέμε και του στραβού το δίκιο, είναι περιπτώσεις που αμοίβονται ψίχουλα, έτσι? Και χτυπάνε κάτι απάνθρωπες εφημερίες, κι άντε ν'αποδώσουν μετά...

Κι από την άλλη βέβαια, τα μεγάλα φακελάκια πάνε στους μεγάλους γιατρούς...

Ναι, οκ, όχι όλους...

Ωωωωωωωωωωωχ, βλέπετε τι σας λέω, πόσο μπερδεμένο είναι και γιατί ζητάμε να εκπαιδεύονται σωστά (και συνεχώς) και να αμοίβονται καλά?

Ανώνυμος είπε...

unlearn: Γι'αυτό πιστεύω ότι δεν πρέπει να σταματήσει η διανομή φυλλαδίων στον κόσμο. Μήπως και αλλάξει πρώτα απ'όλα η δική μας νοοτροπία. Εγώ ζω σε επαρχία και παρ'όλο που όλοι γνωρίζουν τους γιατρούς που τα παίρνουν δεν έχει γίνει ποτέ ούτε μία καταγγελία.

Gina είπε...

Καληνύχτα
Συγχαρητήρια σε όλους!
Μια ευχή ... να αφυπνιστούμε όλοι μας και πολίτες και επαγγελαμτίες κάθε είδους γιατι φακελάκια υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα μονο που στα άλλα επαγγέλματα τα λέμε λαδώματα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ συνονόματε στην ανωνυμία, δεν έχουν κι άδικο να μην κάνουν καταγγελίες. Ειδικά στην επαρχία, γιατί ποιός θα τους αναλάβει μετά στον μικρό κλειστό κύκλο; Απ'τη στιγμή που ο ίδιος ο Ιατρικός Σύλλογος παραδέχεται ότι ακόμα κι αποδείξεις να υπάρχουν, το θεσμικό πλαίσιο είναι τέτοιο που ο γιατρός θα τιμωρηθεί -αν τιμωρηθεί- όταν θα έχει ήδη βγει στη σύνταξη...

unlearn... είπε...

->ανώνυμο...ναι σωστή ενημέρωση και αφύπνιση

και γι αυτό ειναι σημαντικό πιστεύω και ολο αυτό που έχει ξεκινήσει εδω μέσα και τώρα που ξεκίνησε θα ήταν καλό κι όλας να μην ξεθωριάσει και να διατηρηθεί αυτή τη δύναμη και ομαδικότητα.

Ο επιμένων νικά!



όλε!

stellini είπε...

http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%C1%EC%E1%EB%E9%E1&a=&id=96109740 ayto den kserw an exei dwthei sto parelthon . h eleftherotypia exei kai dyo tria alla arthra.. ta vrikate? auto itan ligo krimeno

stellini είπε...

http://www.enet.gr/online/online_hprint?q=%C1%EC%E1%EB%E9%E1&a=&id=96109740

unlearn... είπε...

Gina said...
"να αφυπνιστούμε όλοι μας και πολίτες και επαγγελματίες κάθε είδους γιατι φακελάκια υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα μονο που στα άλλα επαγγέλματα τα λέμε λαδώματα."

Ακριβώς αυτό!!

stellini είπε...

gkroumf... einai terastio to url.. ena search stin eleftherotypia tha to vreite.. nai to kserw sas paideuw..:P epistrepsete mou na apoxwrisw.. dioti kommatia k aurio kleinw misthodosia.. kali synexeia se olous paidia.. synexizoume dynamika!

Aphrodite είπε...

@stellini

το έχω ήδη αναρτήσει!

Καληνύχτα παιδιά, να ξεκουραστείτε, μπράβο σε όλους, δώσατε τον καλύτερό σας εαυτό!

Καλά, τα ευχαριστώ σε update αργότερα...

Συνεχίζουμε! (ετοιμάζουμε κι άλλα οι ξενύχτηδες!)

Οφηλία είπε...

Μπράβο για την πρωτοβουλία και την προσπάθεια, ειναι συγκλονιστική και συγκινητική αυτή η ανθρώπινη αλυσίδα..

Paranoia είπε...

Παιδιά ήρθε η ώρα ανάπαυσης των πολεμιστών. Είδαμε όλοι πόσο συλλογικά και μεθοδικά μπορούμε να λειτουργήσουμε με την καθοδήγηση μιας πανάξιας ομάδας (ΕΥΓΕ!!!) που συντόνισε αυτή την πρώτη μας προσπάθεια.
Ήταν μόνον η αρχή κι έγινε με τον καλύτερο τρόπο και χαμηλό profile, από όλους.
Σας εύχομαι δύναμη και κουράγιο στα πολλαπλά μέτωπα που πρέπει και είμαστε υποχρεωμένοι πια να ανταπεξέλθουμε.
"Εν τη ενώσει η ισχύς" λοιπόν
και είμαστε έτοιμοι κάθε στιγμή.

paraxeno είπε...

νααααα μια ιδέα που μου ήρθε έτσι νύχτα νύχτα για να μη ξεφουσκώσει το θέμα...

μια φορά στο τόσο, όποιος θέλει και όποτε θέλει, να στέλνει το κείμενο μας στους υπουργους και βουλευτές αλλά οχι με τον τίτλο αμαλία γιατί μπορεί να βάλουν φίλτρα αλλά για παράδειγμα

μας ξεχάσατε?
ή δεν πιστέυω να μη μας θυμάστε ...
ή είμαστε ακόμη εδώ...

ή δεν σας ξεχνάμε

και τέτοια
μια στο τόσο μια πρώτη κίνηση να μη ξεφουσκώσει και βλέπουμε στο δρόμο τι άλλο μπορούμε να κάνουμε

alekos markellos είπε...

Ευχαριστώ Νίκο, Γιώργο, paraxeno, και φυσικά Αφροδίτη για την βοήθεια που προσφέρατε για να ολοκληρώσω τα ρεπορτάζ στη ΝΕΤ.
Τη spitogata δεν την ευχαριστώ, γιατί είναι η μόνη που γνωρίζω, οπότε θα της τα πώ απο κοντά.

Θα ήθελα, παρά την κόπωση, να επισημάνω ορισμένα ζητήματα που με απασχολούν σε σχέση με αυτή την υπόθεση :

Πρώτα απ' όλα,να σταθώ σε όσους -εντός ΕΡΤ- μου επέτρεψαν να παρουσιάσω τα ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων της ΝΕΤ.
Χωρίς καμία λογοκρισία ή παρέμβαση, συνολικά ο ειδησεογραφικός και τεχνικός μηχανισμός με βοήθησε και με στήριξε.
Δεν είναι τυχαίο πως η δημόσια τηλεόραση, μετέδιδε την είδηση στην πρώτη σειρά, αμέσως μετά την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, σε όλα τα δελτία ειδήσεων...
Μην καταφύγει κανείς στην εύκολη απάντηση "τους βολεύει" γιατί δεν θίγει την κυβέρνηση... Αυτές οι αντιλήψεις έχουν βάση αληθείας, αλλά όχι στην προκειμένη περίπτωση. Απλά και πρός τιμήν τους, συμφώνησαν, επέλεξαν και αποφάσισαν.

Γνωρίζω πως για κάποιους στην ΕΡΤ δεν ήταν εύκολο, ειδικά μετά την "αποχή" απο το θέμα, των κεντρικών δελτίων ειδήσεων των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.
Αυτή η "αποχή" είναι για όσους γνωρίζουμε εκ των ενόντων, κατανοητή. Η επιλογή της οικογένειας της Αμαλίας, η οποία στάθηκε με συγκλονιστική αξιοπρέπεια μακρυά απο σειρήνες και κελεύσματα, δεν έδωσε "χώρο" σε μελοδραματισμούς. Άρα, εμπορικά, "τζίφος"...
Δεν έχω ούτε διάθεση ούτε λόγο να αγιοποιήσω το ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης, χθες ή σήμερα.
Πιστεύω όμως πως σε σχέση με το θέμα της Αμαλίας, στάθηκε με αξιοπρέπεια...

Σε ότι αφορά το περιεχόμενο των ρεπορτάζ τα οποία παρουσίασα, προσωπικά δεν μου πέφτει λόγος για τη γνώμη κανενός.
Από βαθύτατο και ανιδιοτελή σεβασμό στην Αμαλία, που με συντάραξε ως άνθρωπο, έκανα ότι έκανα.
Δεν... ανακάλυψα ξαφνικά πως τα blog έχουν δύναμη, ή ελπίζω σε εντυπωσιακές εξελίξεις, μετά την σημερινή προσπάθεια.
Είμαι βέβαιος όμως πως άξιζε τον κόπο και πως η Αμαλία, σίγουρα θα συμφωνούσε.
Η δικτυακή κοινότητα στην Ελλάδα, έδωσε ένα δυναμικό μήνυμα. Ενόχλησε. Πίεσε, πρόβαλε αιτήματα.
Υπενθύμισε σε πολλούς πως δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές κανενός και ταυτόχρονα να είναι σίγουροι πως μπορούν να συνεχίσουν εσαεί...

-Πιστεύει κανείς πως μετά τις δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που διάβασαν το fakellaki, οι συγκεκριμένοι γιατροί που κατονομάζει η Αμαλία έμειναν ανεπηρέαστοι;
Σήμερα, μια μεγάλη διαδήλωση, χωρίς κομματικές παρωπίδες, προσωπικές έριδες και εγωιστικά απωθημένα, προσκύνησε μαζικά μπροστά στον τάφο της τόσο αδικοχαμένης Αμαλίας και απαίτησε καλύτερο σύστημα υγείας, εκθέτοντας σε μέγιστο βαθμό, όσους η ίδια κατονόμασε ως υπεύθυνους.
Άξιζε τον κόπο...

Υ.Γ : Στην ΝΕΤ όπου εργάζομαι, η διεύθυνση ειδήσεων μου έδωσε το ΟΚ να συνεχίσω και σήμερα Σάββατο τα σχετικά ρεπορτάζ. Χωρίς κανέναν περιορισμό.
Εφόσον κρίνω πως το υλικό που θα συγκεντρώσω θα είναι επαρκές, θα το κάνω.
Και πάλι ευχαριστώ, συγνώμη για την έκταση του κειμένου....

Shades είπε...

Φίλε Αλέκο συγχαρητήρια για το ρεπορτάζ και σ’ ευχαριστούμε για τη βοήθεια που προσέφερες στη προσπάθεια μας.
Σε νοιώθουμε ένα δικό μας κομμάτι.

pølsemannen είπε...

Απο pcfacile.com (Ιταλία)

κλίκατις

"Blogger greci in lutto

Morta una giovane che ha raccontato la pessima situazione della sanità graca.

Amalia Kalyvinou è deceduta.
Questa ragazza trentenne greca ha trascorso tutto il periodo della malattia, raccontando la sua storia e gli episodi di malasanità avvenuti nel suo paese.
Le notizie riportate dalla ragazza morta per un cancro, hanno lasciato a bocca aperta numerosi internauti che sono rimasti scioccati da ciò che avviene negli ospedali.

Come in molti alti paesi nel mondo, sono molti i greci che hanno più volte lamentato pessime condizioni degli ospedali e comportamenti scorretti dei medici..."


Urbangreeks
κλίκατις

paraxeno είπε...

φτουυυυυ επεσε ο μπλογκερ τη στιγμή που εστελνα μια μακροσκελή απάντηση στον Αλέκο κι αντε να θυμηθώ τι εγραψα λολ

Αλέκο εμεις σε ευχαριστούμε, και ειμαι σιγουρη ότι μιλώ για όλους...

να εισαι καλά και εσύ και η γάτα... μακάρι να υπάρχουν περισσότεροι τέτοιοι δημοσιογράφοι :)

όσο για τα ιδιωτικά φυσικό είναι να μην ασχοληθούν αφού η εικόνα των μπλογκς δεν γινεται να αντιπαρατεθεί με άλλους μαιντανούς στο τετραπλό παράθυρο... τα μπλογκς δεν φωνάζουν για να φωνάξουν αλλά για να ακουστούν.... αν και σχετικά νεα εδώ το κατάλαβα και χαίρομαι που βρέθηκα κι εγώ να συμμετέχω στην προσπάθεια αυτή...

καλή ξεκούραση και αν χρειαστείς κατι βάλε φωνή ολοι θα στέρξουμε

Ανώνυμος είπε...

Αλέκο, σε ευχαριστούμε ειλικρινά, να είσαι καλά πάντα.

philos είπε...

Άλέκο, είπες λιτά και περιεκτικά όσα θα ήθελε να πει κάποιος από όλους εμάς τους bloggers που συμμετείχαμε στην σημερινή προσπάθεια, στην σημερινή διαδήλωση.
Σε ευχαριστώ και γω προσωπικά και πάλι!

Θα επανέλθω από αύριο ή μεθάυριο από το βλογ μου, γιατί τώρα σταματησα να δουλεύω και είμαι κομματια!
Καλό ξημέρωμα σε όλους!

Evi είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ BLOG ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ!!!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

Aphrodite είπε...

@alekos markellos,

Μακάρι να τιμούσαν τη φανέλλα οι γιατροί όσο εσύ ως δημοσιογράφος τη δική σου!!!

Και πάλι εύγε!!!

Κι αφού θα δεις κάποια στιγμή και τη spitogata από κοντά, πες της ότι υπήρξε εξαιρετική επίσης και βοήθησε πολύ!

Aphrodite είπε...

Συμπληρώνονται τα λινκς, στείλτε ό,τι άλλο έχετε και σε λίγο update γιατί βάρυνε η σελίδα!

Aphrodite είπε...

και μια μικρή σκέψη...

Ετσι κι έχουν μπει στα μπλογκς μας, και δεν κοιτάξουν τα προηγούμενα, θα λένε να χαρώ εγώ μπλόγκερς, ούτε ένα ποστ αποκάλυψη δεν έχουν ανεβάσει σήμερα! Ολο Αμαλία και Αμαλία (ναι, το άκουσα ΚΑΙ αυτό!)

Εμ, άμα δουλεύουμε όλοι σαν τους μουρλούς για τον καλό σκοπό, τα μπλογκ μένουν "απότιστα"!!! Ευτυχώς σήκωσαν μερικοί γερά κομμάτια και μας ξελάσπωσαν!!!

Αντε να τους εξηγήσεις ότι ο σκοπός ήταν να είμαστε όλοι ενωμένοι δλδ...

Και το ότι η διαμαρτυρία και τα μάτια της Αμαλίας, προσωπικά, είναι το κόσμημα του μπλογκ μου... Δε νομίζω να ταρακουνηθώ έτσι ξανά....

Ανώνυμος είπε...

Αφροδίτη, εχτές το βράδυ έκανα ένα print screen της κεντρικής των pblogs, θέλοντας να αποτυπώσω κάπου την συγκινητική συμμετοχή των bloggers. Σήμερα χρησιμοποίησα αυτή την εικόνα σε μια εγγραφή μου, κάνοντας ταυτόχρονα ένα πρόχειρο απολογισμό της ημέρας:

http://fransin.pblogs.gr/2007/06/70893.html

Δεν ξέρω αν χρειάζεστε την εικόνα με το print screen. Nομίζω χθες διάβασα και έναν άλλον φίλο εδώ γύρω, που έλεγε πως είχε κάνει αντίστοιχο Print screen του sync.

paraxeno είπε...

αφροδίτη τερμα τα λινκς κι απο μενα, το ρίχνω το αλλο με βαραινει λολ

εύη που το ειδες οτι περασε στη βουλή το μπλογκ της αμαλίας να χαρούμε?

Ανώνυμος είπε...

Το είπε ο Βενιζέλος στο blog του:
http://evenizelos.blogspot.com/

Shades είπε...

Παράξενο το έχει βάλει στη μπάρα ήδη η Αφροδίτη αν είδα καλά.
Παιδιά καληνύχτα… 48 ώρες άυπνος και πάνω από 1500 μειλ, αυτό κατάφερα.

Ανώνυμος είπε...

http://www.greekmeds.gr/forum/index.php?showtopic=15398&pid=196287&st=40&#entry196287

Spitogata είπε...

Πάνω που ετοίμαζα ένα νέο ποστ, έπεσε το σύτημα. Είπα λοιπόν να πάω για ένα scrabble,που τόσο άρεσε στην Αμαλία. Το κατάλαβα, από ένα ιδιαίτερα συγκινητικό σχόλιο, στο malpractice. Έπαιξα ένα παιχνίδι λοιπόν για εκείνη,την Amalache. Είμαι σίγουρη ότι θα ήθελε να συνεχίσουμε να παίζουμε που και που και εκ μέρους της. ΑΜΑΛΙΑ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ! Αυτό το πρώτο παιχνίδι...

Ανώνυμος είπε...

Ααα επίσης, δεν ξέρω αν έχετε βάλει και το βιντεάκι από ένα άλλο ρεπορταζ της ΝΕΤ:
http://www.youtube.com/watch?v=wj6X2PWGz_I

Shades, καλή ξεκούραση!

Victoria είπε...

παιδια ειλικρινα εισασταν ολοι απιστευτοι!!! συγχαρητηρια για την υπεροχη ομαδικη δουλεια!!! τελικα οταν συνεργαζομαστε, κανουμε θαυματα!!! σημερα πιστευω οτι ταρακουνηθηκαν τα νερα!!! ας συνεχισουμε και πιστευω θα τα καταφερουμε!!! οι αλμπανηδες να γινουν η εξαιρεση!!!!!!!!!

blogger είπε...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ VIDEO:
Views: 12,202
Comments: 170
Favorited: 251 times

#5 - Most Viewed (Today) - People & Blogs - All
#5 - Most Viewed (Today) - People & Blogs - English
#3 - Top Rated (Today) - All
#1 - Top Rated (Today) - People & Blogs - All
#3 - Top Rated (Today) - English
#1 - Top Rated (Today) - People & Blogs - English
#44 - Most Discussed (Today) - All
#10 - Most Discussed (Today) - People & Blogs - All
#10 - Most Discussed (Today) - People & Blogs - English
#4 - Top Favorites (Today) - All
#1 - Top Favorites (Today) - People & Blogs - All
#4 - Top Favorites (Today) - English
#1 - Top Favorites (Today) - People & Blogs - English
#21 - Most Linked (Today) - People & Blogs - All

Αν πάει τόσο καλά και το Αγγλικό... θα πέσουν κορμιά!!! θα σφαχτούν παλικάρια! :)

Ανώνυμος είπε...

unlearn... said...

Gina said...
"να αφυπνιστούμε όλοι μας και πολίτες και επαγγελματίες κάθε είδους γιατι φακελάκια υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα μονο που στα άλλα επαγγέλματα τα λέμε λαδώματα."

Ακριβώς αυτό!!
-----------------------------------

Και ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ απ'ΑΥΤΟ,
ΠΑΝΩ σ'αυτό...,
-ΠΑΛΙ..., ΠΑΝΤΟΥ & ΠΑΝΤΑ σχεδόν...-,
όπως έχουνε δηλώσει & πολλοί άλλοι σχετικώς σ'όλο αυτό το δι-ιστοτοπικό forum-αλυσίδα της Αμαλίας... :-(

ΜΗ ΔΏΣΕΙΣ ΦΡΑΓΚΑ, ΑΛΛΑ & ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ...

Μη ξεχνιόμαστε..., γενικώς & ειδικώς! ;-)

...Τα σημαντικότερα άλλωστε πράγματα στη ζωή, είναι ανεκτίμητα με ζύγι το "μαλλί" & αρχαιότερα στην αξία "εμπειρίας" & χρησιμότητας κατα πάρα πολύ της εφεύρεσης του μαμμωνά...
Πόσο δε χειρότερα & άθλια είναι τα πράγματα,όταν έχεις να κάνεις & με ανήθικη & απάνθρωπη "μπερντέ"-συναλλαγή νεό-πλουτου & νεό-πτωχου... :-(

...Θέλουμε πολύ ακόμη ταρακούνημα,-επάνω & κάτω, μέσα & έξω απο τη χιονομπλογκόμπαλα τούτη- να πεταχτούμε απο το λήθαργο(παγκοσμίως...)...
Μας "έρχεται" απο χίλιες μεριές η φάπα των καιρών της εξάρτησης απο το χρήμα,
& μεις χάνουμε το χρόνο μας, ενέργεια & ζωή μας με το να χαριεντιζόμαστε "κοινωνικοποιούμενοι" σε πανηγύρια με αρκουδιάρηδες & μαϊμούδια, με "μικρο-μεγαλούτσικους" "χ ο ι ρ ο -κροτάδες" & λοιπές καταναλώσεις εικονο-λυματολάσπης & αποσυντεθειμένων συνηθειών, που -μη ξεχνιόμαστε πάλι- ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ποικιλοτρόπως ΑΔΡΑ με τη χαζή τη θέλησή μας & με ανεκτίμητες ανταλλαγές πανανθρώπινων "κτημάτων" & αξιών μας..., με τον "άλλο" -& την Αμαλία μέχρι πρόσφατα- να πεθαίνει δίπλα...
Μέχρι να'ρθει & η σειρά μας βέβαια μετά, στο φαύλο κύκλο που γύρω-γύρω περπατάμε σα τους δύστυχους τους έγκλειστους φρενοβλαβείς,
& να μας βρούνε καμιά μέρα πεταμένους μέσα σε κουρέλια σε κάνα κρύο πεζοδρόμιο (απο κείνα που περνάει διαφημιζόμενος ο περήφανος ο Johnie o Walker...)
Έ,πια...!

...Και δε θα πληρώσουμε κάποιον που πέραν του ότι μας "διασκεδάζει" (με την ψευδεπιστημονο-κομπορημοσύνη του...), θεωρείται & θεραπευτής της προβληματικής μας ψυχοσωματικής κατάστασης -είτε λόγω απώλειας της ζωής μας όπως παραπάνω, είτε "φυσικώς", όπως με την Αμαλία;...
Ή δε θα "χρηματοδοτηθούμε" -αντιστρόφως- απο κάποιον, που μας "χρειάζεται" να τον διασκεδάσουμε (ενν: διαλύσουμε)"επιστημονικά" σε κάθε τομέα της φαύλης κοινωνίας του "γνωστού του κύκλου" για να'μαστε τελικά & οι δυό χαρούμενοι & βολεμένοι, με τα ψέμματα, με το τίποτα δια κανέναν,με τ'άστοχο περπάτημα του έγκλειστου φρενοβλαβούς;...
Χμ.

Βόηθα Αμαλία, -άπειρη & αποστασιοποιημένη απ'όλα πλέον τα σαθρά...-
να μας γυρίσουμε τούμπα κάτω απ'το χαζό κρεβάτι του αιώνιου πόνου του εφήμερου & πλαδαρού μας υλισμού, πρίν είν'αγύριστα αργά & δε ξυπνήσουμε ποτές!...

ΥΓ1. Όπως λέει & κάπου αλλού "Trying 2 make ends meet, u'r a slave 2 money, T H E N u D I E" (http://www.youtube.com/view_play_list?p=656A306FEA191263)
ΥΓ2. Συγνώμη δια το μακροσκελές... Είναι η ώρα βλέπετε, που δε σ'ακούει κανείς!... Σσσς...
ΥΓ3. Καλή συνέχεια, καλή ξεκούραση,
μπλογκ-αντάρτες της ζωής...

Aphrodite είπε...

************************

ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΣΤ

************************

Εδώ βάρυνε η σελίδα και θα την κρατήσουμε έτσι μέχρι να... "αποδελτιώσουμε" κατάσταση με όλες αυτές τις πληροφορίες(και να τινάξουμε και το χαλάκι)

Ανώνυμος είπε...

manolis andriotakis ekproswpondas tus bloggers milse sti net?!
dwste sima! na ta parw i oxi??
http://www.youtube.com/watch?v=wj6X2PWGz_I

Victoria είπε...

γιωργο ακομη ξυπνιος??? συγχαρητηρια και απο δω για τα βιντεο!!! μερικες φορες οι λεξεις σε συνδυασμο με την εικονα και τον ηχο... δημιουργουν τα δυνατοτερα μηνυματα και τις ηχηροτερες κραυγες... που κανεις δε μπορει να αποσιωπησει!!! να σαι καλα κι εσυ και ολοι που μεινατε τοσες μερες αυπνοι!!!

Evi είπε...

Ποιος ειναι αυτος ο Ανδριωτακης?
και ποιος τον εξουσιοδοτησε να μιλησει για την Αμαλια?

alekos markellos είπε...

Σημείωση :
Τον κ. Μανώλη Ανδριωτάκη τον κάλεσα στο δελτίο της ΝΕΤ για να αναφερθεί στην δυναμική των blogs και την επικοινωνιακή τους ικανότητα.

Πιστεύω πως το κομμάτι που κάλυψε, το κάλυψε με την βοήθεια των ερωτήσεων της Μαρίας Χούκλη, αξιοπρεπώς και με επάρκεια, απευθυνόμενος σε ένα ευρύτερο κοινό που αγνοεί τι εστί blog.

Κανείς δεν ανέφερε ότι εκπροσωπεί τους Ελληνες blogger, οπότε φίλε ανώνυμε σε παρακαλώ...μην τα πάρεις! Βοήθησε πιστεύω...
Ένας ακόμη λόγος που δεν υπήρχε στο ρεπορτάζ κανείς blogger είναι γιατί με αρκετούς που συνομίλησα, συμφώνησαν (και συμφώνησα) πως θα έδινε λάθος μήνυμα για την συλλογικότητα μιας προσπάθειας που δεν έχει άλλο πρωταγωνιστή από την Αμαλία.
Η παρουσία ενός ή δύο blogger στα στενά χρονικά όρια ενός ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων (δύο λεπτά και 27 δεύτερα, πώς χώρεσαν κι αυτά που χώρεσαν, ε, άστο είναι...άλλο καπέλο) πιθανά θα παρερμηνευόταν...
Οπότε, ευχαριστώ τον κ. Ανδριωτάκη για την συγκεκριμένη συμβολή του..

Zaphod είπε...

Και από εμένα μπράβο στον aleko markello για το ρεπορτάζ. Ο Ανδριωτάκης-πως-τον-λένε νμζ πως ήταν καλεσμένος ως ειδήμονας να εξηγήσει τι εστί blog κτλ. Δεν ήταν άσχημη η συνεισφορά του, θυμηθείτε πως από τους contributors δεν θα έβγαινε κανένας.

Καλή συνέχεια γενικώς, κάθε δρόμος ξεκινάει με ένα βήμα και αυτό ήταν αρκούντως μεγάλο :-)

Παρακαλώ τα σχολιά σας στο επόμενο ποστ, σε σχόλιο του οποίου υπάρχει και το παραπάνω(:-Ρ), πριν δω την απάντηση Μαρκέλλου η οποία και με καλύπτει απόλυτα

blogger είπε...

@victoria: Να 'μαστε όλοι γεροί να παλεύουμε όπως τώρα.

Παιδιά, για να συγκεντρώσει ο Μαρκέλος υλικό έτσι ώστε να του επιτραπεί να κάνει πάλι άνετα το ρεπορτάζ του, πιστεύω ότι πρέπει να βοηθήσουμε όλοι.
Μην ξεχνάτε ότι η Αμερική είναι ξύπνια τώρα...
Δεν είναι επειδή έφτιαξα εγώ το video. Αν δεν ήμουν εγώ θα ήταν κάποιος άλλος.
Χρειαζόμαστε την συμπαράσταση της Ελληνικής Ομογένειας. Του νέους ομογενείς, για να μοιράσουν το αγγλικό video σε φίλους και γνωστούς και να λινκάρουν στο blog!
Τότε να δείτε υλικό που θα έχει ο Μαρκέλος και τότε να δείτε τι καλά θα το βάλουν και πρώτη είδηση όλα τα κανάλια, όταν δουν το CBS και το CNN να παίζουν Αμαλία...
Μπορεί να είμαι λίγο παραπάνω ρομαντικός από όσο θα πρεπε, αλλά ... what the fuck? τι έχουμε να χάσουμε?

Ανώνυμος είπε...

Όλα εντάξει evi και ανώνυμε και δεν ξέρω γω ποιος.. Υπάρχουν και μερικοί άνθρωποι που ερευνούν και μελετούν τα νέα μέσα, την κοινωνία και την αλληλεπίδρασή τους για καιρό και παράγουν έργο. Δοκιμιακά βιβλία, παν/κές έρευνες, δημοσιογραφικά άρθρα, καινούργιες διαδικτυακές υπηρεσίες-->να αύριο για παράδειγμα στην Ιο γίνεται το πρώτο (στην Ελλάδα εννοείται) συνέδριο για τα social media. Ποιος το ξέρει αυτό; (Όχι ότι εγγυώμαι για την ποιότητά του, θα σας πω) Δε χρειάζεται να τα πάρει κανείς. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Και δε μίλησε για την Αμαλία. Μίλησε για τα blogs με αφορμή άλλο ένα δυνατό σήμα της δυναμικής τους (το μεγαλύτερο ίσως για τη χώρα μας). Και δεν είπε και παπάρες..
Πολύ σωστά (κατά τη γνώμη μου)και δε βγήκε κανείς από τη "συντονιστική ομάδα" για τους λόγους που ειπώθηκαν σε ποστ αυτού του blog. Κι επίσης καταλαβαίνω ότι όλοι όσοι δούλεψαν και αφιέρωσαν τόση ενέργεια και εαυτό το νοιώθουν κάτι δικό τους (και είναι) και το έκαναν με ενθουσιασμό και υπό καθεστώς συναισθηματικής έντασης. Μια πιο ψύχραιμη και μακροσκοπική ματιά όμως θα σας δώσει το σήμα που τόσο που ζητάτε : "όχι, δεν υπάρχει λόγος να τα πάρεις"

(έχω και όνομα και bloggiko όνομα και blog και απ΄ όλα αλλά δε ξέρω γιατί, δε μ αρέσει να το πω τώρα εδώ. Αν στραβώσετε και χρειαστεί θα το κάνω αλλά κανονικά δε θα πρέπει να σας νοιάζει κιόλας)

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   401 – 463 από 463   Νεότερο› Νεότερο»